Now Reading
Βίρα τις άγκυρες…Πειρατικά παραμύθια που προτείνουμε

Βίρα τις άγκυρες…Πειρατικά παραμύθια που προτείνουμε

Οι καλύτερες πειρατικές ιστορίες

 

της Αγγελικής Λάλου

arkoudakos

 

 

Ο αρκουδάκος στο πειρατικό

συγγραφέας-εικονογράφηση: Benji Davies

μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

εκδόσεις: Ίκαρος, 2013

Το πρώτο μας βιβλίο για πειρατές είναι για πολύ μικρούς αναγνώστες. Ο αγαπημένος αρκουδάκος του Benji Davies αυτή τη φορά συνεχίζει τις περιπέτειές του σε ένα πειρατικό καράβι και μέσα από πολύχρωμες σελίδες καταφέρνει να μυήσει τα μικρά χεράκια στον υπέροχο και φανταστικό κόσμο της θάλασσας και των πειρατών.

 

papatheodoulou peirates

 

Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2013

Σε αυτό το βιβλίο ο πειρατής είναι αληθινό πρόσωπο και πηγαίνει σχολείο. Έχει συμμαθητές, δασκάλους και κάθεται σε θρανίο. Ένα ακόμα τρυφερό κείμενο γραμμένο με το γνώριμο χιούμορ του Αντώνη Παπαθεοδούλου, με πολύ όμορφη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια. Μια ιδιαίτερη ιστορία για τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη διαφορετικότητα.

 

perperoua

 

Ο πειρατής Περπερούα στο στοιχειωμένο κάστρο

συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπίζη

εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

εκδόσεις: Πατάκης, 2012

Αυτή είναι η πέμπτη συνέχεια των φοβερών περιπετειών του θρυλικού πειρατή Περπερούα. Αυτή τη φορά αυτός και οι φίλοι του βρίσκονται αντιμέτωποι με καινούργιους κινδύνους και καλούνται να εξιχνιάσουν το στοιχειωμένο κάστρο του τρομερού Ντον. Επιδιώκουν να ανακαλύψουν ένα μεγάλο θησαυρό, αλλά για να τον αποκτήσουν θα πρέπει να αναμετρηθούν με τα φαντάσματα! Θα τα καταφέρουν άραγε;

 

peiratikes istories

 

Δείτε Επίσης

Ιστορίες με πειρατές

συγγραφέας: Γκιντίλ

μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

εικονογράφηση: Φρεντερίκ Πιγιό, Μαρκ Λιζανό

εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2011

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τους πειρατές… Αυτό το βιβλίο έρχεται για να μας τους γνωρίσει και να μας τους ξανασυστήσει από την αρχή! Ο Τζακ Πράσοου είναι ένας ευγενικός πειρατής με καλούς τρόπους, που δεν ξεκινάει ποτέ τη μάχη προτού ζητήσει συγνώμη! Ο τρομερός Μαυρογένης απέκτησε μαύρα γένια από σφάλμα του κουρέα και δεν διστάζει να τα αντικατστήσει με μαλλί της γριάς. Μπείτε στο πρωτότυπο πειρατικό τους καράβι και ακολουθήστε τους στις διασκεδαστικές τους περιπέτειες!

 

peirates mystiko

 

Το μυστικό της σπηλιάς των πειρατών

συγγραφέας: Χρήστος Δεσύλλας

εκδόσεις: Χατζηλάκος Π., 2010

Ένα παιδί, ο Σωτήρης, έχει βάλει σκοπό του να ανακαλύψει μια μαγική σπηλιά που οι θρύλοι λένε ότι εκεί κάποτε λατρευόταν η μυθική Εκάτη, η θεά δηλαδή με τα τρία πρόσωπα της σελήνης, η προστάτιδα των μαγισσών. Η ίδια σπηλιά έγινε λημέρι των Σαρακηνών και των Κουρσάρων. Θα καταφέρει ο Σωτήρης να βρει τη σπιλιά; Ακολουθήστε τον στις περιπέτειές του και θα το μάθετε. Ένα δροσερό βιβλίο με την αύρα του Αιγαίου στις σελίδες του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top