Now Reading
Αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά από τους γονείς τους (και πώς θα τους το προσφέρετε)

Αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά από τους γονείς τους (και πώς θα τους το προσφέρετε)

Όχι, δεν είναι κάποιο πανάκριβο παιχνίδι…

Όλα τα παιδιά θέλουν κάτι που δεν κοστίζει ούτε ευρώ αλλά ίσως σας είναι περισσότερο δύσκολο να τους το προσφέρετε σε αφθονία από οτιδήποτε άλλο: το χρόνο σας.

Όπως έχει αποδειχθεί και σε μελέτες, τα παιδιά που έχουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερες ώρες με τη μαμά και τον μπαμπά είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ικανοποιημένα από τη ζωή τους.

Πώς όμως θα τους αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, σε μια καθημερινότητα με ατελείωτες ώρες δουλειάς, άπειρες υποχρεώσεις στο σπίτι αλλά και σερφάρισμα στα social media; Σίγουρα οι μέρες που περνάει η οικογένεια μαζί στις δύο ή έστω τρεις εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών δεν αρκεί.

Οι παρακάτω πρακτικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

Βγείτε από το σπίτι. Στο εσωτερικό του αφθονούν οι αντιπερισπασμοί από το παιδί, είτε μιλάμε για δουλειές του νοικοκυριού είτε για ανταλλαγή emails με συνεργάτες από τη δουλειά. Αυξήστε λοιπόν τις εξόδους στο κοντινότερο πάρκο ή παιδική χαρά και αφήστε το κινητό σας στο σπίτι – ή τουλάχιστον κρυμμένο στην τσάντα σας.

Συμπεριλάβετε τα παιδιά στις δουλειές του νοικοκυριού. Ακόμα και από τη νηπιακή ηλικία μπορούν να σας βοηθήσουν με κάτι απλό, για παράδειγμα να βάλουν σε ένα μπολ τα λαχανικά που θα πλύνετε για να μαγειρέψετε. Έτσι, επιπλέον, θα νιώσουν κι αυτά πιο χρήσιμα και «μεγάλα» και θα ενισχυθεί όχι μόνο το μεταξύ σας δέσιμο αλλά και η αυτοπεποίθησή τους.

Δείτε Επίσης

Συμβιβαστείτε στο νοικοκυριό με κάτι λιγότερο από το τέλειο. Ή τουλάχιστον χαμηλώστε λίγο ακόμα τις προσδοκίες σας, γιατί μάλλον το τέλειο θα το έχετε ξεχάσει από τότε που γίνατε γονείς! Αντί, για παράδειγμα, να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας, δώστε προτεραιότητα στο παιχνίδι με τα παιδιά σας.

Μοιραστείτε τον ίδιο χώρο με τα παιδιά, ακόμη κι αν ασχολείστε με διαφορετικές δραστηριότητες. Έστω κι αν εσείς απαντάτε σε ένα email ενώ εκείνα παίζουν με τα παιχνίδια τους, θα εκπλαγείτε από το πόσο μετράει και μόνο η φυσική παρουσία σας για εκείνα.

Κάντε μαζί εξωσχολικές δραστηριότητες. Αντί να τα αφήσετε π.χ. για μερικές ώρες στο μπάσκετ ή στο εργαστήριο ζωγραφικής, ασχοληθείτε μαζί με κάποιο άθλημα, όπως το ποδήλατο, η κολύμβηση ή το τένις, ή με μια δημιουργική δραστηριότητα, για παράδειγμα ανακαλύψτε εκπαιδευτικά προγράμματα όπου συμμετέχουν και γονείς και παιδιά μαζί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top