Now Reading
6 τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση σας ενώ περνάτε από προκλήσεις γονιμότητας

6 τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση σας ενώ περνάτε από προκλήσεις γονιμότητας

Μπορεί όλα να αρχίσουν να μοιάζουν τόσο… αποστειρωμένα, αλλά εδώ είναι πώς να βρείτε το δρόμο για να επιστρέψετε ο ένας στον άλλο.

Εάν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, όπως 1 στα 6 ζευγάρια παγκοσμίως, μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα τεράστιο συναισθηματικό, σωματικό και οικονομικό βάρος που συχνά μεταφέρεται στη σχέση σας. Είναι δύσκολο να μην συμβεί αυτό: Ξαφνικά, η πιο σημαντική σχέση σας βουλιάζει στην παρακολούθηση της ωορρηξίας, στα ραντεβού με τον γιατρό, στο προγραμματισμένο σεξ και στο πολύ άγχος. Μπορεί όλα να αρχίσουν να αισθάνονται τόσο… αποστειρωμένα.

Πώς να ενισχύσετε τη σχέση σας εν μέσω προκλήσεων γονιμότητας

Στόχος πάντα η ανοιχτή επικοινωνία

Είναι σύνηθες να στρέφεστε προς τα μέσα όταν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα. Μπορεί να είναι μια απίστευτα απομονωτική και δύσκολη στιγμή στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι ο σύντροφός σας είναι κάποιος με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε και να εκφράσετε πραγματικά όλα αυτά τα συναισθήματα. Μπορεί να μην αντιμετωπίζετε το άγχος και το πένθος με τον ίδιο τρόπο όπως ο σύντροφός σας, γι’ αυτό μερικές φορές μπορεί να υπάρξει πίεση σε μια σχέση όταν δυσκολεύεστε να συλλάβετε. Το να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα συναισθήματα με τον σύντροφό σας δημιουργεί ρωγμές ακόμα και στις πιο δυνατές σχέσεις. Το να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε πώς επικοινωνείτε και οι δύο (ακόμα και κατανοώντας τη γλώσσα της αγάπης σας) και τι είδους υποστήριξη χρειάζεστε και οι δύο, αλλάζει το παιχνίδι για τη σχέση σας.

Προγραμματίστε τακτικές βραδιές ραντεβού

Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα εκφράζουν ότι οι προκλήσεις γονιμότητας μπορούν να κάνουν τη σχέση να γίνεται λιγότερο σέξι. Για να διατηρήσετε τον ρομαντισμό ζωντανό, οργανώστε τακτικές βραδιές ραντεβού (και αφήστε τους να προσπαθήσουν να πέσουν οργανικά στο ημερολόγιο, όχι γύρω από την ωορρηξία). Αυτού του είδους οι νύχτες είναι επίσης μια τόσο μεγάλη απόσπαση της προσοχής από το τι συμβαίνει και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να επανασυνδεθείτε ως ζευγάρι. Αυτό βοηθά να κρατήσει τη σπίθα ζωντανή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που μπορεί να φέρνει ψυχική εξάντληση.

Αναζητήστε ομάδες υποστήριξης

Η συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης υπογονιμότητας, είτε μεμονωμένα είτε ως ζευγάρι, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζετε ως ζευγάρι. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους είτε αυτοπροσώπως είτε εικονικά. Όχι μόνο είναι ωφέλιμο να ακούτε τον σύντροφό σας να περιγράφει δυνατά στους άλλους πώς τον επηρεάζει η υπογονιμότητα, αλλά το να ακούτε από άλλα μέλη της ομάδας υποστήριξης δημιουργεί ένα αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας.

Αποφύγετε το παιχνίδι ευθυνών

Ενώ παλεύουν με τη στειρότητα, πολλές γυναίκες αναλαμβάνουν ένα τεράστιο συναισθηματικό βάρος και συχνά μπορεί να κατηγορούν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει και από την άλλη πλευρά. Ακόμα και όταν δεν λέγεται κάτι φωναχτά. Για αυτό ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο να λες στον σύντροφό σου ότι δεν τον κατηγορείς και είσαι στην ίδια ομάδα μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επίδραση και για τους δυο σας.

Δείτε Επίσης

Αφιερώστε χρόνο όπου δεν θα συζητάτε για την εγκυμοσύνη

Η υπογονιμότητα μονοπωλεί τις περισσότερες συζητήσεις με τον σύντροφό σου και όταν δεν το συζητάς, το σκέφτεσαι. Παρόλο που συμμερίζομαι τη σημασία του να είσαι ανοιχτός με τον σύντροφό σου, είναι εξίσου σημαντικό να αφιερώνεις μια νύχτα την εβδομάδα (ή ίσως ακόμη και μια ώρα την ημέρα), όπου εσύ και ο σύντροφός σου επικεντρώνεσαι στο να μην μιλάτε για τη στειρότητα, τα επερχόμενα ραντεβού με γιατρό κι όλα τα σχετικά. Αυτό σας επιτρέπει και στους δύο να είστε παρόντες ο ένας στον άλλο και να μιλάτε για τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Κάτι τόσο απλό όσο αυτό μπορεί να κάνει πολλά για να ενισχύσει τη σύνδεσή σας.

Βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας

Πόντοι μπόνους αν πρόκειται για δραστηριότητα ζευγαριών! Συχνά, όταν περνάμε μια κακή μέρα, ποιο είναι το άτομο στο οποίο το μεταφέρουμε; Συνήθως είναι ο σύντροφός μας, καθώς είναι ο «ασφαλής μας χώρος». Όταν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, μπορεί να μην είναι απλώς μια κακή μέρα, μπορεί να είναι μερικά δύσκολα χρόνια. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που παρέχει διέξοδο σε αυτήν την απογοήτευση.

Είτε πρόκειται για μια σόλο δραστηριότητα είτε για μια κοινή δραστηριότητα, βρίσκοντας κάτι που σας επιτρέπει να αποσυμπιεστείτε από αυτή τη δύσκολη στιγμή ώστε να μην το περάσετε στο πρόσωπο που αγαπάτε περισσότερο είναι σημαντικό. Μερικές δραστηριότητες ως ζευγάρι θα μπορούσαν να είναι ένα μάθημα γυμναστικής, καθημερινοί περίπατοι, αναρρίχηση, χορός, ζωγραφική ή πεζοπορία.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top