Now Reading
Απελευθερώνοντας τη φαντασία των παιδιών

Απελευθερώνοντας τη φαντασία των παιδιών

Χριστούγεννα, μεταξύ άλλων, σημαίνει να ξαναγίνεσαι παιδί!

Μεγαλώνοντας χάνουμε ολοένα κομμάτια της παιδικότητάς μας – όταν μάλιστα γινόμαστε γονείς αρχίζουμε και ανησυχούμε και αγχωνόμαστε για το παραμικρό και χάνουμε ακόμα περισσότερο την ξεγνοιασιά. Ωστόσο όταν είμαστε γονείς τότε είναι που πρέπει να ξαναβρούμε και να βγάλουμε προς τα έξω το παιδί που κρύβεται μέσα μας – γιατί με αυτό τον τρόπο θα έρθουμε πιο κοντά στο παιδί, με ουσιαστικό τρόπο, και θα κατανοήσουμε πολλά ως προς το πώς βλέπει και βιώνει τον κόσμο γύρω του.

Η φαντασία στα μικρά παιδιά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το ίδιο ισχύει και με το παιχνίδι. Παίζοντας με το παιδί μπαίνουμε κι εμείς στον φανταστικό του κόσμο. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε και να αισθανόμαστε διαφορετικά. Η φαντασία γίνεται κοινή γλώσσα, κώδικας επικοινωνίας ακόμα και “συνενοχής” -συνωμοτούμε με το παιδί ως προς το ότι βλέπουμε και αποδεχόμαστε μια φανταστική συνθήκη.

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν όλο και πιο πολύ και καθώς διαλέγετε τα δώρα σας, επιλέξτε παιχνίδια που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των παιδιών – και ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά αποφασίστε να κάνετε δώρο και στον εαυτό σας …κάτι φανταστικό – θυμηθείτε πώς είναι να είστε παιδί…

Το ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρει να κερδίσετε ένα σημαντικό κομμάτι της παιδικότητάς σας!

Δείτε Επίσης

https://www.youtube.com/watch?v=RSxOjBIjyhI

Άλλωστε Χριστούγεννα σημαίνει να γίνεσαι πάλι παιδί!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top