Now Reading
Ένα street art απόγευμα για όλη την οικογένεια στο Μεταξουργείο

Ένα street art απόγευμα για όλη την οικογένεια στο Μεταξουργείο

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση με την υπογραφή-εγγύηση της Athens For Kids

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά είναι δύσκολο να βρίσκεις συνέχεια νέους τρόπους κι ιδέες για κοινές δραστηριότητες που να ικανοποιούν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά και μάλιστα των ηλικιών εκείνων που πλησιάζουν ή είναι στην εφηβεία…

Με ένα περίεργο διάστημα να έχει προηγηθεί εξαιτίας του άγχους της πανδημίας του κορωνοϊού και την αντοχή και την ανοχή παιδιών και γονιών να έχει περάσει από αλλεπάλληλα crash tests λόγω καραντίνας και κοινωνικής απόστασης… το καλοκαίρι στην πόλη με τα σχολεία κλειστά αλλά το ενδεχόμενο των διακοπών να είναι ακόμα σε γκρίζα ζώνη ψάχνεται ευφάνταστες λύσεις για κοινό χρόνο που να τον απολαύσετε οικογενειακώς αλλά και για να μπείτε επιτέλους σε ένα πιο ανάλαφρο και καλοκαιρινό mood.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια διαδραστική περιήγηση σε μια αρτιστίκ περιοχή της Αθήνας, όπως είναι το Μεταξουργείο που συνδυάζει την αίγλη των κοντινών αρχαιολογικών χώρων με την εκλεπτυσμένη αισθητική της σύγχρονης Αθήνας. Μια γειτονιά που αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε καλλιτεχνικό κέντρο, συγκεντρώνοντας αρκετές γκαλερί και χώρους τέχνης.

Μια ξενάγηση ωστόσο που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς εστιάζει σε ένα σύγχρονο κίνημα τέχνης, την street art, που γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε πολλές σύγχρονες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Η street art είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα με κοινωνικές ρίζες που δεν στερείται ωστόσο καλλιτεχνικής αξίας. Ενσωματώνεται στο σημερινό αστικό τοπίο, προσδίδοντας χρώμα και χαρακτήρα σε πρότερες αδιάφορες ή και άσχημες περιοχές. Σύγχρονοι καλλιτέχνες καταφέρνουν να αναβαθμίσουν αισθητικά γειτονιές, παλιά κτήρια, εγκαταλειμμένους χώρους και να μετατρέψουν άχρωμους, ή βρώμικους ή γκρι τοίχους σε τεράστιους ζωγραφικούς καμβάδες, αναδιαμορφώνοντας τους γκρίζους και μουντούς τσιμεντένιους τόπους.

Τώρα έχετε την ευκαιρία, μέσω της Athens for kids, που αποτελεί εγγύηση καθώς διοργανώνει άψογες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία τους, να πάρετε μέρος σε ένα απόγευμα εξερεύνησης παρέα με έναν street artist που θα σας μάθει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την street art, ξεναγώντας σας στο Μεταξουργείο, αλλά και δίνοντάς σας την ευκαιρία να γίνετε κι οι ίδιοι street artists και να αφήσετε το δικό σας καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

 

Σάββατο 4/6, 18.00

Κόστος: 15 ευρώ παιδί
Ενήλικας: 5 ευρώ
Ηλικίες: 9+
Διάρκεια: 2 ώρες

Δείτε Επίσης

Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και η δράση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο info@athensforkids.com

Η δράση πραγματοποιείται από street artist με την επιμέλεια της Athensforkids.
Η διαδρομή είναι ειδικά σχεδιασμένη για οικογένειες με παιδιά.
Εκκίνηση-Μεταξουργείο
Τελικός προορισμός-Γκάζι    

 

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Athens for Kids στο site: athensforkids.com επίσης μπορείτε εάν θέλετε να κλείσετε με την δίκη σας παρέα σε πριβέ ξενάγηση την ημέρα που εσείς θα διαλέξετε…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top