Now Reading
Ένα μήνυμα υποστήριξης στις μαμάδες που το μικρό τους έχει ένα ξέσπασμα ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο με κόσμο

Ένα μήνυμα υποστήριξης στις μαμάδες που το μικρό τους έχει ένα ξέσπασμα ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο με κόσμο

Δεν κρίνεται η ανατροφή του παιδιού σας ή το πόσο καλοί γονείς είστε από ένα ξέσπασμα του μικρού σας σε δημόσιο χώρο

Έβλεπες τους γύρω σου να αποστρέφουν τα μάτια τους για λίγο στο διάδρομο των δημητριακών στο σούπερ μάρκετ καθώς το μικρό παιδί σου συνέχιζε τις κραυγές του το πρωί του Σαββάτου. Σε έβλεπα να επιταχύνεις το βήμα σου καθώς οι αυθόρμητοι ήχοι του επέμεναν.

Αν και δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, μοιραστήκαμε μια σύντομη, καθολική στιγμή ανατροφής – την καθημερινή πλοήγηση στη ζωή με ένα μικρό την ώρα που έχει μεγάλα συναισθήματα. Τώρα, θα ήθελα να είχα κάνει κάτι για να σε ενημερώσω ότι έχω υπάρξει κι εγώ εκεί, ένα συγκαταβατικό χαμόγελο ή ένα νεύμα – όλες οι μαμάδες το έχουμε βιώσει αυτό ή κάτι παρόμοιο. Και θα ήθελα να ξέρεις: «Δεν είσαι η μόνη».

Για τη μαμά που αναρρώνει από μια πρόσφατη δημόσια έκρηξη ή προετοιμάζεται για περισσότερα στο μέλλον, θα ήθελα να στείλω ένα υποστηρικτικό μήνυμα από μια μαμά σε μια άλλη.

6 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν το παιδί σας ξεσπάει δημοσίως

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Η αναπνοή μπορεί να μεταμορφώσει μια δύσκολη κατάσταση. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Χαλαρώστε τους ώμους σας. Ξεσφίξτε το σαγόνι σας. Τεντώστε τον λαιμό σας. Εκτός από τη γρήγορη σωματική ανακούφιση, αυτά τα κόλπα μπορεί να σας δώσουν μια επιπλέον ώθηση για να ξεπεράσετε τα συναισθήματα δυσφορίας κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος θυμού. Δεν θα σταματήσει τον θυμό, αν και τι εξαιρετική παύση θα ήταν για τις απανταχού μαμάδες.

Να θυμάστε ότι τα μεγάλα συναισθήματα δεν διαρκούν τόσο πολύ

Ως μητέρα ενός νήπιου με ισχυρή θέληση, η διατήρηση της συντομίας των συναισθημάτων σε προοπτική με βοηθά να ξεπεράσω το χάος. Η κόρη μου έχει μια σειρά από φωνητικές δεξιότητες, αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί εάν το ουρλιαχτό υποδηλώνει μελλοντική επιτυχία ως τραγουδίστρια όπερας. Το να υπενθυμίζω στον εαυτό μου την κυμαινόμενη φύση των συναισθημάτων μετατρέπει κάθε οργή σε μια ακόμη στιγμή ανατροφής.

Κανείς δεν κρίνει την κατάσταση τόσο σκληρά όσο εσύ

Είμαστε συχνά οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας και έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη γονική μέριμνα. Και ενώ μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι υπερβολικά επικριτικοί θεατές, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν τον αγώνα. Έτσι, αν αισθάνεστε συγκλονισμένοι με τις απόψεις των άλλων, παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι είναι πιθανό οι μόνες υπεράνθρωπες προσδοκίες στις οποίες δεν ανταποκρίνεστε να είναι οι δικές σας.

Αν κάποιος πει κάτι αγενές ή εχθρικό, είναι αντανάκλαση του ίδιου, όχι της ανατροφής σας

Εάν κάποιος κάνει ένα επικριτικό ή αγενές σχόλιο ανταποκρινόμενος στην οργή του παιδιού σας, δείχνει ποιος είναι. Δεν είστε υπεύθυνοι για τα λόγια των άλλων ή για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους σχετικά με τη συναισθηματική έκφραση του παιδιού σας. Εάν φτάσει στο σημείο που κάποιος σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ή ανασφαλείς, κάντε ό,τι χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε τη συναισθηματική και σωματική ασφάλεια του εαυτού σας και του παιδιού σας.

Δείτε Επίσης

Τα παιδιά με καλή συμπεριφορά έχουν και τις κακές τους μέρες

Η κόρη μου μπορεί να προκαλέσει μια εγκάρδια, θρηνητική δημόσια οργή. Αλλά υπάρχουν φορές, που θα νόμιζες ότι ήταν μέρος ενός σκηνικού, που κάθεται ευγενικά και σιωπηλά σε ένα καρότσι αγορών. Παρά τη γρήγορη ματιά σε άλλες μαμάδες με ήρεμα παιδιά στη ρυμούλκηση, έχουν επίσης βιώσει δημόσια εκρήξεις. Κανείς δεν είναι πάνω από αυτό. Όλοι με κάποιον τρόπο έχουμε βιώσει στιγμές αμηχανίες ή που θα θέλαμε να ανοίξει η γη (ή το πάτωμα του σούπερ μάρκετ) να μας καταπιεί.

Εάν υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να το είχατε κάνει καλύτερα, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να το δοκιμάσετε

Είμαι βέβαιη ότι το γνωρίζετε ήδη, αλλά η περίοδος των ξεσπάσματων δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας από τη μια μέρα στην άλλη. Το παιδί σας θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να εφαρμόσετε διαφορετικές απαντήσεις και τεχνικές παρέμβασης.

Έτσι, στη μαμά που σπρώχνει το μικρό παιδί της που ουρλιάζει μέσα από ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο ή προσπαθεί να το παρηγορήσει στην ουρά στο ταχυδρομείο, θυμηθείτε ότι θα τα καταφέρετε. Την επόμενη φορά που το μικρό σας θα έχει καταρρεύσει δημοσίως, θυμηθείτε το εξής: Δεν μπήκαμε όλοι στον πειρασμό να ουρλιάξουμε από απογοήτευση ενώ βρισκόμαστε στην ατελείωτη γραμμή ενός ταμείου;

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top