Now Reading
«Ένας καλός μπαμπάς θα μεγαλώσει την κόρη του έτσι ώστε να γνωρίζει την αξία της»

«Ένας καλός μπαμπάς θα μεγαλώσει την κόρη του έτσι ώστε να γνωρίζει την αξία της»

Το κείμενο από το ιστολόγιο Her View From Home δεν ταιριάζει μόνο σε μπαμπάδες αλλά και σε μαμάδες – και αφορά εξίσου και το μεγάλωμα των αγοριών

Ο μπαμπάς θα είναι αναμφίβολα ο πιο σημαντικός άντρας στη ζωή της κόρης του. Μέσα από αυτόν, εκείνη θα μάθει ποιο είναι το «σωστό». Και ένας καλός μπαμπάς θα κάνει αυτά τα πράγματα:

Ένας καλός μπαμπάς θα περνάει ρητά και άρρητα μηνύματα στην κόρη του. Η κόρη του θα μάθει τι να περιμένει, τι να ζητάει. Και, το σημαντικότερο, σε κάθε κύτταρο της ύπαρξής της θα ενσωματωθεί βαθιά η κατανόηση του τι αξίζει αυτό το κορίτσι– και τι δεν αξίζει.

Ένας καλός μπαμπάς θα μεγαλώσει την κόρη του έτσι ώστε αυτή να γνωρίζει την αξία της, τα προσόντα της, τις δυνάμεις της, το σκοπό της. Θα της διδάξει πώς να είναι γενναία. Να παίρνει ρίσκα. Να σπάει τη «γυάλινη οροφή», να στοχεύει τα αστέρια, να κάνει μεγάλα όνειρα.

Ένας καλός μπαμπάς δεν θα σχολιάσει το σώμα της κόρης του, ακόμα και αθώα και καλοπροαίρετα. Αντιθέτως, θα τη μάθει να επικεντρώνεται σε ό,τι της επιτρέπει να κάνει το σώμα της: να τρέχει, να πηδάει, να κλωτσάει, να ντριμπλάρει, να περπατάει, να κάνει σκέιτ, να χορεύει, να κάνει σκι, να κινείται, να μένει ακίνητη.

Ένας καλός μπαμπάς θα ενσταλάξει στην κόρη του τη γνώση ότι το σώμα της ανήκει σε εκείνη και μόνο σε εκείνη. Θα τη διδάξει ότι «όχι» σημαίνει «όχι». Και ότι δεν εκείνη δεν ευθύνεται ποτέ για τη συμπεριφορά των ανθρώπων που ίσως προσπαθήσουν να την αντιμετωπίσουν σαν αντικείμενο ή να τη χρησιμοποιήσουν. Θα τιμήσει το γεγονός ότι το σώμα της κόρης της τής δίνει το θεόσταλτο δώρο του να δημιουργεί ζωή.

Ένας καλός μπαμπάς θα φροντίσει να πει στην κόρη του ότι είναι έξυπνη, εργατική, καλή, αστεία, δυνατή και πως έχει όμορφα μάτια. Θα την επιβραβεύει πάντα για τις προσπάθειές της και θα διορθώνει τις συμπεριφορές που δεν επιδοκιμάζει. Θα το κάνει συχνά και χωρίς δισταγμό.

Ένας καλός μπαμπάς θα βρίσκεται πλάι στη γυναίκα του. Θα της κρατάει το χέρι, θα της μιλάει τρυφερά. Θα ακούει τη σύντροφό του. Και θα εκτιμάει την άποψή της. Θα συγκρούεται μαζί της δίκαια και με σεβασμό. Θα την αποκαλεί όμορφη και θα την αγκαλιάζει.

Δείτε Επίσης

Ένας καλός μπαμπάς θα ξέρει ότι η κόρη του παρακολουθεί κάθε κίνησή του. Ακούει. Στα μάτια του η κόρη του θα μάθει την αξία της. Ένας καλός μπαμπάς το ξέρει. Και θα πορευτεί ανάλογα.

Ένας καλός μπαμπάς όχι μόνο θα μιλήσει στην κόρη του για την αληθινή αγάπη αλλά και θα της τη δείξει. Θα βεβαιωθεί ότι η κόρη του ξέρει καλά αυτή την αξία.

Ένας καλός μπαμπάς θα μετατρέψει το ουσιαστικό «αγάπη» στο ρήμα «αγαπάω». Και θα το διδάξει στην κόρη του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top