Now Reading
Χαλαρώνουμε κάνοντας μαθήματα διαχείρισης θυμού

Χαλαρώνουμε κάνοντας μαθήματα διαχείρισης θυμού

Παρακολουθώντας με τα παιδιά την ταινία Angry Birds

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η ταινία Angry Birds είναι μια δυνατή, ανόητη, μερικές φορές ωμή – αλλά κυρίως αστεία – ταινία κινουμένων σχεδίων που βασίζεται σε μια δημοφιλή εφαρμογή.

Ο κύριος χαρακτήρας, ο Κόκκινος (Jason Sudeikis), είναι πραγματικά ένα θυμωμένο πουλί: Προσπαθεί να υπάρχει στην ευγενική κοινωνία, αλλά η κακή του συμπεριφορά δεν θα τον αφήσει, οπότε αναγκάζεται να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού.

Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχουν πολλές σκηνές πουλιών ρίχνουν κλωτσιές, γροθιές και εκτοξεύονται στον αέρα, καθώς και πολλές εκρήξεις. Κάποια στιγμή τα αυγά κλέβονται από τα γονικά τους πτηνά και τίθενται σε κίνδυνο, και οι γονείς τους είναι εμφανώς αναστατωμένοι.

Υπάρχει επίσης κάποια κατανάλωση αλκοόλ (από καρύδες κ.λπ.) και λίγες σεξουαλικά/ερωτικά υπονοούμενα (που πιθανότατα θα προσπεράσουν χωρίς να δώσουν σημασία τα περισσότερα παιδιά).

Η γλώσσα περιλαμβάνει μερικά περίεργα λογοπαίγνια και αστείες «βρισιές» που δεν είναι ωστόσο ενοχλητικές. Αν και υπάρχει μόνο ένας κύριος γυναικείος χαρακτήρας, η ταινία έχει μερικά μηνύματα σχετικά με την ανάληψη ευθύνης και όχι την κρίση άλλων. Αλλά ως επί το πλείστον ο στόχο της ταινίας είναι να είναι αστεία – τοποθετώντας την στην κατηγορία ταινιών που θα θέλουν να δουν τα παιδιά και οι γονείς θα ανεχθούν.

Δείτε Επίσης

https://www.youtube.com/watch?v=7OYCI0VtsEI

Με αφορμή την ταινία μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα συναισθήματά τους ή να μιλήσουν για το πότε θυμώνουν και γιατί και πώς προσπαθούν να διαχειριστούν τον θυμό τους όταν φτάνει στο κόκκινο!

Angry Birds: Η Ταινία / The Angry Birds Movie
Animation 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Αμερικανοφινλανδική ταινία, σκηνοθεσία Κλέι Καΐτις, Φέργκαλ Ράιλι
Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top