Now Reading
Το childit.gr προτείνει τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Το childit.gr προτείνει τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Καλό καλοκαίρι με βουτιές σε συναρπαστικά παιδικά βιβλία!

 

Κείμενο-επιμέλεια: Αγγελική Λάλου

pirounia

«Πιρούνια και μαχαίρια…στα μαχαίρια

και άλλες χιουμοριστικές ιστορίες»

Συγγραφέας: Δημήτρης Τσιλινίκος

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Πατάκη, 2015

Τέσσερις υπέροχα λαχταριστές ιστορίες, με πρωτότυπη πλοκή και ασυνήθιστους ήρωες θα σας ανοίξουν την όρεξη για περιπέτειες και γέλιο. Μια αργοπορημένη σαρανταποδαρούσα, μέσα από το πάθημά της, θα μας δώσει μάθημα πώς να ντυνόμαστε στην ώρα μας! Μια λαίμαργη καμηλοπάρδαλη θα κάνει τα πάντα για ένα δροσιστικό χωνευτικό αναψυκτικό. Δύο μικρά αυγά δεν είναι και πολύ διατεθειμένα να κάτσουν στα αυγά τους. Ενώ στην κουζίνα έχουν ανάψει τα αίματα και τα πιρούνια με τα μαχαίρια…είναι έτοιμα να πιαστούν στα (μα)χέρια! Σε έμμετρο λόγο, με έξυπνα λογοπαίγνια, και ομοιοκαταληξία οι ιστορίες με πολύ χιούμορ κλείνουν το μάτι στα παιδιά και χαρίζουν απολαυστικές στιγμές ανάγνωσης. Η εξαιρετική, όπως πάντα, εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά θα σας κάνει ακόμα πιο πολύ να λατρέψετε το βιβλίο.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5+

terataki

«Το στρουμπουλό τερατάκι»

Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δουτσιόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας, 2014

Ήρωας του βιβλίου, ένα στρουμπουλό τερατάκι, που όπως προδίδει και το όνομά του έχει αδυναμία στο φαγητό, στις λιχουδιές, τα γλυκά και άλλα λαχταριστά αλλά όχι και τόσο υγιεινά σνακ! Μια επίσκεψη στον τερατοπαππού του θα τον κάνει να δεις αλλιώς τις διατροφικές του συνήθειες και να εκτιμήσει την αξία των φρούτων και των λαχανικών, θα αναλάβει μάλιστα και τη φροντίδα ενός τερατόδεντρου και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθει τη σημαίνει μεγαλώνω σωστά και τη χρειάζεται για μια ισορροπημένη ανάπτυξη. Ένα απολαυστικό βιβλίο, γραμμένο με χιούμορ, όμορφη εικονογράφηση, που θα βάλει τους αναγνώστες του σε σκέψεις!

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

gazoza

«Γκαζόζα Α.Α.Α.»

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2016

Μπορεί ένα μπουκάλι γκαζόζας να μιλάει, μπορούν οι μπαταρίες να θυμώνουν, υπάρχει δικαστήριο για όσους δεν ανακυκλώνουν; Ένα διασκεδαστικό παραμύθι, με περιπέτειες, αγωνία και πολύ σασπένς, με ήρωα ένα παιδί, τον Μηνά, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μάθει ο ίδιος αλλά και οι μικροί αναγνώστες τη σημασία της ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ευφάνταστη εικονογράφηση που αποτυπώνει με ευαισθησία την αγωνία για το περιβάλλον που τόσο εύστοχα περνάει και η συγγραφέας με το κείμενό της.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

mistirio

«Το μυστήριο του μεγάλου μαύρου σκύλου»

Συγγραφέας: Λίζα Βάρβογλη

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Εκδόσεις: Mamaya, 2016

Μετά «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού», η Ανελάντα και ο Μάξιμος («κυνηγοί μυστηρίων») καλούνται τώρα να λύσουν «Το μυστήριο του μεγάλου μαύρου σκύλου». Ένα απολαυστικό βιβλίο από την εκπαιδευμένη στο Harvard ψυχολόγο Δρα Λίζα Βάρβογλη, με περιπέτειες, μυστήρια, αγωνία, γέλιο και κρυμμένα μηνύματα. Με σύνθημα «μπορώ και τα καταφέρνω» τα δύο αδέρφια, συνεργάζονται, προσέχουν το ένα το άλλο, αγαπιούνται, ζουν τις δικές τους ιστορίες και μαζί τους περνάμε κι εμείς υπέροχα. Η εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη θα σας συνεπάρει με τα ζωηρά του χρώματα!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3-9

laxapou

«Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού»

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015

Τι γίνεται στη ζούγκλα όταν αρχίζει να πέφτουν βόμβες, τα ζώα να κινδυνεύουν και τα πάντα να έχουν πάρει φωτιά. Ο Λαχαπού είναι ένα λιονταράκι που θα αναγκαστεί να χάσει το σπίτι, την πατρίδα, τους φίλους, τα πράγματά του και να ξεριζωθεί μαζί με την οικογένειά του, θα περάσει από πολλές ταλαιπωρίες μέχρι να βρεθεί σε ένα ασφαλές μέρος και να αρχίσει μια νέα ζωή. Αλλά και εκεί τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Θα καταφέρει να βρει ξανά την ηρεμία και τη χαρά; Θα κάνει νέους φίλους; Ένα τρυφερό παραμύθι γραμμένο με πολλή ευαισθησία και με πανέμορφη εικονογράφηση που προσπαθεί να μιλήσει για το δράμα που ζουν στις μέρες μας οι χιλιάδες πρόσφυγες. Μέρος μάλιστα των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθεται στην ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

lykakia

«Για δυο μωρά λυκάκια»

Συγγραφέας: Μαρία Πετκανοπούλου

Εικονογράφηση: Άννα Καρνή

Εκδόσεις: Βάρφη, 2015

Ο Μάνος ζει σε ένα χωριό δίπλα στο δάσος, εκεί οι άντρες συχνά ασχολούνται με το κυνήγι, ακόμα και ο μπαμπάς του, έστω κι αν η μαμά του έχει διαφορετική άποψη και δεν συμφωνεί καθόλου με αυτή την ασχολία. Κάποια στιγμή ο μπαμπάς του θα σκοτώσει μια λύκαινα, αφήνοντας όμως τα λυκάκια της ορφανά. Ο Μάνος δεν μπορεί να ησυχάσει στη σκέψη ότι τα μικρά λυκάκια είναι μόνα και απροστάτευτα και έτσι το σκάει από το σπίτι του για να πάει να τα βρει… Θα καταφέρει να τα σώσει; Και πόσο είναι αλήθεια το «αν ένας άνθρωπος αλλάξει κάποτε, μπορεί και όλος ο κόσμος να αλλάξει!»; Ένα ξεχωριστό παραμύθι με την άγρια ομορφιά της φύσης, γεμάτο με αγάπη και σεβασμό για τα ζώα και το περιβάλλον που θα σας κερδίσει.

Σελίδες: 35

Ηλικία: 5+

tzoy_o_deinosayros_anzoy_kai_enas_kefalas

«Τζου, ο δεινόσαυρος ανζού (και ένας κεφάλας)»

Συγγραφέας: Πάνος Τσερόλας

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις: Κέδρος, 2015

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου μπαίνουμε στη χρονομηχανή και με οδηγό τη φαντασία, κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι στον μυστήριο κόσμο των δεινοσαύρων. Ξεναγός μας μια νεαρή παλαιοντολόγος, η Ιωάννα, που στη δεύτερη συνέχεια που της χαρίζει ο συγγραφέας, πηγαίνει στη Μοντάνα των ΗΠΑ για να μας γνωρίσει τον Τζου, ένα μοναχικό νεαρό δεινόσαυρο ανζού και να ζήσουμε μαζί της τις περιπέτειές του. Μια συναρπαστική ιστορία, με σασπένς, δράση αλλά και πολλές γνώσεις για το είδος των δεινοσαύρων που ασκεί πάνω μας ακόμα τόση γοητεία. Η ζωντανή εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση καταφέρνει να κάνει αυτό το ταξίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Ηλικία: 9+

ΤΟ_ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ_ΠΡΕΠΕΙ _ΝΑ_ΚΑΝΕΙ_ΜΠΑΝΙΟ

«Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο!»

Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Mo Willems

Μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2016

Χμ…τελικά όχι μόνο τα παιδιά…αλλά και τα περιστέρια δεν θέλουν καμιά φορά να μπουν με τη θέλησή τους στην μπανιέρα και να κάνουν μπάνιο! Στο βιβλίο αυτό με πολύ διασκεδαστικό και χιουμοριστικό τρόπο ζούμε το «δράμα» ενός περιστεριού που δεν θέλει να κάνει μπάνιο…αλλά πρέπει… Θα δούμε τις αντιδράσεις, τις διαφωνίες, τα επιχειρήματά του προκειμένου να το αποφύγει! Τελικά θα κάνει ή όχι μπάνιο; Την απάντηση θα τη βρείτε στις απολαυστικές του σελίδες. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι…φίλοι ή όχι του μπάνιου…μικρή έχει σημασία! (περισσότερα για το βιβλίο🙂

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3+

alfavitari

«Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες»

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Δείτε Επίσης

Εικονογράφηση: Κέλλυ Ματαθία Κόβο

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015 (γ έκδοση)

Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές ξεκινάνε, κι ένα βιβλίο που θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες και με το γνωστό απολαυστικό τρόπο του Ευγένιου Τριβιζά θα τους βοηθήσει είτε να μάθουν τα γράμματα της αλφαβήτας είτε να μην τα ξεχάσουν. Ένα διαχρονικό βιβλίο, με ασκήσεις και κουίζ που θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά αλλά θα τους φρεσκάρουν και τις γνώσεις τους. Η ζωντανή εικονογράφηση θα κάνει τα μικρά να μη θέλουν να το αφήσουν από τα χέρια τους.

Σελίδες: 88

Ηλικία: 5+

vivliopaixnidi

«Ένα βιβλίο παιχνίδι»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Herve Tullet

Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη, 2014 (ανατύπωση)

 

Ένα βιβλίο παιχνίδι όπως ακριβώς το λέει κι ο τίτλος του. Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να παίξεις μαζί του, με οδηγίες και σαφείς κανόνες! Που μπορείς να το γυρίσεις ανάποδα, στα πλάγια και να δεις τι θα γίνει! Ένα βιβλίο έκπληξη, διαδραστικό, για τότε που ακόμα δεν υπήρχαν tablet και κονσόλες…ένα βιβλίο που, ακόμα και σήμερα, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η φαντασία είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε τεχνολογικό επίτευγμα!

Εγώ το λάτρεψα…

Σελίδες: 58

Ηλικία: 4+

itan.to.vivlio.cover

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το… βιβλίο»

Συγγραφέας: Δέσποινα Μπογδάνη-Σογιούλ

Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2013 (β έκδοση)

 

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το βιβλίο; Έχετε απορίες σχετικά με την ιστορία του βιβλίου; Θέλετε να γίνετε ειδικοί επί του βιβλίου; Τότε κρατάτε στα χέρια σας το κατάλληλο βιβλίο, που έχει την απάντηση σε κάθε ερώτηση σχετική με αυτό που λέμε «βιβλίο»! Αν μάλιστα θέλετε ένα βιβλίο που να συνδυάζει και δραστηριότητες, πάλι έχετε το σωστό βιβλίο! Αν σε όλα αυτά επιθυμείτε το βιβλίο σας να έχει κι έξυπνη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση, τότε να σας πω ότι δεν θα βρίσκατε άλλο βιβλίο να σας καλύπτει απόλυτα! Ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό, επιμορφωτικό…βιβλίο!

Σελίδες: 30

Ηλικία: 5+

pigenela-sta-synnefa

«Πηγαινέλα στα σύννεφα – ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη»

Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Αλέξης Κυριτσόπουλος

Σειρά: «Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του ‘30»

Εκδόσεις: Ίκαρος & Μουσείο Μπενάκη, 2015

Ένα βιβλίο, όπως και τα άλλα τρία της ίδιας σειράς, κόσμημα για τη βιβλιοθήκη αλλά και πολύτιμο ακόμα και για τα τρυφερά χεράκια των μικρών αναγνωστών. Μοναδική αρμονία, λυρισμού κι ευαισθησίας, ένας έντεχνος συνδυασμός της επιλογής στίχων από το ποιητικό έργο του Γιώργου Σαραντάρη με την ξεχωριστή παλέτα και το εικαστικό στίγμα του Αλέξη Κυριτσόπουλου χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που αποτελεί υπέρτατη τέρψη για το νου, τα μάτια, αλλά και την ψυχή αναγνωστών όλων των ηλικιών!

Σελίδες: 64

Ηλικία: Για όλες
 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top