Now Reading
Το μυστικό για να μεγαλώσουμε παιδιά που δεν τα θέλουν όλα δικά τους

Το μυστικό για να μεγαλώσουμε παιδιά που δεν τα θέλουν όλα δικά τους

Στην ηλικία που απορροφούν τα πάντα σαν σφουγγάρια, οι πράξεις των γονιών μετρούν περισσότερο από ποτέ

Αν δίνετε προτεραιότητα στα υλικά αποκτήματα στη διάρκεια του χρόνου που περνάτε με το παιδί σας, προσέξτε: καθώς τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια που απορροφούν τα πάντα γύρω τους, οι πράξεις σας έχουν σημασία. Αν θέλετε –και αγοράζετε– διαρκώς πράγματα, θα δημιουργήσετε αυτή την προσδοκία και στα παιδιά σας. Περάστε χρόνο μαζί τους, ακούστε τα, μιλήστε τους. Βοηθήστε τα να νιώσουν ασφάλεια.

Κατανοήστε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επιθυμία και την ανάγκη. Αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη το παιδί σας είναι η επαφή μαζί σας. Τη χρειάζεται περισσότερο από οποιοδήποτε παιχνίδι σας ζητάει. Είναι στο χέρι σας να του το δείξετε διακριτικά. Τα παιδιά δεν γεννιούνται κακομαθημένα. Όταν γίνονται κακομαθημένα, συνήθως απουσιάζει η συναισθηματική επαφή με τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή τους.

Οι τρόποι ανατροφής των παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Οι γονείς σήμερα είμαστε λιγότεροι αυταρχικοί και σεβόμαστε τα παιδιά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δίνουμε όλα όσα θέλουν. Δεν είναι κακό να τους λέμε «όχι», ακόμα και αν αντιδρούν κλαίγοντας. Μη θυμώνετε που εκφράζουν ένα συναίσθημα – αφουγκραστείτε το ξέσπασμά τους. Μέσα από τις αγκαλιές και την κουβέντα, θα τα βοηθήσετε να καταλάβουν ότι δεν τους ανήκει όλος ο κόσμος.

Η λέξη «προνομιούχος» έχει αποκτήσει κακή φήμη. Ωστόσο είναι καλό το γεγονός ότι τα παιδιά μας θέλουν το καλύτερο για τον εαυτό τους και έχουν υψηλές προσδοκίες από τη ζωή τους.

Δείτε Επίσης

Αλλά και τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και οι έφηβοι σας χρειάζονται. Βρείτε την καλύτερη στιγμή να περάσετε χρόνο μαζί τους: τότε που είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία μαζί σας. Δείξτε τους ότι είναι σημαντικοί για εσάς. Εφόσον νιώθουν ασφάλεια και αγάπη, θα αναπτύξουν συμπόνοια προς τους άλλους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top