Now Reading
Το γλυκό βάσανο της λιγούρας

Το γλυκό βάσανο της λιγούρας

Πώς να ανταποκριθείτε στους ξαφνικούς περίεργους γευστικούς συνδυασμούς που νιώθετε την ανάγκη να καταβροχθίσετε

Οι λιγούρες δεν είναι σύμπτωμα αλλά ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται τους μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν συμβαίνει σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες. Έτσι δεν υπάρχει μια ακριβής επιστημονική εξήγηση. Η πιο ισχυρή αιτιολογία είναι ότι το σώμα σας σας στέλνει κάποιο είδους κωδικοποιημένου μηνύματος για θρεπτικά συστατικά που του λείπουν και έχει ανάγκη. Αν για παράδειγμα νιώσετε τη σφοδρή επιθυμία να καταναλώσετε στα καλά καθούμενα ένα ολόκληρο σακουλάκι πατατάκια, ενδέχεται να έχετε έλλειψη νατρίου. Ή όταν σας έρθει η λαχτάρα να πέσετε με τα μούτρα στο παγωτό υπάρχει περίπτωση να χρειάζεστε επιπλέον ασβέστιο. Να ακούτε το σώμα σας, αλλά όχι να το παρακούτε… Το να υποτάσσεστε πού και πού στους πειρασμούς δεν πειράζει, αρκεί να αναπτύξετε ένα σχέδιο αυτοκυριαρχίας και –κυρίως– σωστής διατροφής. Προνοήστε και σκεφτείτε έξυπνα, ώστε να είστε προετοιμασμένες όταν η λιγούρα για κάτι απαγορευμένο σας χτυπήσεις την πόρτα:

  • Να ξεκινάτε τη μέρα με ένα γευστικό, ισορροπημένο και πλήρες πρωινό. Όταν φεύγετε με άδειο στομάχι γίνεστε πιο επιρρεπείς στα πρόχειρα φαγητά και τα τυποποιημένα προϊόντα.
  • Τα μικρά τακτικά υγιεινά γεύματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Κρατάτε το σώμα και τον οργανισμό σας ικανοποιημένο και δεν προλαβαίνει να σας στείλει «περίεργα» μηνύματα.

  • Καθημερινές μορφές άσκησης κρατάνε τις ενδορφίνες σε καλό επίπεδο και δεν αφήνετε χώρο για να δημιουργηθούν ακατάλληλες επιθυμίες.
  • Προνοήστε να έχετε υγιεινές επιλογές για σνακ. Να σας βρίσκονται πάντα φρούτα και ξηροί καρποί. Όποτε νιώθετε την ανάγκη για κάτι γλυκό μπορείτε να φάτε ένα φρούτο ή να φτιάξετε ένα smoothie με φυσικό χυμό – τα σάκχαρα που έχουν τα φρούτα έχουν την ίδια λειτουργία με τη ζάχαρη.
  • Μην ξεχνάτε το νερό και να πίνετε πολλά υγρά. Αλλά όταν θα «διψάτε» για κόκα κόλα ή άλλα αναψυκτικά πάλι είναι καλύτερο να στραφείτε στην επιλογή των φυσικών χυμών. Και εννοείται πως στα υγρά δεν συγκαταλέγεται πλέον ο καφές – υπάρχουν όμως πλέον στη διάθεσή σας πολλά αφεψήματα μη καφεϊνούχα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με το άρωμα και την ένταση της γεύσης τους.
  • Ενδώστε στον πειρασμό αλλά με μέτρο. Δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου αν πείτε ναι σε μερικές παρασπονδίες. Ο πιο μεγάλος πειρασμός ίσως να είναι τα γλυκά. Προετοιμαστείτε έξυπνα και για αυτό το ενδεχόμενο. Αν έχετε πάντα εύκαιρη σοκολάτα υγείας μπορείτε να κερνάτε τον εαυτό σας μικρές μπουκιές γλυκιάς απόλαυσης, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Μην ξεχνάτε το ότι τρώτε για δύο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε διπλά, αλλά ότι πρέπει να σκέφτεστε δύο φορές περισσότερο τι είναι καλό πλέον για εσάς αλλά και για το μωρό σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top