Now Reading
Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε έφηβος πριν από την ενηλικίωση

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε έφηβος πριν από την ενηλικίωση

Οι editors της διαδικτυακής πλατφόρμας Reddit δίνουν τα φώτα τους

Υπάρχουν τόσα πολλά που οι έφηβοι δεν μαθαίνουν στο γυμνάσιο, από την ψυχική υγεία έως το να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Και γι’ αυτό οι Redditors μπήκαν στη διαδικασία να καλύψουν αυτά τα κενά. Σε μια ανάρτηση με χιλιάδες σχόλια, οι ενήλικες μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους σημερινούς εφήβους. Ακολουθούν μερικές ανεκτίμητες πληροφορίες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάθε έφηβος.

 

1. Είναι εντάξει να λέτε “Όχι”

«Είναι εντάξει να λες όχι σε κάποιον. Μην αφήνεις κανέναν στη ζωή σου να σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις να κάνεις ή να σε κάνει να νιώθεις άβολα».

Είτε η πίεση προέρχεται από συνομήλικους σε παρέες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

«Μάθετε να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή και τη διαίσθησή σας όταν βρίσκεστε σε περίεργες καταστάσεις. Αν κάτι το αισθάνεσαι ως λάθος, μάλλον είναι».

3. Να είστε ανοιχτοί στις φιλίες

«Το μέτρο για το αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να γίνει νέος φίλος σου δεν είναι αν τους αρέσει ένα σωρό πράγματα που σου αρέσουν. Είναι απολύτως δυνατό να γίνεις φίλος με άτομα που τους αρέσουν πολλά πράγματα που δεν έχεις ακούσει ποτέ, ή και ακόμη που έχεις ήδη αποφασίσει ότι δεν σου αρέσουν. Είσαι σε ένα σημείο στη ζωή όπου πολλές από τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σου υπόκεινται σε αλλαγές, όπως και το προσωπικό σου γούστο».

4. Οι εργαζόμενοι σε ένα κατάστημα δεν νοιάζονται για το τι αγοράζετε

«Η αγορά οποιουδήποτε πράγματος χρειάζεστε (προμήθειες περιόδου / προφυλακτικά / φάρμακα / είδη προσωπικής φροντίδας / κ.λπ.) για εσάς ή για το «ξεχωριστό» άτομο στη ζωή σας είναι δική σας υπόθεση και δεν έχει σημασία τι σκέφτεται κάποιος άλλος!»

5. Εστιάστε στην ψυχική υγεία

«Μην σταματήσετε να ασχολείστε με θέματα ψυχικής υγείας. Η ανάπτυξη ανθυγιεινών μηχανισμών αντιμετώπισης για συναισθηματικά ζητήματα θα σας βοηθήσει να περάσετε πολύ χρόνο μπερδεμένοι. Εάν έχετε προβλήματα, αντιμετωπίστε τα αμέσως, αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά ξεκινήστε τώρα τη δουλειά».

Δείτε Επίσης

6. Οι διαφωνίες δεν είναι αφορμή για καβγά

«Μάθετε να ακούτε τους άλλους και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να λειτουργεί σε συνθήκες που νιώθετε να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σας. Για παράδειγμα, εάν ένας δάσκαλος λέει κάτι που μάθατε διαφορετικά, αναγνωρίστε ότι μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις που ενδέχεται να μην συνειδητοποιήσετε ότι αλλάζει κάτι. Οδηγήστε τη διαφωνία με μια φράση όπως: “με συγχωρείτε, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά σκέφτηκα / ή έμαθα…”. Αυτό το είδος φράσης δεν προκαλεί το άλλο άτομο ώστε να πάρει αμυντική στάση, αλλά θα επιτρέψει μια ήπια νέα διδασκαλία για εσάς, ή μια χαριτωμένη / σωστή διόρθωση για τον δάσκαλο. Μια κατάσταση με διαφορετικές απόψεις δεν πρέπει να είναι αφορμή για εκνευρισμό».

7. Παραδεχτείτε τα λάθη σας

«Όταν κάνεις ένα λάθος, να το παραδέχεσαι. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να σε βοηθήσουν όταν παραδεχτείς ότι το αναγνωρίζεις. Αυτό ισχύει για το σχολείο, την εργασία και την προσωπική ζωή».

8. Απολαύστε αυτά τα χρόνια

«Ενώ ίσως δεν πιστεύεις όσους λένε ότι θα είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο, για να απολαύσετε τη διαδρομή».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top