Now Reading
Συμβουλές για εύκολο θηλασμό… και εκτός σπιτιού

Συμβουλές για εύκολο θηλασμό… και εκτός σπιτιού

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν θέλετε και πολύ να μένετε σπίτι…

Το καλό με τον θηλασμό είναι ότι δεν απαιτεί προετοιμασία ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό, δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος και μπορεί να πραγματοποιηθεί παντού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γίνει ο θηλασμός εκτός σπιτιού ακόμα πιο εύκολος.

Μην πολεμάτε με τα ρούχα σας. Ίσως θελήσετε να φορέσετε ένα χαριτωμένο ρούχο ή ένα φόρεμα. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε καλά και να φαίνεστε ωραία. Αλλά πρέπει να σκεφτείτε την άνεση και την ευκολία του θηλασμού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά σούπερ χαριτωμένα ρούχα και φορέματα θηλασμού που θα σας διευκολύνουν. Ένα σουτιέν θηλασμού που μπορείτε να χειρίζεστε με το ένα χέρι θα σας διευκολύνει και θα είναι λιγότερο εμφανής όταν έρθει η ώρα να θηλάσετε. Μπλούζες και φορέματα με πρόσβαση στο μπροστινό μέρος σας επιτρέπουν να θηλάζετε χωρίς να χρειάζεται να εκθέτεται μεγάλο μέρος του σώματός σας. Οτιδήποτε έχει κουμπάκια ή χαμηλώνει εύκολα ώστε να κάνει το στήθος προσβάσιμο είναι επίσης κάτι που θα σας βολέψει.

Κάλυμμα θηλασμού. Αν δεν νιώθετε άνετα στην ιδέα να θηλάσετε το μωρό σε έναν ανοιχτό χώρο όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν τα καλύμματα θηλασμού που θα σας προστατεύσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εξίσου αποτελεσματικά είναι κι ένα απλό σάλι, μαντίλι ή εσάρπα.

Σκεφτείτε σαν το καγκουρό. Μια καγκουρό μητέρα κρατά το μωρό της μέσα στο μάρσιπο. Εάν έχετε ένα νεογέννητο ή μικρό παιδί, μπορείτε επίσης να κρατήσετε το μικρό σας κοντά στο σώμα σας. Ο μάρσιπος θα διευκολύνει πολύ τη διαδικασία του θηλασμού.

Κάντε μερικές πρόβες στον καθρέφτη. Στην ασφάλεια του σπιτιού, μπροστά σε έναν καθρέφτη μπορείτε να δοκιμάσετε ποιες στάσεις και ποια ρούχα θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα ακόμα κι αν θα είστε έξω για να θηλάσετε.

Βρείτε από πριν τη «θέση» σας. Πολλοί δημόσιοι χώροι πλέον έχουν φροντίσει να έχουν στη διάθεση των νέων μαμάδων ειδικά διαμορφωμένους χώρους (εντάξει κυρίως στο εξωτερικό) όπου μια μαμά μπορεί να θηλάσει.

Δείτε Επίσης

Ταΐστε το μωρό με το που το ζητήσει. Όταν δεν καθυστερείτε τον θηλασμό το μωρό παραμένει ήρεμο και η διαδικασία του θηλασμού γίνεται πιο εύκολη και πιο διακριτική.

Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε. Προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι ο θηλασμός του μωρού σας είναι φυσιολογικός και όχι κάτι που πρέπει να ντρέπεστε ή να κρύψετε. Άλλοι μπορεί να μην το συμπαθούν ή να το καταλάβουν, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, όχι δικό σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να θηλάσετε το μωρό σας δημόσια, και στα περισσότερα μέρη, ο νόμος προστατεύει το δικαίωμά σας να το κάνετε. Μην αφήνετε κανέναν να προσπαθήσει να σας απομακρύνει ή να σας κάνει να αισθανθείτε ότι κάνετε κάτι λάθος. Ακόμα, αν κάποιος κάνει μια παρατήρηση ή σας ζητήσει να σταματήσετε, απλώς παραμείνετε ήρεμες και αγνοήστε τους. Εάν θέλετε να τους διαφωτίσετε για τα δικαιώματά σας, μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Και, ενώ είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στους λίγους αρνητικούς ανθρώπους και τα σχόλια, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φιλικοί ή κοιτάνε απλώς τη δουλειά τους.

Συμβουλές για το καλοκαίρι. Να φροντίζετε να είστε στη σκιά και αν είστε σε κλιματιζόμενο χώρο να προσέχετε το μωρό αλλά κι εσείς να μην κρυώνετε, να μην μπείτε ενώ έχετε πριν ιδρώσει σε έναν χώρο με έντονη ψύξη και να επιλέγετε χώρους με φιλικές θερμοκρασίες τόσο προς εσάς όσο και προς το μωρό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top