Now Reading
Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Το πιο εύκολο κι υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Φρόντισε μόνο να κόβεις τους καρπούς και τα φρούτα σε μικρά κομμάτια – αυτό βοηθά στη διατήρηση της συνοχής τους.

 

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, προκειμένου να φτιάξεις τις μπάρες όπως ακριβώς εσύ τις θες! Μπορείς πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!

 

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ανανάς, αποξηραμένα σμέουρα, λυοφιλιωμένες φράουλες, μάνγκο, παπάγια, σύκα, μπανάνες

Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μούρα

Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι

Ψιλοκομμένα καρύδια: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia

Θα μπορούσε επίσης να ρίξει σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο σπόρους φύτρο σίτου, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!

 

ΥΛΙΚΑ:

14  ΜΠΑΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 φλ. βρώμη

3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ωμό πασατέμπο

1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. μέλι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

Δείτε Επίσης

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς πάν κάτω. Λιπαίνεις ένα ταψί 9 με σπρέι μαγειρέματος ή διαφορετικά το αλείφεις με βούτυρο ή καλύπτεις το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Συνδυάζεις βρώμη, πεκάν, πασατέμπο και αμύγδαλα σε ένα φύλλο ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του συνολικού χρόνου.

Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. Σε ένα μεγάλο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, βάζεις το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις μέλι, βανίλια και αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά το μείγμα και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Ρίχνεις το φρυγανισμένο μείγμα βρώμης στο μπολ με το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Προσθέτεις τα βερίκοκα, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέζεις την κορυφή των μπάρων δημητριακών για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να αποκτήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή.

Ψήνεις μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα, 27 έως 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Αφαιρέστε τις μπάρες όταν κρυώσουν από το ταψί χρησιμοποιώντας την προεξοχή του αντικολλητικού χαρτιού και, στη συνέχεια, κόβεις τις μπάρες.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες. Καλό όμως είναι να έρχονται σε θερμοκρασία δωματίου προτού τις καταναλώσεις!

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top