Now Reading
Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη και 6.000 κοσμοναύτες!

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη και 6.000 κοσμοναύτες!

Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες έζησαν στην Τεχνόπολη ένα διήμερο από… άλλον πλανήτη!

Επόμενη προσεδάφιση: 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2020


1 πλανήτης | 20 ώρες | 60 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες | 60 ώρες αθλητικής δράσης και περιπέτειας | 15 ώρες μαγειρικής | 55 εργαστήρια δημιουργικής
μάθησης | 8 μουσικοθεατρικά προγράμματα | 12 ταξίδια στα αστέρια | 12 θεατρικές παραστάσεις | 6 ξεχωριστές ξεναγήσεις | 2 διαδραστικές εκθέσεις | 2 πράσινα «λούνα παρκ» | 1 έκθεση παιδικού βιβλίου | 12 βιβλιοπαρουσιάσεις | 2 ομιλίες για νέους γονείς |
bubbleshow |facepainting |μαγικά | χορός | κρουστά | foodmarket

   

Αν δεν το ζήσεις, δεν γίνεται να το νιώσεις όσες λέξεις κι αν διαβάσεις σε αυτό και σε όποιο άλλο κείμενο. Ωστόσο, σίγουρα στις παρακάτω γραμμές θα πάρεις μια γεύση όσων ζήσαμε και ξύπνησαν όλες μας τις αισθήσεις σε αυτόν τον πλανήτη-ωδή στη φαντασία τη γνώση και τη δημιουργία.Στις 21&22 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προσγειώθηκαν περισσότεροι από 6.000 μικροί και μεγάλοι κοσμοναύτες και στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη μια απέραντη χαρά, που συνοδευόταν από γέλια και φανταστικά χαμόγελα. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα ήταν το ίδιο απολαυστικά χωρίς τη συμβολή της COSMOTEπου ήταν ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, υποδέχτηκε στη χρωματιστή αγκαλιά του πλήθος κόσμου και τόσο μέσα στους… 6 πλανήτες του όσο και γύρω από αυτούς για δύο ολόκληρες μέρες, από το πρωί του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής – όπου κανείς δεν ήθελε να φύγει. Γιατί; Να γιατί!

Για αρχή, η COSMOTE, που φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών στο Internet αλλά και τη διασκέδαση όλης της οικογένειας, μας σύστησε στον διάσημο ντετέκτιβ Κλούζ, τον οποίο ακολουθήσαμε στον επικίνδυνο λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας μέσα από το μοναδικό διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: ο Κλουζ στο διαδίκτυο». Τι άλλο; Τα πρωινά βουτήξαμε για τα καλά στον πεντανόστιμο κόσμο της μαγειρικής και ετοιμάσαμε το λαχταριστό «ΠολυΠρωινό στον Π100» μαζί την εταιρία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και το KidsCookingClub. Φέτος, ο Πλανήτης Τεχνόποληήταν πιοgreenαπό ποτέ κι εμείς ανακαλύψαμε τη διαδραστική έκθεση GreenabilityforKidsκαι παρακολουθήσαμε σούπερ ενδιαφέροντα εργαστήρια στον Γαλάζιο πλανήτη (ή κατά κόσμονINNOVATHENSpoweredbySamsung). Ακόμη, παίξαμε bowling, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκους και όχι μόνο στο «Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης» αλλά και, μαζί με την Καλλιτεχνούπολη – Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας, φτιάξαμε… ανακυκλώσιμες κατασκευές και, γι΄αυτό μπορούμε περήφανα να φωνάξουμε ότι –ναι- μάθαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την ανακύκλωση! Τι δεν θα μπορούσε να λείπει από τον Π100; Μα φυσικά, οι αθλητικές δραστηριότητες και η περιπέτεια! Οι Μικροί Ήρωες bySTOIXIMAN, μαζί με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo, μας απέδειξαν (επιστημονικά) ότι επιστήμη και αθλητισμός πάνε μαζί κι εμείς σκαρφαλώσαμε σε πίστες αναρρίχησης και φτάσαμε μέχρι… τον ουρανό με bungeeτραμπολίνα, κρατήσαμε τις πρώτες μας ρακέτες και παίξαμε τένις μαζί με το MiniTennisClub, ενώ παίξαμε με lasertagsγια… πολύ καλό σκοπό μαζί με το Make-a-wish Ελλάδος. Μόνο αυτά; Ε όχι, βέβαια! Κάναμε ένα ταξίδι στα αστέρια μαζί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ζωγραφίσαμε την πόλη που ονειρευόμαστε μαζί με την ActionAid, χτίσαμε γέφυρες, κτίρια και πολιτείες με μαγικά πολύχρωμα μαξιλάρια μαζί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, γνωρίσαμε κόσμους αλλιώτικους μέσα από 1 έκθεση παιδικού βιβλίου και 12 πολύ-πολύ ξεχωριστές βιβλιοπαρουσιάσεις,  δοκιμάσαμε… διαστημικές αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στο FoodMarket, παρακολουθήσαμε 12 ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις,  μα ακόμα διασκεδάσαμε, χορέψαμε, μάθαμε πώς χορεύουν τα ρομπότ, τραγουδήσαμε, φυτέψαμε λουλούδια, κάναμε facepainting, ζωγραφίσαμε, παίξαμε με σαπουνόφουσκες, και όλα αυτά σε συνεργασία με 60 αναγνωρισμένους φορείς, έμπειρες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες, αλλά και μέσα από τα πολύ αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Και για το κλείσιμο, τόσο η μέρα του Σαββάτου όσο και αυτή της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με μία συναυλία και μία μουσικόθεατρική παράσταση στη σκηνή μας στην Κεντρική αυλή: ο Σπύρος Γραμμένος και η ΣαββέριαΜαργιολά μας είπαν «Τραγούδια από… άλλον πλανήτη!» και η Συντεχνία του Γέλιου μας σύστησε στον φοβερό και τρομερό, τον άτρωτο «Μορμόλη»!

Και φυσικά, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει πραγματικότητα χωρίς όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, που για δεύτερη χρονιά προσεδαφιστήκατε στον πλανήτη μας και τον γεμίσατε με γέλια και χαρά! Σας οφείλουμε, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ! Ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε, όμως, και στην COSMOTEπου στήριξε το φεστιβάλ ως μεγάλος χορηγός με εκπαιδευτικές δράσεις του έκανε τον πλανήτη Internet έναν καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.Ακόμη, ευχαριστούμε τη λουξ, την Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και το Ζαγόρι για την υποστήριξη, αλλά και όλους μας τους συνεργάτες που κατάφεραν να κάνουν και το φετινό φεστιβάλ τόσο ξεχωριστό!

Δείτε Επίσης

Ραντεβού ξανά στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020 – πού αλλού; – εκεί που όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε μπορούν να συμβούν!

Συνέχισε να ταξιδεύεις στον Π100 όλο τον χρόνο κάνοντας clickεδώ κι εδώ!

#Π100
#20yrsTECHNOPOLIS
#KatheMeraTexnopoli

www.p100.gr

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top