Now Reading
Πώς να ξυπνήσετε τα παιδιά και στις διακοπές με υπέροχο τρόπο

Πώς να ξυπνήσετε τα παιδιά και στις διακοπές με υπέροχο τρόπο

Ο Τεμπέλης Δράκος έχει την απάντηση και βάζει τέλος και στο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα»

Ακόμα και το καλοκαίρι ακόμα και στις διακοπές το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει mission impossible. Τα πρώτα λεπτά της μέρας και της κοινής διάδρασης των παιδών με τους γονείς τους είναι πολύτιμα για την τόνωση του δεσμού τους αλλά και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί η μέρα και των δυο σας.

Βάλτε για ξυπνητήρι ένα τραγούδι που αγαπάτε και χρησιμοποιήστε ένα χαρωπό παιδικό τραγούδι ως σύνθημα για να ξέρουν ακούγοντάς το τα παιδιά ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούν.

Μουρμουρίστε μαζί με τη μουσική τους στίχους καθώς είστε πάνω από το προσκεφάλι τους και χαϊδέψτε τα καθώς προσπαθούν να ανοίξουν τα μάτια τους – κι όταν καταφέρουν να σας κοιτάξουν χαμογελάστε τους, ακόμα κι αν ο χρόνος πιέζει.

Είναι πολύ καλύτερο να ξυπνήσουν βλέποντας τον γονιό τους να τους χαμογελάει παρά να φωνάζει από το διάδρομο “εμπρός σήκω αργήσαμε”.

Κι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε κάθε μέρα -υπάρχουν κι οι γνωστές μέρες που όλα πάνε στραβά- όσες μέρες πετύχετε να το βάλετε στο πρόγραμμά σας, θα δείτε ότι θα κάνει τη διαφορά.

Κι αν δεν το δοκιμάσετε τότε δεν ξέρετε να πετυχαίνει ή όχι… Μπορεί να είναι τελικά πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε και να καθιερωθεί σε καθημερινή σας συνήθεια.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το γράφουμε δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα, την εβδομάδα, ή να ξεπεράσουμε στη στιγμή γρήγορα και ανώδυνα μια άσχημη κατάσταση ή συνθήκες έντασης από το να τραγουδήσουμε ένα χαρούμενο κι αγαπημένο τραγούδι.

Τα τραγούδια από τον Τεμπέλη Δράκο είναι στη διάθεσή μας και είναι πάντα αφορμή για χαμόγελα!

Για  να ξεκινήσουμε με θετική ενέργεια αυτή τη μέρα ακούμε το ομώνυμο τραγούδι. Αντλώντας έμπνευση από το τραγούδι μπορούμε να χορέψουμε σαν δράκοι! Να κάνουμε ήχους που βγάζουν οι δράκοι. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε δράκους ή να διαβάσουμε παραμύθια για δράκους ή να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες.

Μπορούμε να βρούμε διάφορα επίθετα για το δικό μας παραμύθι. Δεν χρειάζεται όλοι οι δράκοι να είναι κακοί. Εκτός από τεμπέλης ένας δράκος μπορεί να είναι ονειροπόλος, εφευρέτης, ψαράς, αστροναύτης, ταξιδευτής, πειρατής, μαθητής, χορευτής, μάγειρας. Ένα ευφάνταστο επίθετο είναι απλώς ό,τι χρειάζεστε για να σκαρφιστείτε μαζί με τα παιδιά τη δική σας πρωτότυπη δρακοϊστορία. Κι αν σας αρέσει η ομοιοκαταληξία μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τραγούδι…

Σήμερα ακούμε το  λύση στο αιώνιο δίλημμα, βουνό ή θάλασσα, είναι το παρακάτω βουνό που αγαπάει τόσο τη θάλασσα που στο τέλος γίνεται κι αυτό κομμάτι της!

 

Στίχοι

Κίνησε μια μέρα το βουνό

Πήγε για ένα μπάνιο στο γιαλό

Πήγε στο γιαλό για να λουστεί

Απ’ τη ζέστη για να δροσιστεί

 

Μα ήτανε η θάλασσα βαθιά

Και δεν ήξερε να κολυμπά

Κι έτσι με την πρώτη τη βουτιά

Κόλλησε στου πάτου τα νερά

 

Βρε βουνό βρε βουναλάκι

Η κορφή σου ένα νησάκι

Κι οι χαράδρες σου κρυψώνες

Για δελφίνια και γοργόνες

 

Κι η μαμά του η οροσειρά

Ράβει δεκατέσσερα πανιά

Και του στέλνει μια παραγγελιά

Για να ’ρθει στο σπίτι του ξανά

 

Όμως το βουνό δεν το κουνά

Παίζει με τα άλλα τα νησιά

Δείτε Επίσης

Μα προτού να πάει να κοιμηθεί

Στέλνει στη μαμά του ένα φιλί

 

Βρε βουνό βρε βουναλάκι

Η κορφή σου ένα νησάκι

Κι οι κοιλάδες σου λιμάνια

Για να δένουν τα καράβια

 

Βρε βουνό βρε βουναλάκι

Η κορφή σου ένα νησάκι

Κι οι χαράδρες σου κρυψώνες

Για δελφίνια και γοργόνες

Μουσική – Στίχοι: Γιώργος Χατζηπιερής

Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης

Σχέδια – Χαρακτήρες: Σωτήρης Καλλής, Μιχάλης Παπανικολάου

Animation- Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παπανικολάου

Παραγωγή: O Τεμπέλης Δράκος 2019

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top