Now Reading
Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον τοκετό

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον τοκετό

Τα «εργαλεία» για να αντιμετωπίσετε άγχος και φόβο για τη μεγάλη στιγμή

Οι φόβοι που μπορεί να έχει μία γυναίκα για τη γέννα αλλά και τα αισθήματα κατάθλιψης που μπορεί να βιώνει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό μπορούν να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Με ποιο τρόπο; Με το να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στη διάρκεια του τοκετού.

Ερευνητές των Πανεπιστημίων του Wisconsin-Madison και του San Fransisco, διεξήγαγαν μία κοινή μελέτη για τη λειτουργεία της «ενσυνειδητότητας» ή της «επίγνωσης» (mindfulness), δηλαδή το να γνωρίζει μία έγκυος για τα γεγονότα στη ζωή της.

Ο φόβος, σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνητών, καθηγήτρια Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin Larissa Duncan, παίζει στη ζωή μίας εγκύου πολύ πιο σημαντικό ρόλο από ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Εντούτοις, οι ασκήσεις «ενσυνειδητότητας» με τις οποίες οι γυναίκες που κυοφορούν εξασκούν τη σκέψη τους και προετοιμάζουν ανάλογα και το σώμα τους, βοήθησαν τις εγκύους που συμμετείχαν στην έρευνα να αισθανθούν πολύ πιο δυνατές και έτοιμες για τη στιγμή του τοκετού.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ψυχική ευεξία, που βοηθά τη νέα μητέρα να προσαρμοστεί τον πρώτο χρόνο της ζωής ενός μωρού, ενώ κατάφεραν να διαχειριστούν τον πόνο στη διάρκεια του τοκετού με πολύ λιγότερα φάρμακα.

Δείτε Επίσης

Εξάλλου, όπως λέει και η Δρ. Duncan, πολλές γυναίκες προβληματίζονται για τη χρήση φαρμάκων στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό αλλά και τη διάρκεια του θηλασμού, ειδικά για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για το μωρό τους.

Αυτές, όμως, οι ασκήσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να περιορίσουν σημαντικά τη λήψη φαρμάκων αλλά και να γνωρίζουν πολύ καλύτερα, και κατά συνέπεια να είναι πολύ πιο έτοιμες, για όλες τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή τους η απόκτηση ενός παιδιού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top