Now Reading
Πώς η Jennifer Garner διδάσκει τα παιδιά της να είναι ευγενικά: «Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε ισχυρό θετικό παράδειγμα»

Πώς η Jennifer Garner διδάσκει τα παιδιά της να είναι ευγενικά: «Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε ισχυρό θετικό παράδειγμα»

Η ηθοποιός μιλάει για τη βοήθεια των οικογενειών μέσω των Save the Children και Once Upon a Farm και για το πώς διδάσκει στα τρία παιδιά της τη συνήθεια να προσφέρουν

Η Τζένιφερ Γκάρνερ θυμάται τη στιγμή που είδε αυτόν τον άγνωστο να παλεύει να διασχίσει τον δρόμο. Η ηθοποιός και η μαμά τριών παιδιών τον τράβηξαν και τον βοήθησαν, μια μικρή καλή πράξη που λέει ότι έχει περάσει και στα παιδιά της – Violet, 16, Seraphina, 13, Samuel, 10.

«Δεν ήταν κάτι τεράστιο», λέει η Garner στους γονείς στο ένατο ετήσιο Philanthropy Summit του Town & Country στη Νέα Υόρκη. «Αλλά τα παιδιά μου έχουν μιλήσει περισσότερο για εκείνη τη στιγμή παρά για οτιδήποτε άλλο».

Ενίσχυσε την πεποίθησή της ότι τα παιδιά μας παρακολουθούν – και αυτό που κάνετε για να σκορπίσετε καλοσύνη και να κάνετε τη διαφορά λέει πολλά. «Νομίζω ότι το πιο δυνατό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είστε ισχυρό παράδειγμα», λέει. «Και εφαρμόστε την καλοσύνη ξεκινώντας από το σπίτι σας, είτε είναι γείτονας της διπλανής πόρτας είτε κάποιος στην εκκλησία, προσφέροντάς τους ένα γεύμα και παίρνοντας τα παιδιά σας μαζί καθώς το κάνετε. Για κάτι μεγαλύτερο, όπως το να συμμετέχετε πραγματικά σε έναν οργανισμό, αφήστε τα παιδιά σας να δουν ότι έχει σημασία για εσάς. Αυτός είναι ο τρόπος να τους διδάξουμε».

Έτσι λέει η Garner ότι παραδίδει μαθήματα στα παιδιά της στο σπίτι. Και αυτές τις μέρες, καταβάλλει πολλή από την ενέργειά της για να βοηθήσει τον νεότερο πληθυσμό της Αμερικής.

Η Garner, η οποία συνεργάζεται με τη διεθνή οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας Save the Children για πάνω από μια δεκαετία, λέει ότι είναι περήφανη που βλέπει πώς έχουν αλλάξει οι συζητήσεις για την υγεία των παιδιών. Όταν αυτή και ο Mark Shriver, ο επικεφαλής στρατηγικής στο Save the Children, άρχισαν για πρώτη φορά να προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τη σημασία της βοήθειας των παιδιών από τη γέννηση έως την ηλικία των 5 ετών, η Garner λέει ότι αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση, ειδικά από μεγάλα ιδρύματα. «Τώρα αυτά τα ίδια θεμέλια επικεντρώνονται πλήρως στη γέννηση έως τα 5, ή εν μέρει, τουλάχιστον, επικεντρώνονται πραγματικά σε αυτά με τρόπο που δεν το έκαναν», εξηγεί η ίδια. «Το να είσαι μέρος αυτής της αλλαγής, είναι πολύ ωραίο».

Μια άλλη περήφανη πράξη αλληλεγγύης: φέρνοντας το Save the Children στην πατρίδα της, τη Δυτική Βιρτζίνια, και παρακολουθώντας πώς βοηθάει οικογένειες εκεί, μεταξύ άλλων κατά τις πλημμύρες του 2016, όπου η οργάνωση μοίρασε τα απαραίτητα σε οικογένειες που έχασαν τα πάντα. Πολλά από τα έργα της Garner επικεντρώνονται στην αγροτική Αμερική, όπου οι οικογένειες επηρεάζονται δυσανάλογα από την πρόσβαση στη φροντίδα των παιδιών – ήδη ένα ανησυχητικό ζήτημα στη χώρα στο σύνολό της. Επιπλέον, οι οικογένειες στην αγροτική Αμερική υποφέρουν επίσης από μακροχρόνια προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης και υψηλά ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας – το 11% των αγροτικών νοικοκυριών ήταν επισιτιστική ανασφάλεια το 2021, σύμφωνα με το Feeding America. Πολλές αγροτικές κοινότητες θεωρούνται επίσης έρημοι τροφίμων, καθιστώντας την πρόσβαση σε υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα σχεδόν αδύνατη.

Αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα ενέπνευσαν επίσης την Garner να ιδρύσει την Once Upon a Farm, μια εταιρεία βιολογικών οικογενειακών τροφίμων που εστιάζει στην παραγωγή θρεπτικών γευμάτων για μωρά και μεγάλα παιδιά. «Πρέπει να ξεκινήσετε με τη διατροφή», λέει η βραβευμένη ηθοποιός. Σε συνεργασία με το Save the Children, το Once Upon a Farm στοχεύει να προσφέρει ένα εκατομμύριο θρεπτικά γεύματα σε παιδιά που ζουν σε κοινότητες επισιτιστικής ανασφάλειας σε όλη την αγροτική Αμερική έως το 2024 μέσω του προγράμματος A Million Meals.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει διαθέσει τη βιολογική βρεφική τροφή. Η διατροφή κατά το πρώτο έτος της ζωής είναι κρίσιμη για τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη, εξηγεί η κλινική του Κλίβελαντ, και η εφαρμογή καλών διατροφικών συνηθειών σε αυτό το στάδιο μπορεί να δημιουργήσει υγιεινά διατροφικά πρότυπα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Απλώς αλλάζει τον ουρανίσκο τους και τους βοηθά να ξεκινήσουν με μια προτίμηση για φρέσκα τρόφιμα και φρούτα και λαχανικά αντί για ζάχαρη και αντί για σούπερ επεξεργασμένα τρόφιμα», λέει ο Garner. «Θέλουμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία παλετών που θα βοηθήσουν απλώς να αναπτυχθεί ένα πιο υγιές έθνος».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top