Now Reading
Μπείτε σε κλίμα διακοπών διαβάζοντας με τα παιδιά υπέροχα βιβλία

Μπείτε σε κλίμα διακοπών διαβάζοντας με τα παιδιά υπέροχα βιβλία

Προτάσεις 5+1 παιδικών βιβλίων για το Πάσχα

Διακοπές σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Σημαίνει τέλος της τηλεκπαίδευσης. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση. Περάστε όμορφες πασχαλινές στιγμές με τα παιδιά, διαβάζοντας εξαιρετικά παιδικά βιβλία που θα κάνουν τις μέρες των διακοπών πιο όμορφες και πιο διασκεδαστικές από ποτέ. 

Σ’ ένα βάζο μέσα

Συγγραφέας: Ντέμπορα Μαρσέρο

Ηλικία 3+

Με ποιον τρόπο μπορείς να φυλάξεις στιγμές που δεν θέλεις να ξεχάσεις; Μπορείς άραγε να φυλάξεις ένα ουράνιο τόξο, τον ήχο της θάλασσας ή τον άνεμο πριν χιονίσει; Κι αν θέλεις να φυλάξεις σε ένα βάζο τη φιλία, μπορείς; Ο Λουέλιν και η Έβελιν μαζεύουν μαγικές στιγμές που έχουν ζήσει μαζί μέσα σε γυάλινα δοχεία. Μια μετακόμιση όμως του ενός θα ανατρέψει τα πάντα. Μπορεί η νέα κατάσταση να κρατήσει δυνατή τη φιλία τους και να ξεπεράσει το εμπόδιο της απόστασης; Ένα υπέροχο βιβλίο για τη δύναμη των αναμνήσεων και τη μαγεία της φιλίας.

 

Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του

Συγγραφέας: Κριστίν Νομάν Βιλμέν

Ηλικία: 3+

Όλοι ξέρουμε τη γνωστή ιστορία με τα τρία γουρουνάκια και τον Κακό Λύκο. Τι θα συμβεί όμως ένα πρωινό που το σχολείο των Λυκόπουλων είναι κλειστό και ο Κακός Λύκος πρέπει αναγκαστικά να τα έχει μαζί του στην δουλειά; Και δεν είναι μόνο ένα ή δύο Λυκόπουλα… αλλά 14! Σε αυτή τη χιουμοριστική παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού, τα παιδιά του Κακού Λύκου, το καθένα με την ξεχωριστή προσωπικότητά του, συμβάλλουν στο να εξελιχθεί η γνωστή ιστορία αλλιώς και να αλλάξουν τα σχέδια του Λύκου για τα τρία γουρουνάκια… έστω προσωρινά.

 

Θα γίνουμε κύμα

Συγγραφέας: Νίκολα Έντουαρντς

Ηλικία 4+

 Μία σταγόνα όταν πέφτει στο νερό προκαλεί κυματισμό που απλώνεται και μεγαλώνει… Κι αν ο καθένας μας είναι σταγόνα και ταράξει τα νερά, ίσως να πάρουμε μετά όλοι μαζί την κατάσταση στα σοβαρά. Μέχρι να γίνουμε τεράστιο κύμα που αυτή τη φορά δεν θα πνίξει τον πλανήτη αλλά θα τον σώσει μια για πάντα. Ένα επίκαιρο βιβλίο, έξυπνα γραμμένο, με μοναδική εικονογράφηση, μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας με τη συνειδητή συμπεριφορά του μπορεί να επηρεάσει την κλιματική αλλαγή και να αλλάξει το μέλλον του πλανήτη. Μόνο αν ενωθεί η κάθε σταγόνα, μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα αλλαγής! Ας γίνουμε κύμα λοιπόν!

 

Πού πήγαν οι οθόνες;

Συγγραφέας: Έλεν Ντόκερτι

Ηλικία 4+

Όταν έφτασε στην πόλη, δεν υπήρχε κανένας να παίξει μαζί του. Οι δρόμοι ήταν έρημοι και όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στην οθόνη του κινητού τους. Μια μέρα όμως όλες οι οθόνες της πόλης εξαφανίζονται και έτσι όλοι αναγκάζονται να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά…Το Κλεφτρί είχε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό για όλους. Ένα βιβλίο γραμμένο σε στιχάκια, γεμάτα χιούμορ, που –με διασκεδαστικό τρόπο– δίνει ένα επίκαιρο μήνυμα για τη ζωή μακριά από οθόνες και κινητά.

 

Για να ζούμε ελεύθεροι: Γνωρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία 

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

Ηλικία 6+

Δείτε Επίσης

Πώς θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για την Ελληνική Επανάσταση σε μικρά παιδιά χωρίς να τα μπερδέψει ή να τα κουράσει; Και πώς να κεντρίσεις το ενδιαφέρον ενός μικρού παιδιού ώστε να μάθει τελικά τι πραγματικά συνέβη ώστε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι; Τι περιπέτειες και μάχες βίωσαν ώστε να αποφασίσουν να επαναστατήσουν μετά από 400 χρόνια ως υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

Mέσα από τις σελίδες του ιδιαίτερου αυτού βιβλίου, θα μοιραστούμε την περιπέτεια και θα γνωρίσουμε τα γεγονότα της Επανάστασης, δοσμένα με απλό και μοναδικό τρόπο, κατάλληλο ακόμα και για παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί Ιστορία. Ένα βιβλίο απαραίτητο σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη, που θα τους προσφέρει μια ενδιαφέρουσα οπτική σχετικά με την Ιστορία της πατρίδας μας.

 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel)

Συγγραφέας:  Άλκη Ζέη

Διασκευή: Αγγελική Δαρλάση

Εικονογράφηση: Δημήτρης Μαστώρος

Ηλικία 10+

27 Οκτωβρίου 1940: Αυτή ήταν η μέρα που ο Πέτρος θα θυμάται γιατί πέθανε το τριζόνι του. Επίσης, θα τη θυμάται γιατί την επομένη έγινε πόλεμος και η μητέρα του φώναζε για τις σειρήνες που άκουγε. Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο µόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα, όμως, τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη. Έτσι ξεκινάει και ένας μεγάλος περίπατος, μέσα από συσσίτια, πείνα, φόβο, διωγμούς αλλά και μέσα από την Αντίσταση προς τους κατακτητές. Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κομίστας Δηµήτρης Μαστώρος επαναδημιουργούν ως graphic novel το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου.Το κλασικό βιβλίο ελληνικής λογοτεχνίας δοσμένο μέσα από μοναδικές εικόνες, που οι νέες γενιές θα αγαπήσουν.

Το graphic novel απέσπασε πρόσφατα το «Βραβείο 2021 εικονογράφησης βιβλίου για παιδιά και νέους» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top