Πρακτικές συμβουλές θηλασμού - Childit
Now Reading
Πρακτικές συμβουλές θηλασμού

Πρακτικές συμβουλές θηλασμού

  -Μην πλένετε τις θηλές σας με σαπούνι, αλλά μόνο με νερό (το σαπούνι εκτός του ότι τις ξεραίνει, απομακρύνει…

imagesbreast

 

-Μην πλένετε τις θηλές σας με σαπούνι, αλλά μόνο με νερό (το σαπούνι εκτός του ότι τις ξεραίνει, απομακρύνει ταυτόχρονα και τη μυρουδιά στην οποία έχει συνηθίσει το μωρό σας).

 

– Αν οι θηλές σας ματώσουν (ραγάδες θηλών), αλείψτε τις με μητρικό γάλα που βοηθάει στην επούλωσή τους και αφήστε το να στεγνώσει.

– Αν τρέχει γάλα από το ένα στήθος καθώς θηλάζετε από το άλλο ή και τα δύο όταν πλησιάζει η ώρα θηλασμού του μωρού σας (στην αρχή μάλιστα και σε άσχετες ώρες), σταματήστε την ροή πιέζοντας με το δάχτυλό σας τις θηλές προς τα μέσα.

-Προτιμήστε τα πλενόμενα επιθέματα στήθους αντί τα μιας χρήσεως. Είναι πιο μαλακά, δεν κολλάνε πάνω στην θηλή όταν στεγνώσει το γάλα και κάνετε και οικονομία. Προσωπικά, με βόλεψαν περισσότερο της Mendela.

-Κρατάτε το μωρό σας όπως σας βολεύει για να το θηλάσετε. Εφόσον το μωρό τρώει καλά και δεν πονάνε οι θηλές και η μέση σας, δεν τίθεται θέμα σωστής ή λάθος στάσης.

– Φορέστε μπλούζες θηλασμού όταν είστε έξω και θηλάστε χωρίς κανείς να μπορεί να δει τί κάνετε!

-Θηλάστε ξαπλωμένη αν σας βολεύει καλύτερα. Έτσι, αν το μωρό σας κοιμηθεί, δεν έχετε παρά να το αφήσετε στο κρεβάτι και να φύγετε σιγά σιγά

– Αν θηλάζετε σε καρέκλα ή πολυθρόνα, τοποθετήστε τα πόδια σας σε ένα χαμηλό σκαμνάκι. Θα βολευτείτε πολύ περισσότερο.

– Έχετε κοντά σας ένα μπουκαλάκι νερό, γιατί ειδικά στην αρχή θα ιδρώνετε και θα διψάτε πολύ κατά την διάρκεια του θηλασμού.

-Όταν το μωρό σας αρχίσει να βλέπει και πιο μακριά, θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για όλα όσα το περιβάλλουν. Θα του τραβάνε την προσοχή όλα τα τριγύρω πράγματα και χρώματα που βλέπει και έτσι αντί να θηλάζει, θα κοιτάει συνεχώς τριγύρω (καμιά φορά ξεχνώντας να αφήσει το στήθος! Ωχ!), θα ξαναθηλάζει για μισό λεπτό, και πάλι θα κοιτάει και θα χαζολογάει.

Δύο είναι οι λύσεις. Ή θα το παίρνετε σε ένα μέρος «βαρετό» και σχετικά σκοτεινό για να κάνετε την δουλειά σας ή θα επενδύσετε σε ένα κολιέ θηλασμού (γεμάτο πλουμιστά χαντράκια και πραγματάκια, σε ύψος που να το φτάνει με το χεράκι του το μωρό να το επεξεργάζεται και να συνεχίζει το φαΐ). Αυτή η φάση δεν διαρκεί συνήθως περισσότερο από 2 μήνες.

Δείτε Επίσης

-Αποφεύγετε τον καφέ, τα όσπρια και το αγελαδινό γάλα κατά τους πρώτους μήνες, ειδικά αν προσέξετε ότι, αφού τα καταναλώσετε, το μωρό έχει κολικούς ή υπερδιέγερση. Επίσης, αποφύγετε το αλκοόλ και το τσιγάρο.

– Προσφέρετε το στήθος στο μωρό σας όποτε αυτό σας το ζητάει.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε το μητρικό σας γάλα (να δημιουργήσετε τράπεζα μητρικού γάλακτος), μπορείτε να το κάνετε με την βοήθεια ενός καλού θήλαστρου. Τα αποθηκεύετε πάντα σε αποστειρωμένα ειδικά σακουλάκια ή σε αποστειρωμένα κυπελάκια.

Στην κατάψυξη μπορείτε να τα αποθηκεύσετε έως 3 μήνες (άλλοι λένε και μέχρι 6), και στην συντήρηση 24 ώρες. Αν δείτε ότι το γάλα χωρίζεται σε στρώματα (διαχωρισμός ορού), μην φοβηθείτε, είναι φυσιολογικό. Είναι επίσης φυσιολογικό να δείτε το γάλα σαν ξινισμένο (δηλαδή να έχει μικρά κομματάκια ή ακόμα και όλο να είναι σαν μικρά κομματάκια) όταν το βγάλετε από την κατάψυξη. Όταν το ζεστάνετε θα δείτε ότι επανέρχεται στην φυσιολογική του μορφή. Αν θέλετε, μπορείτε να το δοκιμάσετε για να είστε σίγουρη.

Όταν το ανακατεύουμε, το κάνουμε με κυκλικές κινήσεις και όχι πάνω κάτω. Το ξεπαγώνουμε μέσα στο ψυγείο (στην συντήρηση, αν έχουμε χρόνο) ή κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

http://mamalydia.wordpress.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top