Now Reading
Πείτε αντίο στις ραγάδες και την ακμή με αυτή την diy κρέμα

Πείτε αντίο στις ραγάδες και την ακμή με αυτή την diy κρέμα

Δύο σε ένα, λέμε!

Γενικά, δεν πολύ-εμπιστεύομαι τα προϊόντα που έχουν διπλή χρήση. Λάδι για τα μαλλιά και το πρόσωπο. Σαμπουάν και conditioner μαζί… Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα της ομορφιάς, τουλάχιστον όταν πρόκειται για προϊόντα του εμπορίου. Γιατί είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν έχεις να κάνεις με συστατικά της φύσης και με προϊόντα που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και είναι αλλιώς τα πράγματα όταν δεν ξέρουμε τι «βάζουμε πάνω μας».

Γι’ αυτό και σου προτείνω την παρακάτω diy συνταγή. Έχει ως βάση, δύο all natural υλικά (αλόη και λάδι καρύδας) συν ένα μπόνους, όλα τα οποία έχουν ως βασικό «σκοπό» να επουλώσουν την επιδερμίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που ταιριάζει και στις περιπτώσεις που έχεις ραγάδες στο σώμα σου ή ακμή στο πρόσωπο.

Οι ευεργετικές και θρεπτικές ιδιότητες της αλόης βοηθάνε στις δερματικές παθήσεις ή αλλεργίες, ενώ αναζωογονεί το δέρμα και το ενυδατώνει. Το λάδι καρύδας από την άλλη, επιβραδύνει την γήρανση, έχει εξαιρετική  αντιμυκητιασική και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ προσφέρει λάμψη ακόμη και στα πιο θαμπά ή ξηρά δέρματα. Όλα αυτά για εμένα προσωπικά, είναι αρκετά για να με πείσουν να κάνω αυτή την συνταγή! Πιστεύω λοιπόν, ότι θα σε πείσουν και εσένα!

Για την κρέμα για την ακμή και τις ραγάδες θα χρειαστείς:

85γρ. αλόη σε μορφή gel

85γρ. λάδι καρύδας (σε στερεά μορφή)

Μερικές σταγόνες από έλαιο λεβάντας, τριαντάφυλλου ή βανίλιας

Δείτε Επίσης

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι καρύδας και την αλόη. Ανακάτεψε καλά για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε παχιά κρέμα. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το έλαιο που έχεις επιλέξει και τέλος αποθήκευσε την κρέμα σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείσε καλά.

Εφαρμογή: Χρησιμοποίησε την κρέμα ακριβώς όπως κάνεις και με τις υπόλοιπες κρέμες. Μετά από ένα ντους εφάρμοσε την κρέμα στην περιοχή του σώματος που έχεις περισσότερη ανάγκη. Είναι καλύτερα να την εφαρμόσεις αμέσως μετά από ένα ζεστό ντους, καθώς οι πόροι θα είναι πιο ανοιχτοί και το δέρμα σου ακόμα υγρό.

Πηγή: allyou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top