Now Reading
Παρακαλώ, μην αγγίζετε!

Παρακαλώ, μην αγγίζετε!

Μία νέα τάση που θα ωφελήσει την υγεία του μωρού σας.

Τα μωρά είναι χαριτωμένα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Και πράγματι υπάρχουν αξιολάτρευτα μικρά πλασματάκια που κυκλοφορούν με τους γονείς τους, σε καταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα εστιατόρια και με τα πατουσάκια ή τα λαχταριστά δαχτυλάκια σε «προκαλούν να τα φας» ή έστω να τα αγγίξεις και να τα ζουζουνίσεις. Όσο όμως κι αν οι γονείς τους ξέρουν πόσο δελεαστικά μοιάζουν τα μωρά τους, δεν συμμερίζονται ωστόσο ούτε την άποψη ούτε τον ενθουσιασμό σας για να σας επιτρέψουν ή να χαρούν σε περίπτωση που τολμήσετε να τα αγγίξετε! Κι υπάρχουν πολλές λογικές εξηγήσεις που καλό είναι να αποφεύγονται εκδηλώσεις τρυφερότητας και η επαφή ξένων ατόμων με τα μωρά. Ο κυριότερος: τα μωρά είναι ευαίσθητα, ευάλωτα και φτιάχνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κι οι άνθρωποι –και κυρίως τα χέρια τους– είναι γεμάτα μικρόβια και μικροοργανισμούς που μπορεί να μεταφέρουν ιούς και αρρώστιες!

Οι γονείς στον Καναδά για να αναχαιτίσουν «απειλητικές» συμπεριφορές ξένων προς τα μωράκια τους άρχισαν να υιοθετούν τα στίκερς αυτοκόλλητα που κυκλοφόρησε μία εταιρεία και τα οποία με πολύ κομψό και με διακριτικό αλλά εξίσου διακριτό τρόπο λένε «όχι» στους υποψήφιους «εχθρούς». Ραμμένα πάνω τους συνθήματα όπως «Please don’t touch (germs can hurt me) Thank you» (δηλαδή: «Παρακαλώ, μην αγγίζετε –τα μικρόβια μπορεί να με βλάψουν– Σας ευχαριστώ») ή «Stop! No touching Your germs are too big for me!» («Stop! Μην αγγίζετε Τα μικρόβιά σας είναι πολύ μεγάλα για το μέγεθός μου») ή «Stop! I know I’m cute as can be but please do not touch little me! Thank you» (Stop! Το ξέρω ότι είμαι απίστευτα χαριτωμένη αλλά παρακαλώ μη με αγγίζετε το μικρούλι!») – δίνουν ξεκάθαρα, ευγενικά, εύγλωττα και με χιούμορ το μήνυμα: μην αγγίζετε!

Ειδικά τώρα, σε μια εποχή, που οι ιώσεις θα αρχίσουν πάλι να πρωτοστατούν, πριν μπείτε στον πειρασμό να αγγίξετε, να χαϊδέψετε, ακόμα και να πάρετε αγκαλιά ένα ξένο ή ένα «δικό» σας παιδάκι, να θυμάστε ότι μπορεί να είστε φορέας μικροβίων. Να έχετε στο νου σας να έχετε πάντα καθαρά, φρεσκοπλυμένα χέρια – βοηθούν σε αυτή την περίσταση και τα αντιμικροβιακά μαντιλάκια. Από την άλλη, αν είστε εσείς ο γονιός του δελεαστικού μωρού, έχετε κάθε δικαίωμα να το προστατέψετε είτε ακολουθώντας την τάση του Καναδά με αυτοσχέδια αυτοκόλλητα (μπορείτε να παραγγείλετε και τα πρωτότυπα στο etsy.com), είτε βρίσκοντας έναν άλλον κομψό τρόπο να κρατήσετε μακριά τέτοιου είδους απειλές – και να είστε σίγουροι ότι δεν τίθεται θέμα αγένειας αλλά πρόκειται για την καλή υγεία του παιδιού σας. Ιδιαίτερα για τους πρώτους έξι μήνες του μωρού επιβάλλεται να παίρνετε κάθε μέτρο ασφαλείας για να κρατάτε μακριά τους όσο γίνεται μικροοργανισμούς και μικρόβια που μπορεί να τα βλάψουν.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top