Now Reading
Παίζω, μεγαλώνω, μαθαίνω να προσφέρω

Παίζω, μεγαλώνω, μαθαίνω να προσφέρω

Πρωτοβουλία εταιρείας παιχνιδιών μάς μαθαίνει να δίνουμε χαρά με ό,τι δεν παίζουμε πια

Τα τουβλάκια LEGO είναι εύκολα και ανήκουν στα καλύτερα δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά μπορούν να αποτελούν μια δαπανηρή επένδυση για όσους ζουν με σφιχτό προϋπολογισμό. Τώρα χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία, το LEGO Replay, περισσότερα παιδιά θα μπορούν να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν αυτές τις σημαντικές δεξιότητες STEM, και για να μην αναφέρουμε τις ώρες δημιουργικού παιχνιδιού.

Το νέο πρόγραμμα αυτό πρόγραμμα «επαναχρησιμοποίησης» επιτρέπει στις οικογένειες να τοποθετήσουν τα τουβλάκια που δεν χρειάζονται άλλο και να τα στείλουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη δωρεάν. Χάρη στον συνεργάτη τους την εταιρεία GiveOut, η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.lego.com/replay για να εκτυπώσετε μια δωρεάν ετικέτα αποστολής της UPS και να την αποστείλετε για δωρεά. Τα δωρεάν τουβλάκια θα ατμοκαθαριστούν, θα αποστειρωθούν και θα ανασυσκευαστούν από το Give Back Box.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δεν πετάνε συνήθως τα τουβλάκια τους», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της εταιρείας. «Η συντριπτική πλειοψηφία τα παραδίδει στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Αλλά άλλοι μας ζήτησαν έναν ασφαλή τρόπο να πετάξουν ή να ανακυκλώσουν ή να δώσουν τα τουβλάκια τους. Με το Replay, έχουν μια εύκολη επιλογή που είναι τόσο βιώσιμη όσο και κοινωνικά αποδοτική».

Τα καθαρισμένα τούβλα θα δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη και θα διανεμηθούν στο Teach for America (σε εθνικό επίπεδο) και το Boys and Girls Club της Βοστώνης ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2019. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2020 και στη συνέχεια η εταιρεία θα αξιολογήσει πιθανή επέκταση του προγράμματος.

Δείτε Επίσης

«Η μάθηση μέσω του παιχνιδιού μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη γνωστική ανάπτυξη ενός παιδιού. Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά αναπτύσσουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, σκέφτονται δημιουργικά και μπορούν να μάθουν πώς να επιλύσουν ένα πρόβλημα», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ελπίζουμε το πρόγραμμα να επεκταθεί και στη χώρα μας ή να δημιουργηθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες που να διευκολύνουν παιδιά οικογενειών που δυσκολεύονται οικονομικά να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση και δικαίωμα στην ευχαρίστηση που προσφέρουν τα παιχνίδια.

(το άρθρο στηρίχθηκε σε δημοσίευση που έγραψε η Shahrzad Warkentin)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top