Now Reading
Πέντε μάντρα που κάθε γονιός χρειάζεται τώρα, από μια μαμά και life coach

Πέντε μάντρα που κάθε γονιός χρειάζεται τώρα, από μια μαμά και life coach

Η Katrina Klooster σε βοηθά να βρεις ή να φτιάξεις τη δική σου φράση-ηρεμιστικό που σου ταιριάζει

Οι γονείς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν εμπόδια που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή τους και τους αφήνουν αγχωμένους, ανήσυχους και συγκλονισμένους. Εδώ είναι 5 μάντρα που μπορούν να τους βοηθήσουν, όπως τα δίνει η Katrina Klooster:
Οι σκέψεις μας είναι αυτές που δημιουργούν όλα τα συναισθήματά μας. Και τα συναισθήματά μας είναι η αιτία για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας στη ζωή μας. Όταν το έμαθα για πρώτη φορά, ένιωσα σαν να ήμουν το πιο τυχερό άτομο στον κόσμο και άλλαξα τον τρόπο ε τον οποίον σκέφτομαι και κάνω σχεδόν τα πάντα που θέλω στη ζωή μου.
Ως life coach (προπονητής ζωής), δουλειά μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις σκέψεις τους. Διδάσκω στις γυναίκες να καταλάβουν τι σκέφτονται και τις βοηθάω να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους, ώστε να σταματήσουν να αισθάνονται ότι η ζωή τους συμβαίνει απλώς και τελικά να δημιουργήσουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους.

Δεδομένου ότι είμαι επίσης μαμά, μπορώ να βοηθήσω την κόρη μου να διαχειριστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Καθώς πλησιάζει στα εφηβικά της χρόνια, μου αρέσει που μπορώ να τη βοηθήσω με αυτό. Της διδάσκω να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε τον έλεγχο πάντα για το τι συμβαίνει σε μας και στη ζωή μας. Αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τι πιστεύουμε για αυτά τα πράγματα, τι σημασία τους δίνουμε και πώς αντιδρούμε σε αυτά.

Οι περιστάσεις γύρω μας είναι εκτός του ελέγχου μας (και νομίζω ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι το τελευταίο διάστημα μας διδάσκει αυτό το μάθημα περισσότερο ποτέ άλλοτε), επομένως θέλουμε να επικεντρωθούμε στις σκέψεις μας. Εάν εφαρμόζουμε σκόπιμα τις σκέψεις που θέλουμε να σκεφτούμε για λίγα λεπτά την ημέρα, μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που αισθανόμαστε, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας στη ζωή μας και τα αποτελέσματα που δημιουργούμε.

Έτσι, μοιράζομαι πέντε μάντρα που κάθε γονέας χρειάζεται τώρα. Γράψτε αυτά τα μάντρα σε μικρά post it ή προσθέστε τα στο τηλέφωνό σας και προγραμματίστε τα να σας στέλνονται ως καθημερινές υπενθυμίσεις. Διαβάστε τα σιωπηλά ή πείτε τα δυνατά. Όσο περισσότερο τα εξασκείτε, τόσο περισσότερο θα αρχίσετε να τα πιστεύετε. Όσο περισσότερο τα πιστεύετε, τόσο περισσότερο θα νιώσετε όπως θέλετε να νιώθετε. Και αυτά τα συναισθήματα θα σας βοηθήσουν να εμφανίσετε και να δημιουργήσετε όλο και περισσότερο τη ζωή που θέλετε.

Σήμερα είναι μια νέα αρχή.

Χθες μπορεί να μην ήταν η καλύτερη μέρα σας. Ίσως είχατε πολλά χθες που δεν τελείωσαν όπως νομίζατε. Αλλά ξοδεύοντας ενέργεια προσπαθώντας να αλλάξετε το παρελθόν ή με το να νιώθετε άσχημα για αυτό, δεν πρόκειται να το αλλάξετε ποτέ. Και αυτή η ενέργεια ξοδεύεται από το σήμερα. Λοιπόν, συγχωρήστε τον εαυτό σας για όλα όσα ανήκουν στο χθες, για οποιαδήποτε στιγμή γονικής μέριμνας που δεν νομίζατε ότι πήγε όπως θα έπρεπε. Δείξτε στον εαυτό σας πολλή συμπόνια και ξεκινήστε κάθε μέρα με αυτό το μάντρα. Στη συνέχεια, βάλτε την ενέργειά σας σε ό,τι μπορείτε σήμερα.

Υπάρχει χρόνος για όλα αυτά που έχουν σημασία.

Όταν έφερα το μωρό στο σπίτι το πρώτο διάστημα, ήμουν εξαντλημένη, το είδος της εξάντλησης όπου πραγματικά πίστευα ότι μπορούσα να κοιμηθώ όρθια. Θυμάμαι να λέω στον άντρα μου: «Τι συνηθίζαμε να κάναμε στον δικό μας χρόνο;» Ένιωσα σαν κάθε λεπτό κάθε μέρα να αφιερωνόταν σε γονικές ευθύνες και ότι μου έλειπε χρόνος για οτιδήποτε άλλο. Ο σύζυγός μου και εγώ έπρεπε να καθίσουμε και να κάνουμε τη δουλειά που απαιτείται για να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό που πραγματικά θέλαμε, να μειώσουμε τις προσδοκίες μας για κάποια πράγματα και να αποφασίσουμε τι είμαστε πρόθυμοι να αφήσουμε. Μόλις το κάναμε αυτό, άρχισα να νιώθω ξανά ο εαυτός μου και άρχισα να απολαμβάνω την ανατροφή των παιδιών.

Εάν προσπαθείτε να βρείτε το χρόνο να κάνετε τα πάντα, δοκιμάστε αυτήν την άσκηση:

  • Γράψτε ό,τι θέλετε και πρέπει να κάνετε.
  • Επιλέξτε ποια από αυτά τα πράγματα είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές σας και προσθέστε τα πρώτα στο ημερολόγιό σας ή προγραμματίστε τα πρώτα.
  • Εξαλείψτε οτιδήποτε πραγματικά δεν χρειάζεται να γίνει ή οτιδήποτε στο οποίο θέλετε να πείτε όχι.
  • Καθορίστε πού μπορείτε να μειώσετε τις προσδοκίες σας.
  • Αποφασίστε τι μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον άλλο ή με τι χρειάζεστε βοήθεια.
  • Στη συνέχεια, εξασκηθείτε πιστεύοντας ότι υπάρχει χρόνος για όλα όσα έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

Επιλέγω να είμαι περήφανος για τον εαυτό μου σήμερα.

Αφού έγινα μαμά, οι καθημερινές μου συνήθειες, οι προσδοκίες μου για τον εαυτό μου και τη ζωή μου, και οι πεποιθήσεις μου για το ποια πραγματικά ήμουν αμφισβητήθηκαν. Τόσα πολλά από τα πράγματα που είχα δημιουργήσει για τη ζωή μου και λειτουργούσαν για μένα για τόσα χρόνια, απλώς δεν είχαν πλέον νόημα ή δεν μου ταίριαζαν. Ένιωσα σαν να είχα αποτύχει σε όλα. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνη. Πολλές μητέρες επιλέγουν να πιστεύουν ότι δεν κάνουν αρκετά, ότι υστερούν ή δεν έχουν αυτό που έχουν οι άλλοι. Μια δημοσκόπηση από το WaterWipes το 2019 διαπίστωσε ότι 6 στους 10 γονείς ένιωθαν ότι απέτυχαν κατά το πρώτο έτος της γονικής μέριμνας.

Δείτε Επίσης

Αλλά, αν μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε να σκεφτείτε, γιατί να επιλέξετε να σκεφτείτε αυτές τις σκέψεις; Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν το μυαλό σας πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αντ’ αυτού, επιλέξτε να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας τώρα. Κάθε μέρα επιλέγετε να επικεντρωθείτε στα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες στη ζωή σας και να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές είναι.

Δίνω στον εαυτό μου άδεια να αφήσω αυτό που δεν λειτουργεί για μένα.

Έχετε σχέσεις με ανθρώπους που δεν σας φέρνουν χαρά, συμφωνείτε να κάνετε πράγματα που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε ή να κρίνετε τον εαυτό σας ότι δεν είστε αρκετοί για όλους τους άλλους; Ήμουν κι εγώ έτσι. Ήμουν ευχάριστη και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν. Θα συμφωνούσα λοιπόν να κάνω πράγματα που με άφησαν να νιώθω αγανακτισμένη, συγκλονισμένη και χωρίς ενέργεια.

Εδώ είναι ένα μικρό μυστικό που έμαθα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας: Δεν είστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματα κάποιου άλλου, αλλά είστε υπεύθυνοι για τα δικά σας. Και ένας τρόπος να φροντίσετε τον εαυτό σας είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει επιλογές ώστε να μπορείτε να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Δίνοντας στον εαυτό σας άδεια να πείτε όχι στα πράγματα που δεν λειτουργούν για σας, σας επιτρέπει να πείτε ναι όταν το θέλετε πραγματικά. Λοιπόν, προχωρήστε και δώστε στον εαυτό σας την άδεια να δώσετε προτεραιότητα σε ό,τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τη ζωή που θέλετε.

Είμαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαι.

Δεν υστερείτε. Δεν χάνετε κάτι. Δεν σας λείπει τίποτα. Και δεν είστε σε λάθος δρόμο. Είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να είστε. Η εμπειρία σας μπορεί να φαίνεται διαφορετική από την εμπειρία όλων των άλλων. Αλλά οι εμπειρίες που έχετε σήμερα προορίζονται μόνο για εσάς. Αποδεχτείτε τες, μάθετε και μεγαλώστε μέσα από αυτές και αφήστε τες να σας οδηγήσουν.

Η Κατρίνα Κλόοστερ είναι life coach (προπονητής ζωής) και εκπαιδεύτρια. Είναι παθιασμένη στο να βοηθάει τις γυναίκες να βρουν τον σκοπό τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ζει στην Αϊόβα με τον σύζυγο και την κόρη της.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top