Now Reading
Πάντα ένα παιδί σώζει τον κόσμο… και Ω… Τι «Μαγικός Πλανήτης»!

Πάντα ένα παιδί σώζει τον κόσμο… και Ω… Τι «Μαγικός Πλανήτης»!

Η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στις διακοπές της, στο σπίτι του παππού της, η μικρή Μία, ανακαλύπτει ένα κομμάτι αστρονομικού μηχανήματος… και αρχίζει η περιπέτειά της στον μυστηριώδη κόσμο των φυσικών φαινομένων.

Ο Έντμουντ, ο εκκεντρικός θείος της, ξεγελά το κορίτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τις μυστικές δυνάμεις του ειδικού μηχανισμού του για να αλλάξει τις εποχές του κόσμου.

Θα μπορέσει η Μία να τον αποτρέψει;

Θα διατηρήσει την κλίση του άξονα της Γης;

Θα σώσει τον πλανήτη;

«Ο Μαγικός Πλανήτης», μια ψηφιακή παράσταση Πλανηταρίου, σχεδιασμένη για ηλικίες από 5-12 ετών, που θα γοητεύσει όλη την οικογένεια και θα επιτρέψει στα παιδιά να εμπεδώσουν τις εμπειρικές γνώσεις που έχουν ήδη, αλλά και να τις εμπλουτίσουν επιστημονικά με συναρπαστικά ψυχαγωγικό τρόπο.

Τα εκπληκτικά γραφικά του έχουν δημιουργηθεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες που εργάσθηκαν σε πολύ πετυχημένες παραστάσεις του εξωτερικού, όπως το “Dream to Fly”, το “Hello Earth” και το “Explore”.

Στην ελληνική μεταγλώττιση, παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, την μικρή Μία υποδύεται η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, τον παππού της ο Βασίλης Μηλιός, τον εκκεντρικό Θείο Έντμουντ ο Χάρης Γρηγορόπουλος και την θεία Λουίζ η Βίβιαν Κοντομάρη. Τον γενικό συντονισμό, επιμέλεια μεταγλώττισης και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρατηρούμε τις εναλλαγές των εποχών σε σχέση με τη θέση του Ήλιου και την περιστροφή της Γης, τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων και την αναγέννηση και μεταμόρφωση της φύσης.

Μαθαίνουμε με ποιο τρόπο ο κεκλιμένος άξονας της Γης επηρεάζει τη γωνία του ηλιακού φωτός που λαμβάνουμε, δημιουργώντας τις εποχές.

Στόχος της παράστασης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το φυσικό αυτό φαινόμενο, να τους δοθούν τα πρώτα ερεθίσματα και οι βασικές πληροφορίες για την εναλλαγή των εποχών και την μεταμόρφωση της φύσης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Είναι γεγονός ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν επηρεάζουν απλά το σύνολο της ανθρωπότητας, αλλά εντείνουν τις προκλήσεις που απειλούν ήδη πολλές χώρες και ανθρώπους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και η απώλεια της βιοποικιλότητας στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Τα παιδιά, μέσα από αυτή την παράσταση, θα αντιληφθούν την έννοια του χρόνου, της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και της σημασίας, για το μέλλον της ανθρωπότητας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Δείτε Επίσης

Θα εκπαιδευθούν από νεαρή ηλικία, ως υπεύθυνοι πολίτες του αύριο, ως αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη.

Για να συνεχίσουν οι μέλισσες να τρυγούν τα λουλούδια της άνοιξης, να κοιμούνται οι μικρές αρκούδες όταν κρυώνουν τον χειμώνα, να θρέφουν το χώμα τα φύλλα και η βροχή το φθινόπωρο, να μας αγκαλιάζει με θέρμη ο ήλιος στη θάλασσα του καλοκαιριού.

Για να συνεχίσει να «ανθίζει» η ζωή!

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Τηλ.: (+30) 210 94 69 600.

Από τον Οκτώβριο.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top