Now Reading
Οκτώβριος και φθινόπωρο στη Βαμβακού Λακωνίας!

Οκτώβριος και φθινόπωρο στη Βαμβακού Λακωνίας!

Ήθη, έθιμα και ιστορία, καρυδένιο πικ νικ, μουσική
και ατέλειωτο παιχνίδι για όλους

Τι κι αν ήρθε το φθινόπωρο κι έχουν αρχίσει κι οι βροχές; Όπως κάθε χρόνο, εμείς στη Βαμβακού θα «καρυδώσουμε» κι αυτόν τον Οκτώβρη! Το γλυκό φθινόπωρο είναι εδώ κι εμείς σας καλούμε να το απολαύσουμε μαζί στο χωριό, με πολύ παιχνίδι, μουσική, messy play, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και βιωματικά και γαστρονομικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Βιωματικά εργαστήρια με άρωμα ιστορικό
και ανέμελες στιγμές παιχνιδιού

Αυτόν τον μήνα, θα κυνηγήσουμε τους κρυμμένους «θησαυρούς» της κοινοτικής ζωής της Βαμβακούς μέσα από τις Βαμβακορροές (07/10) σε μία περιήγηση που συνδέει την ιστορία, την υφαντική παράδοση και το σήμερα, ακολουθώντας τη ροή με παιχνίδια και εκπλήξεις. Μια φορά και έναν καιρό… το έπος του ’40 ζωντανεύει ξανά στο χωριό (21/10) με το γαλάζιο του ουρανού και τα χρώματα του Αλέκου Φασιανού να γίνονται έμπνευση για να φτιάξουμε τη δική μας γαλανόλευκη σημαία και να μάθουμε τους συμβολισμούς της. Κι αν έχει ήδη μπει το φθινόπωρο, εμείς αναβιώνουμε τα καλύτερα κατασκηνωτικά μας όνειρα σε ομάδες, καθώς το παιχνίδι επιστρέφει στον χώρο… του παιχνιδιού (22/10). Με διάθεση ανεβασμένη, γεμάτοι φαντασία και χαρά, αποχαιρετάμε τον Οκτώβρη και δίνουμε τη σκυτάλη στον επόμενο μήνα, παίζοντας σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα (29/10).

Γαστρονομικές και μουσικές αναζητήσεις

Ο μήνας του καρυδιού έφτασε στον Πάρνωνα και τον υποδεχόμαστε στη Βαμβακού  με.. Πικ Νικ κάτω από τις καρυδιές (14/10), όπου θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία συγκομιδής και θα καρυδο-μαγειρέψουμε στην ύπαιθρο. Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, το μουσικό σχήμα «Γραμμές» μας ταξιδεύει σε αλλοτινές εποχές της ελληνικής λαϊκής και έντεχνης δισκογραφίας, σε μία μουσική βραδιά στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο που συνδυάζει κέφι, γαστρονομία και νοσταλγία.

Απολαυστικές φθινοπωρινές μέρες στο σχολείο
ή στα μονοπάτια της Βαμβακούς

Δείτε Επίσης

Τι καλύτερο από μία πεζοπορία ή μία ποδηλατάδα στη φύση αυτήν την εποχή που αλλάζει τα χρώματά της; Ακολούθησε κάποιο από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Βαμβακούς που συνθέτουν ένα δίκτυο δύο πεζοπορικών και τριών ποδηλατικών διαδρομών πέριξ του χωριού, όπου οι μυρωδιές και οι εικόνες του φθινοπωρινού δάσους θα σε συνεπάρουν. Κι αν κουραστείς, κάθε Σαββατοκύριακο στο σχολείο σε περιμένουν μπάλες όλων των ειδών, ping pong, χειροτεχνίες, σπάνια βιβλία, αλλά και ατελείωτες εικονικές βόλτες με τα Oculus Quest του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός, Οκτώβρης με δραστηριότητες γεμάτος και γλυκός!

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα στο www.vamvakourevival.org/events/

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top