Now Reading
Οι καλύτερες προτάσεις του σαββατοκύριακου για όλη την οικογένεια

Οι καλύτερες προτάσεις του σαββατοκύριακου για όλη την οικογένεια

Επιλέξαμε για εσάς σινεμά, θέατρο, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και υπέροχες δραστηριότητες

ΣΙΝΕΜΑ

Καρό Νίντζα

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Θόρμπγιερν Κριστόφερσεν, Άντερς Μάθεσεν

Ένα κουκλάκι νίντζα, κατασκευασμένο στην Ταϊλάνδη, αποκτά ζωή και φτάνει στη Δανία και στον μικρό Άσκε. Ο τελευταίος όμως δεν ξέρει πως εκείνο έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον βίαιο θάνατο ενός Ταϊλανδού εργάτη εξαιτίας της συμπεριφοράς του αφεντικού του, ενός Σκανδιναβού εργοστασιάρχη.

 

 

Το κορίτσι με το λευκό λιοντάρι

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ζιλ ντε Μεστρ με τους: Μελανί Λοράν, Ντανιά ντε Βιγιέρ, Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ

Η οικογένεια της δεκάχρονης Μία αφήνει το Λονδίνο για να αναλάβει μια φάρμα άγριων ζώων στη Νότια Αφρική. Εκεί η τελευταία θα γίνει φίλη με ένα άσπρο λιοντάρι, κάτι που στο πέρασμα του χρόνου θα βάλει σε κίνδυνο την επιβίωση της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και τη ζωή των μελών της.

 

ΘΕΑΤΡΟ

Το Νησί των Συναισθημάτων
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη διαδραστική παράσταση με τίτλο «Το Νησί των Συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι.

Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη.
Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική.
Τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και στόχοι του προγράμματος

Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας καταφέρνουμε την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Ερωτήματα που διερευνούνται

-Tι είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)
-Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα;
-Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα;
-Ποια τα είναι τα βασικά συναισθήματα και οι οικογένειες συναισθημάτων;
-Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων;
-Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;

Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη από τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς που συνδέονται παραδοσιακά με την εξυπνάδα, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία για παράδειγμα. Θεωρούμε ότι η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης στα πρώτα σχολικά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση δημιουργικών και ευτυχισμένων ενηλίκων.

Πληροφορίες παράστασης

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Λουίζα Νικολάου
Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Mιχαέλα Λιόλιου
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος
Σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

ΘΕΑΤΡΟ 104
ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 41
ΓΚΑΖΙ
210 3455020

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στη Γη και στο Διάστημα!

Πότε;

> Όλα τα Σαββατοκύριακα από 23 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 1 Δεκεμβρίου

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Στις 10:30 «Lucia: Το μυστικό των Πεφταστεριών». Στην παράσταση αυτή οι δύο φίλοι, ο Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, ξεκινούν το ταξίδι τους στο Διάστημα με το Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι και από εκεί έως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη! Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών.

Στις 11:30 ακολουθεί η παράσταση «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ». Στην παράσταση αυτή δυο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω…. κι έξω από την Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ. Στο τέλος του ταξιδιού τα δυο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στην σχολική εργασία, και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με την βοήθεια του κύριου Τιλτ θα έχουν εντέλει κατανοήσει ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα υπό … άλλη γωνία! Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε παιδιά 5+.

Στις 12:30 την σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας από 10 ετών και άνω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Εναλλακτικά στις 12:30 οι φίλοι μας μεταξύ 6 και 12 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με την «Επιστήμη της Χλαπάτσας», φτιάχνοντας χλαπάτσες! Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο «Επιστήμη της Χλαπάτσας», καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η αλεπού και το κοράκι

Είδε η αλεπού μια μέρα το κοράκι στο κλαδί
να κρατάει ένα κομμάτι από λαχταριστό τυρί
σκέφτεται η αλεπού, καθώς είναι πονηρή
το πουλί να κοροϊδέψει για να φάει το τυρί…

Νέα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για μικρά παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και
ηλικίας 2 – 4 ετών στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, βασισμένα στον γνωστό Μύθο του Αισώπου: Η Αλεπού και το Κοράκι

Κυριακές 3 και 10 Νοεμβρίου 2019

Ώρες έναρξης: 11:00 π.μ. και 12:30 μ.μ,
Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήρια: 6 ευρώ για τους ενήλικες και 6 ευρώ για τα παιδιά (Με το εισιτήριο αυτό έχετε δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης σ’ όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου).

Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μουσικό θέατρο για παιδιά και νέους
Patari Project
Τέσσερις εποχές
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι
Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – KΠΙΣΝ
3, 5, 6, 7, 10, 22, 24, 26, 27, 28, 30 Νοεμβρίου 2019
1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 27, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 11.00

Μουσική επεξεργασία, πρωτότυπη σύνθεση: Νίκος Γαλενιανός
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Δραματουργία: Χουάν Αγιάλα
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Κίνηση: Άννι Πούι Λινγκ Λοκ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Ερμηνεύουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Στέφη Πουλοπούλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αποστόλης Ψυχράμης

Μουσικοί: Γιάννης Αγρανιώτης (βιολί), Αλέξης Καραϊσκάκης (τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο), Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (ακορντεόν)

Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι έρχονται μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τις 3 Νοεμβρίου και για 32 πρωινές παραστάσεις για παιδιά και νέους.

Οι Τέσσερις εποχές, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, ζωντανεύουν στη σκηνή με τρόπο μοναδικό σε μια παράσταση μουσικού θεάτρου η οποία θίγει σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και τους κινδύνους που διατρέχει. Θέματα όπως η μείωση της χρήσης πλαστικών, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία παρουσιάζονται στα παιδιά με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικολογική τους συνείδηση, αλλά και την καλλιτεχνική τους παιδεία.

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 96 ετών, ενώ είδη μιας χρήσης, από πλαστικές σακούλες και μπουκάλια μέχρι πλαστικά καλαμάκια και γάντια, μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά κοστούμια.

Τη σκηνική δημιουργία της παράστασης έχει αναλάβει η ανατρεπτική θεατρική ομάδα Patari Project, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της ταλαντούχας Σοφίας Πάσχου, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια σειρά παραστάσεων που έγιναν σημεία αναφοράς για το κοινό του θεάτρου για παιδιά και νέους.

Το πρωτότυπο υλικό του Βιβάλντι αποτέλεσε για τον συνθέτη της παράστασης Νίκο Γαλενιανό, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αντικείμενο επεξεργασίας, σε νέα ενορχήστρωση, η οποία θα συνυπάρξει με πρωτότυπες οργανικές και φωνητικές παρεμβάσεις.

Η παράσταση Τέσσερις εποχές αποτελεί μια δημιουργική συνέργεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Lidl Ελλάς και έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε ήδη από το 2018 με τη Lidl Eλλάς ως χορηγό των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εναλλακτική Σκηνή.

Οι Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι στον καιρό της ανακύκλωσης

Αντλώντας την έμπνευσή του από την ομορφιά της φύσης της Μάντοβας στη βόρεια Ιταλία, ο Αντόνιο Βιβάλντι συνέθεσε πριν από περίπου τριακόσια χρόνια τις Τέσσερις εποχές, ίσως το πιο περίφημο έργο του ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής. Τέσσερα κοντσέρτα για βιολί, στα οποία ο συνθέτης αποδίδει με νότες τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Έργο εξαιρετικά δημοφιλές, οι Τέσσερις εποχές είναι ένας ύμνος στην εναλλαγή των εποχών και του πώς αυτές επηρεάζουν τη φύση και τον άνθρωπο.

Με τον ίδιο τρόπο και στην παράσταση Τέσσερις εποχές της ομάδας Patari Project, το πέρασμα κάθε εποχής πλάθει την ιστορία διαφορετικά αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στο πέρασμα του χρόνου. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας… οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη ανακυκλώνοντας ό,τι τις χαρακτηρίζει, οι άνθρωποι τις υποδέχονται αλλά δεν είναι ποτέ οι ίδιοι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top