Now Reading
Ο «Μπαμπάς» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για τη Γιορτή του Πατέρα

Ο «Μπαμπάς» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για τη Γιορτή του Πατέρα

Τριάντα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν μια τεράστια αγκαλιά στον Μπαμπά, με παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και κληρώσεις!

Η Ημέρα του Πατέρα φέτος εορτάζεται την Κυριακή 18 Ιουνίου. Οι εκδόσεις Φουρφούρι, με αφορμή την κυκλοφορία του αριστουργηματικού εικονογραφημένου βιβλίου των Helene Delforge και Quentin Greban «Μπαμπάς» και με τη συνεργασία 30 βιβλιοπωλείων, παιδότοπων και χώρων πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και κληρώσεις, από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2023!

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για τη Γιορτή του Πατέρα διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία:

Books & Toys, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Hello kids, Αθήνα, SOFIANOS pen & paper, Λαμία & Λιβαδειά, Αγράμπελη Books, Υμηττός, Αλκυόνα, Γαλάτσι, Αρχονταρίκι, Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου – Γωνιά του Βιβλίου, Πάτρα, Βιβλιοπωλεία Σπανίδης, Ξάνθη, Βιβλιοτρόπιο, Αγρίνιο, Βινιέτα, Θεσσαλονίκη, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Βιβλιοχαρτοπωλείο, Κομοτηνή, Επίπεδο, Λαμία, Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες, Θεσσαλονίκη, Ευριπίδης στη Στοά (Χαλάνδρι) & Ευριπίδης στην Κηφισιά, Η γωνιά σου, Κερατσίνι, Η πολυθρόνα του Νίτσε, Άρτα, Ηλιοτρόπιο, Βέροια, Κουκίδα, Κόρινθος, ΚουΚουΒά – Δημιουργικός Παιδότοπος, Αγρίνιο, Κουκουμάβλα, Πάτμος, Ο γάτος Μαουρίτσιο, Παγκράτι, Ο Μαγεμένος Αυλός, Γλυκά Νερά Αττικής, Παιζωγράφημα, Ν. Μουδανιά, Πράσινο Σύννεφο, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Σιμούν, Πρέβεζα, Φουρφούρι, Χαϊδάρι, Χαρτόπολις, Φάρος Ψυχικού, Χαρτοργάνωση, Ελληνικό.

Επιπλέον, στη Λαμία, μέσω του βιβλιοπωλείου επίπεδο, διοργανώνεται εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω το δικό μου μπαμπά» στο πλαίσιο της LAMIA EXPO 2023, στο τμήμα της εικαστικής έκθεσης PEL ART.

Ιδέες για δράσεις εμπνευσμένες από τον «Μπαμπά»

Ιδέες για το πώς να διαβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο ως βιβλιοπώλης, εμψυχωτής, εκπαιδευτικός ή ως γονιός που θέλει να το απολαύσει σε μια διαδραστική ανάγνωση με τα παιδιά του:

Υλικά

 • Ένα χαμηλό τραπέζι ή ένας πάγκος ή κάποια άλλη επιφάνεια στην οποία μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν και μαζί καθίσματα ή μαξιλάρες.
 • Χρώματα ζωγραφικής. Προτείνουμε ξυλομπογιές ή κηρομπογιές. Αν είστε αρκετά… τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε και τέμπερες ή δακτυλομπογιές.
 • Καρτολίνες για τη ζωγραφική (θα τις βρείτε στα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία) ή οποιοδήποτε μπλοκ ζωγραφικής.
 • Ένα σκοινί μπουγάδας στερεωμένο χαμηλά με χρωματιστά μανταλάκια. Εκεί μπορείτε να κρεμάσατε τις ζωγραφιές των παιδιών.
 • Το βιβλίο «Μπαμπάς» για να μπορούν να ξεφυλλίσουν τα παιδιά το βιβλίο (πάντα με τη βοήθεια ενήλικα).

Οδηγίες

 • Μπορείτε απλώς να συγκεντρώσετε τα παιδιά και να τα αφήσετε να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν.
 • Επίσης μπορείτε να σχεδιάσετε μια δράση με τα προαναφερόμενα υλικά.
 • Επίσης, μπορείτε και μόνοι σας να δείξετε στα παιδιά το περιεχόμενο του βιβλίου και να τα αφήσετε να το συζητήσουν μαζί σας.
 • Μπορείτε, πριν ζωγραφίσουν, να τους ζητήσετε να περιγράψουν το πιο βασικό χαρακτηριστικό του μπαμπά τους και να τα ενθαρρύνετε να μιλήσουν και για εσωτερικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα: Ο μπαμπάς μου έχει μεγάλη μύτη, ο μπαμπάς μου δεν έχει μαλλιά, ο μπαμπάς μου έχει την πιο στρογγυλή κοιλιά, ο μπαμπάς μου έχει τα πιο δυνατά χέρια, ο μπαμπάς μου γελάει δυνατά, ο μπαμπάς μου είναι μεγάλος υπναράς, ο μπαμπάς μου είναι πάντα θυμωμένος, ο μπαμπάς μου τραγουδάει φάλτσα, ο μπαμπάς μου φτιάχνει την πιο ωραία πίτσα κ.λπ.
 • Μπορείτε να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους τον καλύτερο μπαμπά, βάζοντας το κάθε παιδί ένα χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα: Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι ψηλός όσο μια πολυκατοικία. Ο καλύτερος μπαμπάς θα έχει τη μύτη του Πινόκιο και θα με αφήνει να πιάνομαι και να κάνω κούνια. Ο καλύτερος μπαμπάς θα έχει μάτια μόνο για μένα. Ο καλύτερος μπαμπάς θα μπορεί να κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό για δυόμιση ώρες. Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι αόρατος για να μπορώ να τον παίρνω πάντα μαζί μου. Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι μαλακός όσο το αρκουδάκι μου.
 • Μπορείτε ακόμη να βάλετε τα παιδιά να σκεφτούν ποιο μπαμπά θα προτιμούσαν, αν δεν ήταν άνθρωπος. Για παράδειγμα: Αν ο μπαμπάς μου δεν ήταν άνθρωπος, θα ήθελα να ήταν σαλιγκάρι για να πηγαίνουμε παντού μαζί με το σπίτι μας. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν αχινός για να μην τολμάει κανείς να μας αγγίξει. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν ο Δίας και να πετούσαμε παντού κεραυνούς. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν καρχαρίας για να μας φοβούνται όλα τα άλλα ψάρια. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν ένα μεγάλος καφέ αρκούδος για να τρώμε το μέλι από τις αγριομέλισσες στο δάσος.

Για να σας βάλουμε στο πνεύμα του βιβλίου, μοιραζόμαστε μαζί μας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Για μένα, η δουλειά μου, ο ρόλος μου, ως πατέρας, ήταν… …να σε προστατεύω. Να κρατώ τα δάχτυλά σου για να σε βοηθώ στα πρώτα σου βήματα. Να σου μαθαίνω να δένεις τα κορδόνια σου, να τακτοποιείς το δωμάτιό σου, να αποφεύγεις τις τοξικές σχέσεις, να ξεδιαλέγεις τα σκουπίδια, να διασχίζεις τον δρόμο… Να σου επαναλαμβάνω «6 φορές το 8, 48». Να σε ενθαρρύνω, να σε μαλώνω, να σε χειροκροτώ, να σου ψιθυρίζω «σ’ αγαπώ», να σε κανακεύω, να σου βάζω τη φωνή καμιά φορά, να σε ταΐζω, να σε πλένω, να σε βγάζω βόλτα, να σε καθοδηγώ, να σε αναζητώ, να σε φροντίζω, να σου σκουπίζω τη μύτη, να σε παρηγορώ, να σου βάζω όρια, να σέβομαι κάθε σου επιλογή. Να σου εξηγώ πώς γίνονται τα άστρα και τα μωρά. Να έχω παρουσία και εμπλοκή, ανοιχτά αυτιά. Είχα καταλάβει τα πάντα, αλλά και τίποτα. Δουλειά μου είναι να σε αφήσω να πετάξεις με τα δικά σου φτερά».

Δείτε Επίσης

Ένα βιβλίο μοναδικό που μπορεί να γίνει πολύτιμο δώρο σε όσους είναι μπαμπάδες, σε όσους μπορεί και θέλουν να γίνουν, αλλά και σε όλα τα παιδιά που αγάπησαν και αγαπούν τους μπαμπάδες τους.

Για τη Γιορτή του Πατέρα -και κάθε μέρα- χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top