Now Reading
Νέα Μαμά & Θηλασμός: Χρήσιμες συμβουλές για να μην έχετε άγχος!

Νέα Μαμά & Θηλασμός: Χρήσιμες συμβουλές για να μην έχετε άγχος!

Δείτε θετικά τον μητρικό θηλασμό

Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία που προβληματίζει αρκετές μαμάδες, καθώς πολλές αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρουν με τη διαδικασία αυτή. Συχνά το περιβάλλον δεν είναι υποστηρικτικό, γεγονός που μπορεί να κάνει μια μέλλουσα μαμά να αισθανθεί άγχος και απαισιοδοξία. Σας προτείνουμε κάποιες συμβουλές ώστε να αποβάλλετε το άγχος και να δείτε θετικά τον μητρικό θηλασμό και να τον πετύχετε.

Ενημέρωση και προετοιμασία

Μπορείτε να προετοιμαστείτε πριν από τη γέννηση του μωρού και να διαβάσετε σχετικά βιβλία που θα σας ενημερώσουν για τον θηλασμό. Υπάρχουν πλέον και ειδικά σεμινάρια θηλασμού για τις μέλλουσες μητέρες που σας ενημερώνουν και σας προετοιμάζουν για πιθανές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Σίγουρα κάθε μωρό και κάθε θηλασμός είναι μοναδικός και στην πράξη πολλά μπορεί να είναι διαφορετικά, μια σωστή ενημέρωση όμως μπορεί να βοηθήσει αρκετά στη μείωση του άγχους για το «άγνωστο» αυτό κομμάτι της μητρότητας.

Στο μαιευτήριο

Καλό θα είναι να ζητήσετε να έχετε το μωρό μαζί σας στο δωμάτιο (rooming in) ώστε να έχετε τον χρόνο να εξοικειωθείτε, να μάθετε, να ρωτήσετε και να γυρίσετε στο σπίτι σας με μεγαλύτερη σιγουριά για τον θηλασμό.

Περιβάλλον

Επιλέξτε ένα περιβάλλον που θα είναι υποστηρικτικό με την απόφαση που έχετε πάρει. Φροντίστε η ατμόσφαιρα στο σπίτι όταν θηλάζετε να είναι ήρεμη και ευχάριστη, χωρίς περιττές διακοπές και επισκέψεις. Βρείτε έναν χώρο θηλασμού που θα σας κάνει να νιώθετε άνεση. Κλείστε το κινητό σας την ώρα που θηλάζετε και απολαύστε τη μοναδική αυτή σχέση με το μωρό σας. Βρείτε ευκαιρία να χαλαρώσετε και να έρθετε κοντά, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

Ακολούθησέ το

«Κοιμήσου όταν κοιμάται» λένε οι ειδικοί προκειμένου να είστε ξεκούραστες και χωρίς άγχος. Η γέννηση του μωρού σας είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλους. Μην είστε αυστηρή με τον εαυτό τους και ακολουθήστε τους ρυθμούς και τα σημάδια του βρέφους. Αν δεν βγει το πρόγραμμα ακριβώς όπως το έχετε σκεφτεί, δεν πειράζει. Το κάθε μωρό έχει τον ρυθμό του και δεν ακολουθεί ωράρια και βιβλία πάντα. Το μωρό σας γνωρίζει καλύτερα πότε πεινάει, αρκεί να είστε εκεί να το ακούσετε.

Ο εαυτός σου

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω φυσικά υπάρχετε εσείς. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας, ψυχικά και σωματικά. Να κάνετε αυτά που σας γεμίζουν, να βλέπετε φίλες που σας ανεβάζουν ψυχολογικά, να ξεκινήσετε τη γυμναστική σας και να βγείτε έξω να περπατήσετε. Αν εσείς δεν είστε καλά, ούτε το μωρό σας θα είναι. Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε όσα αγαπάτε προκειμένου να είστε σε καλή διάθεση όταν θα θηλάζετε. Οτιδήποτε γίνεται πιεστικά δεν λειτουργεί σωστά… Θυμηθείτε, λοιπόν, ποια είστε και απολαύστε το!

Ρώτησε, μάθε, βοήθα – Δεν είσαι μόνη!

Φροντίστε να μιλήσετε με άλλες μαμάδες που θηλάζουν και να θυμάστε πως δεν είστε η μόνη με ανησυχίες. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με μαμάδες που έχουν κοινά βιώματα με εσάς. Eπίσης, μπορείτε να συζητήσετε με ειδικούς για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τη μητρότητα.

Δείτε Επίσης

Αν αισθάνεστε ότι έχετε ακόμη πολλά να μάθετε για τη μητρότητα και τον θηλασμό, η SEPTONA δημιούργησε, ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσάς, το «Φροντίζουμε Ήρωες». Εδώ, μπορείτε να συζητήσετε Live με ειδικούς για τα θέματα βρεφικής φροντίδας του μήνα, να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα για όλες εμάς τις μαμάδες-ήρωες.

Είσαι υπέροχη μαμά!

Μην ξεχνάτε να λέτε ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό σας για όσα κάνετε και να θυμάστε πόσο υπέροχη μητέρα είστε!

 

 

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top