Now Reading
Μωρό μου, το μωρό…

Μωρό μου, το μωρό…

Πώς να παραμείνετε τρυφερά ενωμένοι μετά την άφιξη του «πελαργού»

Ως γνωστόν στους δύο τρίτος δεν χωρεί – όμως η αλήθεια είναι ότι χωράει, αν πρόκειται για το παιδί σας … και τρίτο και τέταρτο… μέλος στην οικογένεια. Όμως κάθε νέα άφιξη είναι φυσικό να δημιουργεί αλλαγές και να διαταράσσει –στην αρχή έστω– τις μέχρι πρότινος ισορροπίες. Πολλά ζευγάρια νιώθουν κλυδωνισμούς όταν το μωρό έρχεται στην καθημερινότητά τους. Επειδή όμως ο πρώτος χρόνος του μωρού είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και για το μωρό αλλά και για τους γονείς του – οι γονείς του καλό είναι να παραμείνουν ψύχραιμοι, ενωμένοι και πάνω απ’ όλα αγαπημένοι και μαζί σε αυτή την από κοινού προσπάθεια που απαιτεί η ανατροφή ενός μωρού.

Εδώ σας προτείνουμε πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε πιθανές δυσκολίες:

  1. Μοιράστε δίκαια τις νέες υποχρεώσεις

Η επικοινωνία σχετικά με τον καταμερισμό της εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία ενός ζευγαριού που αποκτά μωρό. Μην κάνετε υποθέσεις σχετικά με το ποιος θα σηκωθεί στη μέση της νύχτας όταν ξυπνήσει το μωρό στις 4 το πρωί ή ποιος θα κλείσει το επόμενο ραντεβού του γιατρού.

Διατηρώντας έναν ανοιχτό διάλογο σχετικά με την κατανομή των ευθυνών όχι μόνο θα εξομαλύνετε την τριβή που μπορεί να προκαλέσει το αυξανόμενο άγχος, αλλά θα έρθετε και πιο κοντά, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και ενισχύοντας την προσοχή όχι μόνο προς τις ανάγκες του παιδιού αλλά και ο ένας προς τον άλλον.

  1. Μην ξεχνάτε ότι παραμένετε ζευγάρι

Η επικοινωνία σχετικά με τις ευθύνες είναι απαραίτητη, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε να βρίσκετε χρόνο και για πιο ιδιαίτερες και προσωπικές συνομιλίες. Διατηρήστε την επαφή και εξελίξτε την επικοινωνία σας. Ως προς τη λεκτική είναι απαραίτητο και οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα ως προς τη νέα σας ιδιότητα και τις αλλαγές στη ζωή σας αλλά και να συνεχίζετε να μιλάτε και για όλα τα άλλα που αφορούν τη ζωή σας – κοινή και μη. Μπορεί να γίνατε γονείς αλλά παραμένετε και πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να συνεχίσετε να μοιράζεστε.

Εξίσου πολύτιμη είναι η τρυφερότητα, η μη λεκτική επαφή, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα βλέμματα κατανόησης και αγάπης και οι μικρές σιωπηλές κινήσεις που δείχνουν ότι είστε εκεί ο ένας για τον άλλον και πώς όλο αυτό αφορά εξίσου και τους δυο σας.

  1. Η φυσική οικειότητα είναι συστατικό της ευτυχισμένης οικογένειας

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή που θα νιώσετε αφορά την οικειότητα και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Το αυθόρμητο πάθος που μπορεί να υπήρχε μεταξύ των συντρόφων πριν από τα παιδιά μπορεί να μην είναι πλέον εφικτό ή ρεαλιστικό. Και οι δύο είστε κουρασμένοι. Μέχρι τη στιγμή που το μωρό θα κοιμηθεί, και οι δύο σύντροφοι είναι συχνά τόσο κουρασμένοι όταν φτάσουν στο κρεβάτι να αποκοιμηθούν αμέσως με το που ακουμπήσει το κεφάλι τους στο μαξιλάρι.

Δείτε Επίσης

Κοιμηθείτε αγκαλιά. Κάντε μαζί ένα ζεστό μπάνιο. Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον. Αγάπη δεν είναι μόνο το φλογερό σεξ.

  1. Μην απομονωθείτε

Μην κλειστείτε σπίτι ούτε αποκλείστε το σπίτι σας από τους φίλους ή την οικογένειά σας. Τα μωρά είναι ευαίσθητα –ειδικά στην αρχή– αλλά δεν μεγαλώνουν σε γυάλα. Επιπλέον, όσο πιο νωρίς μάθουν σε κόσμο τόσο πιο γρήγορα θα αναπτύξουν και υγιείς κοινωνικές συνήθειες και δεξιότητες. Δημιουργήστε ένα φιλικό στενό υποστηρικτικό δίκτυο εμπιστοσύνης που θα σας λύνει τα χέρια όταν το έχετε ανάγκη. Για να κάνετε μια δική σας δουλειά, να πάρετε έναν υπνάκο μέχρι να βγείτε οι δυο σας μόνο ως ζευγάρι.

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε ο ένας τον άλλον

Δείτε τον εαυτό σας αλλά και τον σύντροφό σας ως ένα ακόμα μωρό… όπως θα βάζατε και βάζετε το μωρό σας ως προτεραιότητά σας – την ίδια προτεραιότητα πρέπει να δίνετε και στην δική σας υγεία, ξεκούραση κι ευεξία αλλά και σε καθημερινές συνήθειες που προάγουν αυτά τα τρία εξίσου από κοινού και στους δύο γονείς ως ζευγάρι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top