Now Reading
Μπερδεύετε τα ονόματα των παιδιών σας; Διαβάστε γιατί

Μπερδεύετε τα ονόματα των παιδιών σας; Διαβάστε γιατί

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση και στηρίζεται στην…αγάπη

Όλες οι μαμάδες το έχουν κάνει. Προσπαθείτε να κάνετε εκατό πράγματα μαζί, να ντύσετε τα παιδιά για το σχολείο και να μιλήσετε στο τηλέφωνο με το γραφείο και να φτιάξετε καφέ και να τους ετοιμάσετε το κολατσιό. Και θέλετε να φωνάξετε ένα από τα παιδιά σας. Ανοίγετε το στόμα σας και κάποιο άλλο όνομα, του αδελφού του, του πατέρα σας, του συντρόφου σας ή ακόμα και του σκύλου, ξεπετάγεται.

Μην ανησυχείτε. Δεν είναι σύμπτωμα υπερβολικής κόπωσης (όχι απαραίτητα τουλάχιστον…) ή απώλειας μνήμης. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες μπερδεύετε τα ονόματα των παιδιών σας γιατί τα αγαπάτε πάρα πολύ.

Σύμφωνα με μία έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Memory and Cognition και συνδύασε τα αποτελέσματα 5 μελετών με 1700 συμμετέχοντες, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον τρόπο που ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις πληροφορίες.

Βασικός παράγοντας είναι η σχέση ανάμεσα στο πρόσωπο που λέει το όνομα (εσείς), το πρόσωπο που προσπαθείτε να φωνάξετε (το ένα παιδί σας που αγαπάτε) και το πρόσωπο του οποίου το όνομα χρησιμοποιείτε (το άλλο σας παιδί που αγαπάτε). Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μυαλό μας αποθηκεύει πληροφορίες με τρόπο που μοιάζει σαν να γεμίζει φακέλους. Όλοι οι άνθρωποι που αγαπάτε είναι στον ίδιο φάκελο, οπότε όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το όνομα ενός παιδιού ο εγκέφαλός σας μερικές φορές μπερδεύεται μεταξύ των διαφορετικών σελίδων του ίδιου φακέλου και ανασύρει το λάθος όνομα.

Για αυτό είναι πάντα το όνομα κάποιου άλλου αγαπημένου προσώπου που βγαίνει από το στόμα σας, αντί για παράδειγμα το όνομα μίας διασημότητας. Όπως είπαν οι ερευνητές, είναι ένα σφάλμα που αποκαλύπτει ποιους ανθρώπους έχουμε στην καρδιά μας, αφού η επιλογή δεν είναι τυχαία.

Και ενώ το μπέρδεμα των ονομάτων συμβαίνει σε όλους, μία ομάδα ανθρώπων φαίνεται να είναι πιο επιρρεπής στο συγκεκριμένο σφάλμα: οι μαμάδες. Όλες οι μαμάδες που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι έχουν μπερδέψει τουλάχιστον μία φορά τα ονόματα των παιδιών τους.

Δείτε Επίσης

Δεν πειράζει όμως, η αγάπη τα κάνει όλα!

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top