Now Reading
Με όριο τη φαντασία

Με όριο τη φαντασία

Ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροποίητα δώρα!

Το μόνο που χρειάζεστε αυτές τις μέρες για να διακοσμήσετε το σπίτι, να ανανεώσετε τα στολίδια σας ή να δημιουργήσετε μικρά πρωτότυπα δώρα είναι φαντασία. Δεν χρειάζεται να δώσετε μια μικρή περιουσία σε υλικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά που έχετε. Θα χρειαστείτε εννοείται τα απαραίτητα, κόλλες, ψαλίδια, χρώματα και τα σχετικά – αλλά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, τα «εργαλεία» αυτά συνήθως αφθονούν! Το σημαντικό είναι να τονώσετε το δημιουργικό ταπεραμέντο των παιδιών, να περάσετε μαζί κοινές ώρες και να διασκεδάσετε φτιάχνοντας όμορφα πράγματα. Δεν κάνετε διαγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει το πιο ωραίο, δεν είναι απαραίτητο να μπει ανταγωνισμός μεταξύ σας ούτε ανάμεσα στα παιδιά. Αντίθετα δείτε το σαν μια αφορμή για συνεργασία.

Μια ματιά στο pinterest ή σε διάφορες σελίδες με κατασκευές μπορείτε να σας βοηθήσουν να αντλήσετε έμπνευση. Ωστόσο δεν σκοπεύω να κάνω το ίδιο με εικόνες, σχεδιαγράμματα και πολύπλοκες οδηγίες. Σκοπός δεν είναι να πονοκεφαλιάσετε. Εσείς ξέρετε πού είστε καλοί και πού υστερείτε. Οι γιορτές είναι ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να περάσετε κοινές στιγμές με τα παιδιά σας και το σημαντικότερο να φτιάξετε όμορφες αναμνήσεις.

Πρώτης τάξεως υλικά μπορούν να αποτελέσουν τα λευκά πλαστικά στρογγυλά πιάτα μιας χρήσης. Μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπους άγιους βασίληδες. Είτε ζωγραφίζοντάς τα είτε κολλώντας βαμβάκι για γενειάδα και φτιάχνοντας κόκκινο σκούφο είτε με χαρτί, είτε με κόκκινο χρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε κολλητά μάτια ή να τα ζωγραφίσετε. Με φελλούς που θα τους χρωματίσετε μπορείτε να φτιάξετε από στολίδια μέχρι μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Αν θέλετε αυτό που θα φτιάξετε να έχει το προσωπικό σας αποτύπωμα, μπορείτε να πάρετε λευκές μπάλες και να τις βάψετε με δαχτυλομπογιές… επίσης μπορείτε να σχεδιάσετε το σχήμα της παλάμης σας, να το κόψετε και να το ζωγραφίσετε και κολλώντας το με τα δάχτυλα προς τα κάτω, πάνω σε ένα καφέ παραλληλόγραμμο και κολλώντας στο επάνω μέρος του ένα αστέρι μπορεί να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αντίστοιχα με το σχήμα από το πέλμα του ποδιού σας, μπορείτε να ζωγραφίσετε εύκολα έναν τάρανδο!

Δείτε Επίσης

Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μπορείτε να τραγουδάτε κι εσείς τα κάλαντα ή άλλα τραγούδια που ξέρετε εορταστικά. Διαλέξτε τα υλικά σας. Φορέστε ρούχα που δεν θα φοβηθείτε να λερώσετε. Φτιάξτε έναν πάγκο εργασίας που δεν θα κάνει όλο το σπίτι άνω κάτω – είπαμε να διασκεδάσετε, όχι να δημιουργήσετε χάος! Και δημιουργήστε ελεύθερα! Αν δείτε ότι τα παιδιά δεν τα καταφέρνουν και θέλουν να τα παρατήσουν, να τα ενθαρρύνετε! Σημασία έχουν να το απολαύσουν κι όχι να φτιάξουν ένα αριστούργημα. Τονώστε το ηθικό και την αυτοπεποίθησή τους, επαινέστε τα. Πείτε τι ωραίο που το έφτιαξες, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι αυτό που έχει φτιάξει! Τις κατασκευές που θα δημιουργήσετε μπορείτε να τις κάνετε δώρο στα μέλη της οικογένειάς σας, να τις βάλετε στο δέντρο ή να στολίσετε το σπίτι. Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο τέλεια κι αψεγάδιαστα όπως του εμπορίου, σας χάρισαν ωραίες στιγμές όσο τα φτιάχνατε κι αυτές οι στιγμές είναι πολύτιμες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top