Now Reading
Μαμά σε μεγάλη ηλικία: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα

Μαμά σε μεγάλη ηλικία: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα

Τι καλό συμβαίνει στα παιδιά όταν γεννιούνται από γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία

Πολλές γυναίκες πλέον γίνονται μαμάδες σε μεγαλύτερη ηλικία για πολλούς λόγους, οικονομικούς, επαγγελματικούς ή προσωπικούς.

Μία πρόσφατη έρευνα ήρθε να εξετάσει τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν όταν μία γυναίκα αποκτά αργότερα παιδί, βάζοντας τέλος στους προβληματισμούς που μπορεί να είχε μία μαμά μεγαλύτερης ηλικίας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο  European Journal of Developmental Psychology υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία μαμάδες είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερη υπομονή με τα παιδιά τους και αντίστοιχα τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να έχουν θέματα συμπεριφοράς, κοινωνικοποίησης ή συναισθηματικής έκφρασης.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 5.000 μαμάδες με τα παιδιά τους στη Δανία, στην ηλικία των 7, των 11 και των 15 ετών. Βρήκαν ότι όσο πιο μεγάλες σε ηλικία ήταν οι μαμάδες, τόσο λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς είχαν τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες. Εξαίρεση ήταν μόνο τα παιδιά σε ηλικία 15 ετών, όπου όμως υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες λόγω εφηβείας.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι γίνονται ευέλικτοι όσο μεγαλώνουν, είναι πιο ανεκτικοί απέναντι σε άλλους ανθρώπους και ευημερούν περισσότερο συναισθηματικά οι ίδιοι. Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς των μαμάδων μπορεί να συμβάλλει σε ένα θετικό κοινωνικό και ψυχολογικό περιβάλλον που επηρεάζει την ανατροφή του παιδιού», δήλωσε ο συγγραφέας της έρευνας Dion Summer, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας.

Δείτε Επίσης

Οι μεγαλύτερες μαμάδες είναι λιγότερο πιθανό να φωνάξουν ή να επιβάλουν σκληρές τιμωρίες στα παιδιά τους, κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, λόγω ηλικίας έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική ωριμότητα και μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τη διάθεση και τα νεύρα τους.

Φυσικά, η ηλικία είναι μόνο ένας παράγοντας που επηρεάζει τον τρόπο ανατροφής ενός ανθρώπου, είναι σημαντικό, όμως, να ακούγονται και ορισμένα θετικά στοιχεία που μπορεί να έχει η μητρότητα σε πιο μεγάλη ηλικία, ειδικά όταν αφορά όλο και περισσότερες γυναίκες στην εποχή μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top