Now Reading
Μένουμε σπίτι και παίζουμε με τα παιδιά τα παιχνίδια της δικής μας παιδικής ηλικίας

Μένουμε σπίτι και παίζουμε με τα παιδιά τα παιχνίδια της δικής μας παιδικής ηλικίας

Ας γίνουμε για λίγο ξανά παιδιά – το παιχνίδι μας ενώνει και μας κάνει να περνάμε τέλεια!

To childit παρουσιάζει καθημερινά δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, στις δύσκολες αυτές στιγμές της καραντίνας.

Οι στιγμές αυτές πρέπει και μπορούν να γίνουν στιγμές δημιουργικές. #μένουμεσπίτι #μένουμεσπίτιμεπαιδιά.

Η αναγκαστική απομόνωση και παραμονή στο σπίτι έχει και τα καλά της… Μας κάνει πιο δημιουργικούς και παράλληλα μας γεννάει την ανάγκη να νιώθουμε ασφάλεια και ηρεμία. Και πού νιώθουμε περισσότερο από οπουδήποτε ασφαλείς; Μα φυσικά στο καταφύγιο της παιδικής μας ηλικίας.

Και αν δεν μπορούμε να ξαμολυθούμε στις αλάνες και τις γειτονιές για να παίξουμε κρυφτό και κυνηγητό με τους παιδικούς φίλους μας, μπορούμε ωστόσο να ξαναγίνουμε παιδιά και να παίξουμε αγαπημένα παιδικά παιχνίδια με τα δικά μας παιδιά…

«Τυφλόμυγα»

Φτιάξτε έναν χώρο στο σπίτι (ένα δωμάτιο ευρύχωρο) ή τη βεράντα έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά έπιπλα στη μέση (ειδικά με γωνίες) και βάλτε σε έναν παίκτη μια πετσέτα τυλιγμένη στο κεφάλι ή ένα μαντίλι με τρόπο που να καλύπτει τα μάτια…

Μετρήστε ως το δέκα και βάλτε τον να αρχίσει να κυνηγά τα άλλα άτομα μέχρι να πιάσει το πρώτο και ύστερα είναι σειρά του να φυλάξει το άτομο που πιάστηκε.

 

«Κρύο ή ζεστό»

Κρύψτε κάτι σε ένα σημείο του σπιτιού κι ύστερα βάλτε τα παιδιά να το βρουν δίνοντας τις οδηγίες «κρύο», «πολύ κρύο» «παγωνιά» αν απομακρύνονται ή «ζεστό» «πολύ ζεστό» «ζεματάει» για όσο πλησιάζουν.

Ορίστε ένα χρόνο 10 λεπτών (ή και λιγότερο) για κάθε προσπάθεια και παίξτε το εναλλάξ σε δύο ομάδες – παιδιά εναντίον γονιών…

Δείτε Επίσης

Σκοινάκι ή λάστιχο

Ως σκοινάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλα, σκοινί απλώματος ή στην καλύτερη περίπτωση ένα κανονικό σκοινάκι γυμναστικής – δεν είναι δύσκολο, ακόμα κι αν έχετε χρόνια να κάνετε θα ξαναβρείτε εύκολα τη φόρμα σας και μπορείτε να αρχίσετε έναν οικογενειακό διαγωνισμό μεταξύ σας.

Ως λάστιχο (αν θυμάστε πώς παίζετε) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από παλιό σεντόνι με λάστιχο…

Κουτσό

Με μια κιμωλία ζωγραφίστε στο μπαλκόνι τετραγωνάκια (ή με έναν μαρκαδόρο που δοκιμάστε όμως πριν αν βγαίνει εύκολα) και παίξτε ένα από τα πιο παλιά, κλασικά, διαχρονικά και διασκεδαστικά παιχνίδια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top