Now Reading
Μένουμε σπίτι και γινόμαστε έργο τέχνης… μαζί με τα παιδιά!

Μένουμε σπίτι και γινόμαστε έργο τέχνης… μαζί με τα παιδιά!

Γράψτε το δικό σας κεφάλαιο στην ιστορία της τέχνης και γίνετε κομμάτι ενός διάσημου πίνακα!

Τα παιδιά λατρεύουν τις μεταμφιέσεις.

Οι γονείς λατρεύουν την Τέχνη.

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά λατρεύουν την καλλιτεχνική έκφραση.

Όχι, μην τρομάζετε το καλλιτεχνικό πρότζεκτ που σας προτείνουμε δεν έχει χρώματα, λερωμένα χέρια, τέμπερες αλειμμένες σε τοίχους, ρούχα βαμμένα με ανεξίτηλους μαρκαδόρους, σημάδια από μπογιές σε υφάσματα, κουρτίνες ή έπιπλα.

Δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε βρίσκονται όλα μέσα στο σπίτι ή το μπαλκόνι σας!

Καλή διάθεση να υπάρχει, αστείρευτη φαντασία και όρεξη για να γράψετε ιστορία… Τέχνης!

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης προκαλεί να πάρουμε μέρος στο εξής challenge – αν δεν μπορείς να δεις Τέχνη, γίνε ο ίδιος Τέχνη – με τα hastags #MetTwinning, #MetAnywhere.

https://www.instagram.com/p/B-NIynul-QD/

Πάρτε μερικές ιδέες από μερικές συμμετοχές που έχουν ήδη γίνει viral.

Διαλέξτε τον αγαπημένο σας πίνακα και γίνετε κομμάτι του.

Νέες μεταμοντέρνες αναπαραστάσεις θα κάνουν το σαλόνι σας να θυμίζει ατελιέ διάσημων ζωγράφων χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε πινέλα και χρώματα.

https://www.instagram.com/p/B_SmvJYgzqg/

Βάλτε και τα παιδιά στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει πιο δημιουργική αξιοποίηση της τέχνης και των ψυχοθεραπευτικών της ιδιοτήτων από το να μπείτε κυριολεκτικά μέσα σε πασίγνωστα έργα τέχνης και να τα ζωντανέψετε. Όπως έκανε η φωτογράφος Francesca Guddemi, που χρησιμοποίησε τα δυο της παιδιά ως μοντέλα. Στη φωτό που ακολουθεί ο γιος της, ως άλλος Βίνσεντ βαν Γκογκ…

https://www.instagram.com/p/B-8FgNuBmyW/

Μπείτε σε καλλιτεχνικό mood και ανεβάστε τη διάθεσή σας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σας κάνει να νιώσετε περισσότερο όμορφα και να χαλαρώσετε από την τέχνη και το γέλιο – πόσο μάλλον αν συνδυάσετε και τα δύο, το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε. Δείτε το σπίτι σας σαν έναν μεγάλο καμβά και δημιουργήστε αφήνοντας το δικό σας στίγμα.

Θεωρήστε το σαν μια ευκαιρία να αποκτήσετε ωραίες οικογενειακές φωτογραφίες ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Φτιάξτε δυνατές αναμνήσεις για τα παιδιά.

Γιατί το να είσαι γονιός είναι επίσης μια μορφή Τέχνης.

Αντίστοιχο art challenge δημιούργησε και το Getty Museum

Δείτε Επίσης

Σε όποιο πρότζεκτ κι αν αποφασίσετε να πάρετε μέρος, σημασία έχει να το διασκεδάσετε και να το δείτε σαν μια δημιουργική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για διάσημα έργα, για σημαντικούς ζωγράφους και καλλιτέχνες, για καλλιτεχνικά ρεύματα και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να γίνει ένα έργο τέχνης και να αφήσετε το δικό σας στίγμα στο καλλιτεχνικό στερέωμα!

(photo credit cover θέματος:

A Twitter user recreates Johannes Vermeer’s ‘Girl with a Pearl Earring’ with his pet pug Dotty. Via @rmrphoto / Twitter)

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top