Now Reading
Η Disney γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας με το #MickeyFriendshipChallenge

Η Disney γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας με το #MickeyFriendshipChallenge

Με έμπνευση από τους καλύτερους φίλους, τον Μίκυ, τη Μίννι, τον Ντόναλντ, τη Νταίζη, τον Πλούτο και τον Γκούφυ  τα συστατικά της μακροχρόνιας φιλίας

Για το λανσάρισμα της καμπάνιας «Μείνε Αληθινός», η οποία γιορτάζει τα 90 χρόνια φιλίας των Εκπληκτικών Έξι – Μίκυ & Μίννι Μάους, Ντόναλντ & Νταίζη Ντακ, Πλούτο & Γκούφυ – οι οποίοι μέσα από τις αμέτρητες περιπέτειες τους παρέμειναν πάντα αληθινοί μεταξύ τους, η Disney διοργανώνει το #MickeyFriendshipChallenge το οποίο καλεί ομάδες φίλων σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους τους, να μοιράζονται τις μοναδικές στιγμές τους και να ευχαριστούν ο ένας τον άλλον που παραμένουν αληθινοί ενόψει της Διεθνής Ημέρας Φιλίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας, σε συνεργασία με τον ιστορικό Brian Sibley ο οποίος εμπνεύστηκε από τις περιπέτειες των Εκπληκτικών Έξι για να επισημάνει τα συστατικά μιας μακροχρόνιας φιλίας, προκύπτει ότι μερικές φορές η ζωή μπορεί να αντιγράψει την τέχνη.

O ίδιος αναφέρει ότι η πίστη είναι το πρωταρχικό χαρακτηριστικό αληθινής φιλίας, το οποίο φανερά έχουν μεταξύ τους οι 6 φίλοι, που πάντα υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον – για παράδειγμα η Μίννι δεν είπε ποτέ κάτι κακό για τον Μίκυ.

Ακολούθως, το να μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα, να αγκαλιάζεις τις διαφορές και να κάνει ο ένας τον άλλο να γελάει, είναι τα βασικά συστατικά για τη διατηρείς και να παραμένεις αληθινός σε μια μακροχρόνια φιλία. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που σημειώθηκαν στις ισχυρές φιλίες είναι να υποστηρίζεις τις φιλοδοξίες του φίλου σου, να αφιερώνει χρόνο και να σκέφτεται ο ένας για τον άλλον.

Η Disney συνεργάστηκε επίσης με την ειδική σε θέματα φιλίας Dr Irene S Levine, η οποία εξήγησε πώς οι φιλίες της παρέας του Μίκυ αντικατοπτρίζονται στην πραγματική ζωή. Ενώ όλοι οι  χαρακτήρες ξεχωριστά μπορεί να έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα, κανένα από τα μέλη της δεν αναμένει την τελειότητα από τα υπόλοιπα που την αποτελούν, το οποίο αποδεικνύεται το κλειδί για μια δυνατή φιλία. Για παράδειγμα, εάν ο Γκούφυ κάνει ανόητα λάθη ή ο θυμός του Ντόναλντ τον κυριεύσει, η ομάδα παραμένει ενωμένη και γεμάτη κατανόηση.

Η Levine εξηγεί ότι είναι φυσικό να έχουμε έναν κύκλο φίλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως η παρέα της Disney, καθώς ένα μόνο άτομο δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες μας. Οι διαφορές των ανθρώπων σε πολιτισμικό υπόβαθρο, ενδιαφέροντα, χόμπι, προοπτικές και ιδιοσυγκρασία μπορούν να τους κάνουν πιο ελκυστικούς ως φίλους, ομορφαίνοντας έτσι μια σχέση.

Ακριβώς όπως στις ταινίες: Τα δέκα κορυφαία χαρακτηριστικά της μακροχρόνιας φιλίας σύμφωνα με τα 90 χρόνια του Μίκυ και των Φίλων:

 

  1. Πίστη (όπως η Μίννι δεν κακολόγησε ποτέ τον Μίκυ)
  2. Κοινά ενδιαφέροντα (όπως η αγάπη του Μίκυ και του Πλούτο για το ψάρεμα)
  3. Η αποδοχή των διαφορών (ανεξάρτητα του εάν είστε δυναμική όπως η Νταίζη ή ανέμελος όπως ο Πλούτο)
  4. Κατανόηση των σφαλμάτων (είτε πρόκειται για τη ζωηράδα του Ντόναλντ είτε για την ελαφρομυαλιά του Γκούφυ, οι φίλοι συγχωρούν πάντα τα λάθη του άλλου)
  5. Εντιμότητα (είτε είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν είτε όχι, οι έξι τους παραμένουν πάντα ειλικρινείς μεταξύ τους)
  6. Υποστήριξη των φιλοδοξιών (όπως η μακροχρόνια υποστήριξη του Μίκυ για την επαγγελματική σταδιοδρομία της Μίννι)

7.Κοινή αίσθηση του χιούμορ (είτε είστε πάντα γελαστός όπως ο Μίκυ ή είστε ο καλαμπουρτζής όπως ο Γκούφυ)

  1. Γενναιοδωρία (όπως ο Ντόναλντ ο οποίος αναλαμβάνει μια έξτρα δουλειά ώστε να πληρώσει στο σπουδαίο ραντεβού του με τη Νταίζη)
  2. Αφιερώνοντας χρόνο ο ένας για τον άλλον (ένα μακροχρόνιο θέμα για τον Μίκυ και τη Μίννι)
  3. Να σκέφτεται ο ένας τον άλλο (όπως τα γενέθλια έκπληξη που διοργανώνουν κάθε χρόνο μεταξύ τους οι έξι τους)

Με μια κοινή ιστορία που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα, οι Εκπληκτικοί Έξι συνεχίζουν να αποτελούν σύμβολο μιας διασφαλισμένης φιλίας. Χαρούμενη Διεθνής Ημέρα Φιλίας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Την ιστοσελίδα www.disney.gr

Δείτε Επίσης

Τη σελίδα της Disney στο Facebook https://el-gr.facebook.com/DisneyGreece

Το κανάλι της Disney στο YouTube https://www.youtube.com/disneygreece

 

 

Σχετικά με την The Walt Disney Company EMEA:

Η The Walt Disney Company μαζί με τις θυγατρικές της, αποτελεί μια παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας με δραστηριότητες σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Media Networks, Parks – Experiences – Products, Studio Entertainment, Direct-to-Consumer – International. Η Disney είναι εισηγμένη στο δείκτη Dow 30 με ετήσια έσοδα 59,4 δις. δολαρίων το οικονομικό έτος FY18. Αναζητώντας την περαιτέρω ψυχαγωγία, ενημέρωση και έμπνευση ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη μέσω της ασύγκριτης αφήγησης ιστοριών, η The Walt Disney Company, έχει συμπληρώσει πάνω από 80 χρόνια παρουσίας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ), απασχολώντας χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή, καλύπτοντας περισσότερες από 130 χώρες. Τα εμβληματικά brands της The Walt Disney Company όπως Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic, FOX, FOX Sports και ESPN προσφέρονται στην περιοχή μέσα από κινηματογράφο, τηλεόραση, online, συνεργαζόμενα εμπορικά καταστήματα, τα Disney Stores και την Disneyland Paris.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top