Now Reading
Η Chrissy Teigen αποκαλύπτει: «Ο μικρός μου Τζακ θα είχε γεννηθεί αυτήν την εβδομάδα»

Η Chrissy Teigen αποκαλύπτει: «Ο μικρός μου Τζακ θα είχε γεννηθεί αυτήν την εβδομάδα»

Και μίλησε για τον πόνο της αποβολής και το πένθος της αναμονής ενός μωρού που έχεις χάσει

Η Chrissy Teigen (μοντέλο, ηθοποιός, συγγραφέας και επιχειρηματίας, παντρεμένη με τον John Legend και μαμά δύο παιδιών), λέει ότι ο γιος της, Τζακ, αναμενόταν να γεννηθεί αυτήν την εβδομάδα.
Αυτή η απλή δήλωση έχει μεγάλη συναισθηματική απήχηση σε μητέρες σε όλο τον κόσμο που έχουν επίσης γνωρίσει στην καρδιά τους τον πόνο της αποβολής ενός παιδιού και στη συνέχεια τη θλίψη που έζησαν μέχρι την ημερομηνία που ήξεραν ότι κανονικά θα γεννιόταν το μωρό τους.
«Ο μικρός μου θα είχε γεννηθεί αυτήν την εβδομάδα, οπότε είμαι λίγο χαμένη», είπε η Teigen. «Αισθάνομαι πραγματικά κλωτσιές στην κοιλιά μου, αλλά δεν είναι φάντασμα. Έχω χειρουργική επέμβαση για ενδομητρίωση αύριο … αλλά η περίοδος που νιώθω αυτόν τον μήνα είναι ακριβώς σαν κλωτσιές από το μωρό».
Η Teigen μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο της γυμνής κοιλιάς της, όπου οι θεατές μπορούν να δουν τις μικροσκοπικές «κλωτσιές» που βιώνει.

Η συγγραφέας του «Cravings» ζήτησε επίσης από τους οπαδούς της να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ενδομητρίωσης.
Το περασμένο φθινόπωρο, η Teigen μοιράστηκε την οδυνηρή απώλεια της εγκυμοσύνης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν στα μισά της τρίτης εγκυμοσύνης της, η οποία ήταν υψηλού κινδύνου εξαιτίας προβλημάτων στον πλακούντα, όταν ανακοίνωσε την απώλεια του γιου της.

Σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε:

«Είμαστε σοκαρισμένοι για το είδος του βαθύ αυτού πόνου για τον οποίο έχουμε ακούσει μόνο, το είδος του πόνου που δεν έχουμε νιώσει ποτέ πριν. Δεν μπορέσαμε ποτέ να σταματήσουμε την αιμορραγία και να δώσουμε στο μωρό μας τα υγρά που χρειαζόταν, παρά τις σακούλες και τις σακούλες μετάγγισης αίματος. Δεν ήταν αρκετό.

Ποτέ δεν αποφασίζουμε για τα ονόματα των μωρών μας μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή μετά τη γέννησή τους, λίγο πριν φύγουμε από το νοσοκομείο. Αλλά, για κάποιο λόγο, αρχίσαμε να αποκαλούμε αυτόν τον μικρό άντρα στην κοιλιά μου Τζακ. Έτσι θα είναι πάντα ο Τζακ για εμάς. Ο Τζακ δούλεψε τόσο σκληρά για να είναι μέρος της μικρής μας οικογένειας, και θα είναι, για πάντα.

Στο Jack μας – Λυπάμαι που οι πρώτες στιγμές της ζωής σας συναντήθηκαν με τόσες πολλές επιπλοκές, που δεν μπορέσαμε να σου δώσουμε το σπίτι που χρειαζόσουν για να επιβιώσεις. Θα σε αγαπάμε πάντα.

Σας ευχαριστώ σε όλους που μας στέλνουν θετική ενέργεια, σκέψεις και προσευχές. Αισθανόμαστε όλη την αγάπη σας και σας εκτιμούμε πραγματικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη chrissy teigen (@chrissyteigen)

Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη ζωή που έχουμε, τα υπέροχα μωρά μας Luna και Miles, για όλα τα καταπληκτικά πράγματα που έχουμε βιώσει. Αλλά η κάθε μέρα δεν μπορεί να είναι γεμάτη μόνο ηλιοφάνεια. Σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες, θα θρηνούμε, θα κλαίμε. Αλλά θα αγκαλιάσουμε και θα αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο περισσότερο και θα το ξεπεράσουμε»

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Teigen δήλωσε σχετικά με το πώς επέλεξε να μοιραστεί την ιστορία του Τζακ για τον εαυτό της και για άλλες μητέρες που έχουν ζήσει αυτή την απώλεια.

«Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο λίγο με νοιάζει που μισείς τις φωτογραφίες», δήλωσε σε εκείνους που την επέκριναν για την δημοσιοποίηση συγκινητικών φωτογραφιών από την ημέρα που έχασαν τον Τζακ. «Πόσο λίγο νοιάζομαι ότι είναι κάτι που δεν θα είχατε αποφασίσει οι ίδιοι να κάνετε. Το έζησα, το επέλεξα να το κάνω, και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι για κανέναν παρά για τους ανθρώπους που το έχουν ζήσει ή είναι αρκετά περίεργοι για να αναρωτηθούν πώς είναι κάτι τέτοιο. Αυτές οι φωτογραφίες είναι μόνο για τους ανθρώπους που τις χρειάζονται. Οι σκέψεις των άλλων δεν με ενδιαφέρουν».

Δύο μήνες αργότερα, η Teigen μοιράστηκε μια νέα φωτογραφία που έδειχνε την κοιλιά της.

«Αυτό είμαι εγώ και το σώμα μου, μόλις χθες», έγραψε. «Ακόμα κι αν δεν είμαι πλέον έγκυος, κάθε ματιά στον καθρέφτη μου θυμίζει τι θα μπορούσε να ήταν. Και δεν έχω ιδέα γιατί έχω ακόμα αυτό το χτύπημα, ειλικρινά. Είναι απογοητευτικό. Αλλά είμαι τυχερή που έχω δύο καταπληκτικά μωρά που μετατρέπονται σε μεγάλους μικρούς ανθρώπους όλο και περισσότερο κάθε μοναδική ημέρα.”

Οι Teigen και Legend είναι γονείς της Luna Simone, 4 ετών και του Miles Theodore, 2 ετών.

Παράδειγμα προς μίμηση

Η αποβολή ακόμα και στις μέρες μας είναι ένα θέμα ταμπού. Πολλές γυναίκες στον κόσμο βιώνουν αυτή την οδυνηρή απώλεια μόνες, αποξενωμένες, απομονωμένες, με αισθήματα θλίψης αλλά που καμιά φορά φτάνουν στην ντροπή, τις τύψεις ή τις ενοχές. Πολλά ζευγάρια έχουν διαλυθεί από μια τέτοια εξέλιξη ενώ οι γυναίκες που το έχουν βιώσει κουβαλάνε μέσα τους αυτό το τραύμα που μπορεί εσωτερικά να επουλώνεται πιο γρήγορα, ψυχικά ωστόσο τους αφήνει μια πληγή που δύσκολα γιατρεύεται.

Είναι σημαντικό γυναίκες που η φωνή τους ακούγεται στον κόσμο να έχουν τη δύναμη να μιλάνε ειλικρινά για τη δική τους ιστορία, ώστε να γίνουν αφορμή να βρουν τη δύναμη όλες οι γυναίκες που το πέρασαν ή το περνάνε να ενώσουν τη δική τους φωνή και να πάψει η αποβολή να είναι ταμπού ή ένα θέμα που κρύβουν οι γυναίκες κάτω από το χαλάκι. Δεν έχουν κανένα λόγο να νιώθουν ενοχές, η αποβολή δεν είναι δική τους ευθύνη και είναι απαραίτητο να μην είναι μόνες και να ζητήσουν και να πάρουν όση βοήθεια έχουν ανάγκη αυτό το διάστημα προκειμένου να γίνουν ξανά δυνατές και να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή την απώλεια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top