TOP

Η πιο cool ψηφιακή ταινιοθήκη στο σαλόνι μας

Σε streaming το "Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας"

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το παιδικό, το εφηβικό αλλά και ενήλικο κοινό του, αφού πρόσφερε μια διαφορετική οπτική του κόσμου στα παιδιά, μέσα από την ευρεία γκάμα των πολυβραβευμένων ταινιών του. Ο παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος παρουσιάζεται αυτόφυτος και πλήρως ρεαλιστικός, δίνοντας στα παιδιά μια πρώτη γεύση της μαγικής ουσίας της 7ης τέχνης.

Πέρα από τα τετριμμένα μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, οι συναρπαστικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων και live action που εκπροσωπούνται στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αποτελούν σπουδαία ψυχαγωγική απασχόληση παιδιών μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, αφού οι εικόνες, οι μελωδίες και οι ίδιες οι ιστορίες προσφέρουν απλόχερα ερεθίσματα στο πνεύμα, διεγείροντας την φαντασία.

Μπορεί να μην μπορείς να δεις τον φίλο σου ή να τον αγγίξεις, αλλά η μουσική πάντα σας ενώνει. SOUND AND VISION, ένας παραμυθένιος φόρος τιμής στον Ντέιβιντ Μπόουι, στην Ψηφιακή Αίθουσα Προβολών του #ATHCIFF
Φεστιβάλ στο σπίτι με ακόμα περισσότερες ταινίες για παιδιά όλων των ηλικιών.

View this post on Instagram

Ώρα να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε σκοτεινή αίθουσα! 🍿 Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με τα εθνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (Athens International Children's Film Festival, Olympia International Film Festival for Children and Young People, CineDoc Kids) προσκαλεί νέους σινεφίλ από την Ελλάδα, ηλικίας 12-14 ετών, να επιλέξουν την ταινία που θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020! Λόγω της πανδημίας, η διαδικασία ανάδειξης του νικητή θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε 40 χώρες, αλλά… διαδικτυακά. Οι τρεις υποψήφιες ταινίες (Rocca Changes the World της Katja Benrath από τη Γερμανία, My Brother Chases Dinosaurs του Stefano Cipani από την Ιταλία, My Extraordinary Summer with Tess του Steven Wouterlood από την Ολλανδία) θα είναι διαθέσιμες για θέαση με ελληνικούς υπότιτλους μεταξύ 23-25 Απριλίου στην ψηφιακή πλατφόρμα Festival Scope με ειδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στις 26 Απριλίου θα ψηφίσουν online και θα παρακολουθήσουν την τελετή ανάδειξης και την βράβευση του νικητή μέσω live streaming. Τρόπος συμμετοχής 👉 Αν είστε γονείς ή κηδεμόνες νέων 12-14 ετών που θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, γράψτε μας έως 10 Απριλίου στο email [email protected] σημειώνοντας: ονοματεπώνυμο παιδιού, ημερομηνία γέννησης, πόλη, email (παιδιού ή γονέα/κηδεμόνα). Περισσότερες πληροφορίες https://yaa.europeanfilmawards.eu/ #yaa2020

A post shared by ATHICFF (@athicff_) on

Οι δημιουργοί του φεστιβάλ αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια του #ΜένουμεΣπίτι, προσφέροντας δωρεάν streaming, στο site του, αγαπημένες και βραβευμένες ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ τις χρονιές 2018 και 2019 για να τις απολαύσουν θεατές όλων των ηλικιών. Μικροί και μεγάλοι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν δωρεάν τα φιλμ, τα οποία είναι κατηγοριοποιημένα ανά ηλικία του θεατή: από 3+ ως 13+.

Η ψηφιακή ταινιοθήκη του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμη στο site του εδώ. Φρόντισε, λοιπόν, να μην τις χάσεις γιατί προβάλλονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑllΥou

Καταχώρησε Σχόλιο