Now Reading
Η μάγισσα ανακατωσούρα και τα χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων

Η μάγισσα ανακατωσούρα και τα χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΔΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Όλγα Βλαχοπούλου…

magissa 

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΔΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 

Όλγα Βλαχοπούλου   Εικονογράφηση: Σοφία Γαλή

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

ISBN 978-960-9505-04-8

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΚΕΤΣ

Περιλαμβάνονται & Σελίδες Παιχνιδιών!

Αναποδογύρισμα χριστουγεννιάτικων πράξεων: Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για θεατρικό παιχνίδι. Ένα έμμετρο παραμυθάκι με πολύ απλούς στίχους, κατάλληλους για μικρά παιδιά, και ήρωες που ζωηρεύουν την παιδική φαντασία. Είναι σίγουρα μια νέα πρόταση στο Παιδικό Βιβλίο!

 

Τα Ξωτικά ετοιμάζουν τα δώρα των Χριστουγέννων, η Γυναίκα του Αϊ-Βασίλη ψήνει λαχταριστά γλυκά και τα παιδιά όλου του κόσμου προσμένουν τη μεγάλη βραδιά. Όμως, η Μάγισσα Ανακατωσούρα μαγεύει τα χριστουγεννιάτικα αγαθά, κι ο Αϊ-Βασίλης αρχίζει… τα χασμουρητά! Μόνο τον Μιασταλίτσα δεν πιάνουνε τα ξόρκια, γιατί είναι ο πιο μικρός από τα Ξωτικά. Θα μπορέσει αυτός ο ήρωας, ο τοσοδά μικρούλης, να σώσει τα φετινά Χριστούγεννα;

Το παραμυθάκι αυτό δεν έχει γραφτεί από μια μαμά, αλλά από ζαβολιάρικα ξωτικά! Μαθαίνει στα παιδιά που είναι μια σταλιά ότι, με λίγη καλή θέληση,    μπορούν να ξεπεράσουν κάθε μικρή ή μεγαλούτσικη αναποδιά.

 

Η συγγραφέας: Όλγα Βλαχοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ζει στη Δράμα, απ’ όπου κατάγεται. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει εργαστεί στη Γερμανία, σε ίδρυμα για παιδιά χωρίς οικογένεια. Γράφει ασταμάτητα: Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών για θεατρικό παιχνίδι στο νηπιαγωγείο. Επίσης, είναι στιχουργός. Στίχοι της έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Αντώνης Ρέμος και ο Μπάμπης Στόκας.

Η Όλγα ετοιμάζει νέα τραγούδια και πολλά ακόμη παραμυθάκια!

 

Η εικονογράφος: Σοφία Γαλή

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1979. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Το 2004 έφυγε στη Γαλλία και το 2007 έλαβε έπαινο DNAP από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ανγκουλέμ (Ecole Européene Supérieure de lImage) με ειδικότητα στα κόμικς (Bande Dessinée et Communication). Στην ίδια πόλη δημοσίευσε μικρές ιστορίες σε φανζίν και συλλογές, συμμετείχε σε εκθέσεις και για τρία χρόνια εργάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς. Στην Ελλάδα έχει εικονογραφήσει παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία.

Στη Σοφία αρέσουν πολύ τα βιβλία, η Ιαπωνία και οι υποθετικές συλλογές!

 

Δείτε Επίσης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Γονείς, δάσκαλοι και παιδιά γίνονται… θεατρική ομάδα και αναλαμβάνουν να ανεβάσουν το ΣΚΕΤΣ!

• Σχεδιάζονται, ράβονται και προβάρονται παιδικά κοστούμια ειδικά για την παράσταση.

• Πρέπει να ξέρετε πως η Μάγισσα Ανακατωσούρα κάνει ξόρκια με μαγική μεζούρα! Γι’ αυτό, κατασκευάζονται χάρτινες ή πάνινες μεζούρες, ώστε να μοιραστούν σε όλα τα παιδιά. Οι μεζούρες θα γράφουν επάνω τούς 12 μήνες του χρόνου, τη λέξη «ΕΙΡΗΝΗ» ή/και τους στίχους από το φινάλε: «Κάθε παιδί σ’ αυτήν τη Γη έχει δικαίωμα να ντυθεί και στο σχολείο να πάει. Να ’χει στο σπίτι ζεστό φαΐ, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί και μια αγκαλιά να το χωράει!»

• Στολίζεται το Δέντρο των Ευχών με χαρτάκια όπου τα παιδιά έχουν γράψει ευχές που θα μπορεί να διαβάζει ο κόσμος. Το Δέντρο των Ευχών είναι το πιο τρυφερό αναμνηστικό της θεατρικής γιορτής!

 

Η νέα πρόταση στο χώρο του βιβλίου

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.ekdoseistetragono.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top