Now Reading
Ζώντας τη μητρότητα σαν περιπέτεια

Ζώντας τη μητρότητα σαν περιπέτεια

Όταν μια μαμά αποφάσισε να ζήσει ένα μεγάλο ταξίδι με τη μικρή της κόρη για σχεδόν 2 χρόνια

Η Evie Farrell ως single μαμά απ’ όταν η κόρη της ήταν πολύ μικρή, προσπαθούσε να κάνει ό,τι περίπου κάνουν όλες οι μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τους ένα παιδί: να τα βγάζει πέρα με τις υποχρεώσεις της και να περνάει όσο γίνεται χρόνο με την κόρη της. Όμως κάποια στιγμή ένιωσε ότι έχανε ένα μεγάλο κομμάτι από την παιδική ηλικία της Emmy, στην προσπάθειά της να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Τότε αποφάσισε να αξιοποιήσει τις μέχρι τότε οικονομίες της στο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι με την κόρη της και μαζί να γυρίσουν και να γνωρίσουν τον κόσμο.

Τις περιπέτειές της των δύο αυτών χρόνων της ταξιδιωτικής διαδρομής με την έξι χρονών (όταν ξεκίνησαν) κόρη της, η Evie Farrell τις παρουσιάζει στο βιβλίο της Backyard to backpack.

Μπορεί να συνάντησε τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις πολύ κόσμου, ωστόσο τίποτα δεν ήταν ικανό να ανακόψει τον ενθουσιασμό της για αυτό το εγχείρημα. Άφησαν λοιπόν το σπίτι τους στην Αυστραλία και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με ένα εισιτήριο –χωρίς επιστροφή– για τις Φιλιππίνες – χωρίς να πάρει μαζί της στις αποσκευές τους καμία από τις συνηθισμένες «λίστες». Χωρίς σχέδια, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρους έβαλαν μπρος για τον πρώτο τους προορισμό… κι έφθασαν στην απόλυτη ελευθερία.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μερικά από τα πράγματα που απόλαυσαν ήταν βόλτες στο Σινικό Τοίχος στην Κίνα, διαδρομές με τρένο στη Σρι Λάνκα, προσευχές σε βουδιστικά μοναστήρια στην Ταϊβάν, παρακολούθηση άγριων ζώων στο Βόρνεο.

Το ταξίδι έκανε μεγάλο καλό στη σχέση τους. Τις έφερε πραγματικά κοντά και ωφέλησε το δεσμό τους. Η Emmy συμμετείχε στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό της πορείας του ταξιδιού, κάτι που της τόνωσε πολύ την εμπιστοσύνη, το αίσθημα ότι οι επιθυμίες της λαμβάνονταν υπόψη, ότι αναγνωρίζονταν τα αισθήματά της. Πέρα απ’ αυτό, η Emmy εκτός από πολύτιμες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες, έμαθε να είναι πιο κοινωνική, να πιστεύει στον εαυτό της, να είναι ανεξάρτητη, να προσαρμόζεται εύκολα.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του ταξιδιού, η Evie ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι η ίδια δεν ήταν στο κάδρο. «Αυτό είναι κάτι που το κάνουν συχνά οι μαμάδες», συνειδητοποίησε. Είναι συνήθως εκείνες που τραβάνε τις φωτογραφίες. Νιώθοντας ωστόσο την ανάγκη να αφήσει στην κόρη της μια απόδειξη του ότι έκαναν μαζί αυτό το ταξίδι: ότι ήταν κι εκείνη εκεί, άρχισε να μπαίνει κι η ίδια στο κάδρο των φωτογραφιών.

Δείτε Επίσης

Τώρα γύρισαν στη βάση τους στην Αυστραλία, αρκετά διαφορετικές και οι δύο, με την Evie να νιώθει πλέον καλά με τον εαυτό της. Ωστόσο το σχέδιο είναι να μαζέψουν ξανά λεφτά και να πάνε κι άλλο ταξίδι προτού η Emmy ξεκινήσει το γυμνάσιο.

(photo Evie Farrell – instgram: mumpacktravel) 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top