Now Reading
Η Διεθνής Μέρα Lego μπορεί να ήταν στις 28/1 αλλά έχουμε πολλούς λόγους για να την τιμάμε κάθε μέρα…

Η Διεθνής Μέρα Lego μπορεί να ήταν στις 28/1 αλλά έχουμε πολλούς λόγους για να την τιμάμε κάθε μέρα…

Ένα από τα πιο διαχρονικά παιχνίδια που προάγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα

Lego – έχετε παίξει με αυτό; Αυτά τα μικρά πλαστικά χρωματιστά τούβλα προκαλούν δημιουργικότητα και χαρά σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών για σχεδόν 70 χρόνια! Μικρά αλλά δυνατά, τα τουβλάκια αυτά εμπνέουν τη δημιουργικότητα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν σχεδόν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από αυτοκίνητα έως δεινόσαυρους, σπίτια έως εξωγήινους – αν μπορείτε να το ονειρευτείτε, πιθανότατα μπορείτε και να κατασκευάσετε και να δώσετε σχήμα και μορφή σε ό,τι υπάρχει στο μυαλό σας.
Ως ένα τόσο ευέλικτο παιχνίδι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανθρώπων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Lego αναγνωρίζεται πλέον ως το πιο ισχυρό εμπορικό σήμα στον κόσμο, που κυριαρχεί πάνω από την Google, τη Nike και τη Ferrari για να διεκδικήσει την πρώτη θέση το 2017, αλλά και με τις περισσότερες γιγάντιες εταιρείες. Η εταιρεία ξεκίνησε από ταπεινή προέλευση και η Διεθνής Ημέρα Lego σηματοδοτεί μια εξαιρετική συνέχεια.

Ιστορία των Lego

Η Διεθνής Ημέρα Lego πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που ο Δανός ξυλουργός, Godtfred Kirk Christiansen, υπέβαλε για πρώτη φορά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του για το αρχικό τούβλο Lego το 1958. Όπως κανένα άλλο τούβλο που είχε έρθει πριν από αυτό το τούβλο παιχνιδιών, το συγκεκριμένο θα είχε ένα εξελιγμένο σύμπλεγμα που θα ήταν ισχυρό, ευέλικτο και θα είχε λιγότερες πιθανότητες να καταρρεύσει όταν απλώς θα έπεφτε.

Ο Godtfred δεν μεριμνούσε μόνο για να διασφαλίσει ότι θα κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το σχέδιο για το μοναδικό του τούβλο, αλλά και για να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την έννοια των πολλαπλών τούβλων που χρησιμοποιούνται μαζί σε ένα οικοδομικό σύστημα, και να προστατεύσει το σχέδιό του από την αντιγραφή των ανταγωνιστών. Αν και αυτή η μέρα θεωρείται συχνά ως η γενέτειρα των Lego όπως τα γνωρίζουμε, η ίδια η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Godtfred το 1932, δημιουργώντας μια ποικιλία από ξύλινα παιχνίδια και πήρε το όνομα Lego από τις δανικές λέξεις «LEG GOdt» που μεταφράζουν για να «παίξετε καλά».

Πριν από την εποχή τους, η εταιρεία ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών που αγόρασαν ένα μηχάνημα έγχυσης προκειμένου να δημιουργήσουν πλαστικά παιχνίδια, μια κίνηση που τους οδήγησε σύντομα στην κατασκευή του πρώτου πλαστικού τούβλου Lego το 1949. Στα 17 χρόνια από το 1949 έως το 1966, η Lego αναπτύχθηκε εκθετικά σε μια παγκόσμια εταιρεία που διέθετε  λιανική πώληση σε 42 χώρες. Έχουν πλέον μια γκάμα προϊόντων που τώρα περιείχαν 57 σετ Lego και 25 οχήματα Lego και με εργοστάσια που παρήγαγαν περισσότερα από 706 εκατομμύρια προϊόντα κάθε χρόνο – αλλά η εταιρεία δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται.

Το 1967 ιδρύθηκε το συγκρότημα LEGOLAND και το 1968, το πρώτο LEGOLAND άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, προσελκύοντας περισσότερους από 625.000 επισκέπτες στην πρώτη του σεζόν. Σήμερα υπάρχουν 9 Legoland σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, με άλλα τρία να ανοίξουν τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα η Lego είναι μια πραγματικά παγκόσμια επιχείρηση, η ισχυρή ταυτότητά της και ο μοναδικός απλοϊκός σχεδιασμός της, τη διατηρεί αγαπημένη στα παιδιά, ενώ η ιστορία και η ευελιξία της την καθιστούν ακόμη πιο συλλεκτική στους ενήλικες.

10 εξαιρετικά διασκεδαστικά γεγονότα για τα Lego

Το 2016 η LandRover έθεσε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κομμάτι της κατασκευής Lego με την τεράστια ρεπλίκα του Tower Bridge ύψους 43 ποδιών. Αυτή η μνημειακή δομή χρησιμοποίησε 5.805.846 μεμονωμένα κομμάτια Lego, τα οποία θα απλώνονταν μέχρι το Παρίσι στη Γαλλία, αν ήταν διατεταγμένα.

Αν μπορούσαν τα Lego Minifigures να ταξινομηθούν ως πληθυσμός, θα ήταν ο μεγαλύτερος πληθυσμός στον κόσμο! Με περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια από αυτά συνολικά.

Υπάρχουν τόσα πολλά τούβλα Lego στον κόσμο, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους ανθρώπους σε αναλογία 80 έως 1.

Παρά το ότι πρώτο τούβλο Lego κατασκευάστηκε το 1958, θα μπορούσατε ακόμα να το συνδέσετε με ένα τούβλο Lego φτιγμένο σήμερα – ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει καθόλου!

Το 2009, ο James May δημιούργησε ένα σπίτι εντελώς από Lego! Το σπίτι πήρε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια τούβλα για να φτιαχτεί και είχε ακόμη μια τουαλέτα εργασίας, ένα κρεβάτι και ένα ντους!

Σήμερα είναι τώρα τόσο δημοφιλή που πωλούνται 7 σετ κάθε δευτερόλεπτο.

Παρόλο που το Lego παίζεται τόσο από κορίτσια όσο και από αγόρια, γυναίκες και άνδρες, έχουν ακόμα έναν τρόπο να προχωρήσουν προτού φτάσουν στην ισότητα των φύλων καθώς περίπου το 86% των Lego Minifigures είναι ανδρικές φιγούρες.

Δείτε Επίσης

Εάν επρόκειτο να μαζέψετε όλα τα τούβλα Lego στον κόσμο και να τα στοιβάξετε μαζί, τότε θα είχαν ύψος 2.386.065 μίλια!

Παρόλο που η Lego κατασκευάζει παιχνίδια, κατατάσσονται επίσης ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, φτιάχνοντας πάνω από 400 εκατομμύρια ελαστικά κάθε χρόνο για να διατηρήσουν τον στόλο τους με διάφορα οχήματα lego.

Παρόλο που η Lego ήταν η πρώτη που κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το τούβλο Lego που γνωρίζουμε σήμερα, δεν τα εφηύραν τεχνικά. Σύμφωνα με την ιστορία, ο πωλητής που ήρθε να πουλήσει τον Godtfred το πρώτο του μηχάνημα πλαστικής έγχυσης έφερε ένα παράδειγμα ενδασφαλισμένου τούβλου στην τσέπη του, το οποίο είχε σχεδιαστεί και κατοχυρωθεί από την Hilary Fisher Page. Ο Godtfred βελτίωσε τη σχεδίαση με διάτρηση του τούβλου και προσθέτοντας σωλήνες στο κάτω μέρος για να ενισχύσει τη σύνδεση.

Πώς να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Lego

Είτε είστε πέντε ή εξήντα πέντε, δεν είστε ποτέ τόσο μεγάλοι για να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Lego. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γιορτάσετε την ημέρα:

Παίξτε με τα Lego σας! Ίσως το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε τη Διεθνή Ημέρα Lego είναι να παίξετε φυσικά με τα αγαπημένα σας τουβλάκια! Πιάσε το παλιό σου σετ ή αγοράστε ένα ειδικά για την ημέρα και καθίστε για λίγες ώρες χαλαρή και δημιουργική διασκέδαση. Κάντε ένα γλυπτό μαζί με τα παιδιά σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να θυμηθείτε πόσες γενιές έχουν μεγαλώσει με το Lego στο πλευρό τους.

Παρακολουθήστε την ταινία Lego! Το Lego έχει γίνει τόσο εικονικό που έχει ακόμη και τη δική του ταινία αφιερωμένη σε αυτό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τώρα δύο! Διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια, χαλαρώστε στον καναπέ με λίγο ποπ κορν και παρακολουθήστε καθώς οι φιγούρες Lego ζωντανεύουν με εκπληκτικά κινούμενα σχέδια.

Επισκεφτείτε (εικονικά) τη LEGOLAND.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top