Now Reading
Δεν έχει όρεξη; Μπορεί να βγάζει δοντάκια!

Δεν έχει όρεξη; Μπορεί να βγάζει δοντάκια!

Πώς να ανακουφίσετε το μωρό σας για να μπορεί να φάει

Όταν πρόκειται για τη διατροφή του μωρού σας, όταν έχουν σταθεροποιηθεί κάπως οι διατροφικές του συνήθειες και έχετε περάσει και στη μετάβαση των στερεών τροφών, έχετε ήδη βγάλει κάποια συμπεράσματα για το πώς, πόσο και τι του αρέσει να τρώει. Αν δείτε ξαφνικά να αγνοεί τις αγαπημένες του τροφές ή να μη θέλει καν να βάλει κάτι στο στόμα του, δεν σημαίνει ότι κάτι πλέον δεν του αρέσει ή ότι θέλει να αλλάξει συνήθειες. Αρκετά συχνά αυτό υποδηλώνει ότι βγάζει δόντια.  Η οδοντοφυΐα επηρεάζει την όρεξη του μωρού.

Η οδοντοφυΐα για μερικά μωρά είναι μια δυσάρεστη διαδικασία, και ως εκ τούτου μπορεί να μη θέλουν να φάνε, ειδικά όταν πονάνε. Ο πόνος μπορεί εύκολα να ξεπεράσει την επιθυμία ή και την ανάγκη τους για φαγητό. Είναι αρκετά φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το μόνο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να δοκιμάζετε να του προσφέρετε πιο συχνά ίσως από συνήθως την επιλογή και την ευκαιρία να φάει ώστε να γίνεται λιγότερο επώδυνη η διαδικασία του φαγητού. Μικρότερα και πιο συχνά γεύματα, μαλακές τροφές και αρκετά υγρά θα διευκολύνουν και θα βοηθήσουν την κατάσταση.  Αν συνεχίζει να θηλάζει, ο θηλασμός μπορεί να του ηρεμεί τα ούλα κι εσείς θα είστε ήσυχη ότι έστω έτσι παίρνει αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και χάνει αυτό το διάστημα λόγω της ενόχλησης.

Εξαιρετικά βοηθητικά είναι επίσης τα παγωμένα ή κρύα φαγητά ή τα ειδικά επιθέματα σιλικόνης. Το καλοκαίρι ειδικά με τα φρούτα που υπάρχουν στο ψυγείο μπορείτε να πετύχετε δύο σε ένα: και να ανακουφιστούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα και τον πόνο της οδοντοφυΐας αλλά και να δοκιμάσουν νέες γεύσεις που όλο και κάτι θρεπτικό έστω και παίζοντας θα καταλήξει στο στόμα τους… Το πεπόνι, το καρπούζι, το αγγούρι είναι εξαιρετικές προτάσεις που μπορείτε άφοβα να δοκιμάσετε.

Δείτε Επίσης

Επειδή τα δόντια μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αν το παιδί παρουσιάσει δέκατα ή πυρετό, ή κλαίει πολύ και ασταμάτητα, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για κάποιο παυσίπονο ή άλλη φαρμακευτική αγωγή.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top