Now Reading
Για να μάθει το μικρό σας να διαβάζει

Για να μάθει το μικρό σας να διαβάζει

Και να αγαπήσει τα βιβλία!

Όλες οι μαμάδες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουν στο παιδί τους αλλά και να διαβάζει το ίδιο το παιδί βιβλία που εξάπτουν και τρέφουν τη φαντασία του. Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να δείξετε σε ένα παιδί πώς να διαβάσει και να του μεταδώσετε την αγάπη που έχετε για τα βιβλία, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα!

1.Διαβάστε και δώστε το παράδειγμα. Το πιο απλό που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να πείσουν ένα παιδί να ακολουθήσει μία συμπεριφορά είναι να την υιοθετήσουν πρώτα εκείνοι. Όπως θα πείσετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά αν σας βλέπει να τρώτε φρούτα και λαχανικά, έτσι και με το διάβασμα θα του μάθετε να αγαπάει τα βιβλία και γενικά το γραπτό λόγο αν σας βλέπει να διαβάζετε. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να διαβάσετε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, μία εφημερίδα για να κερδίσετε το ενδιαφέρον του.

2. Διαβάστε του όσο περισσότερο μπορείτε. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά σε μικρές ηλικίες βαριούνται εύκολα αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρές ιστορίες ή βιβλία με εικόνες. Αφήστε τα να γυρίζουν τις σελίδες και να μιλούν για όσα βλέπουν. Αν διαβάζετε ένα περιοδικό δείξτε τους εικόνες άλλων παιδιών ή αν σας ρωτήσει μιλήστε του για το τι διαβάζετε.

3.Υποδυθείτε ένα ρόλο. Διασκεδάστε με τις ιστορίες που διαβάζετε ακόμα περισσότερο παίζοντας ρόλους. Για παράδειγμα κάντε την Κοκκινοσκουφίτσα και βάλτε το παιδί να κάνει τον λύκο. Αλλάξτε τη φωνή σας ανάλογα με το ρόλο που παίζετε για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού αλλά και το δικό σας ακόμα και την 50ή φορά που διαβάζετε την ίδια ιστορία!

Δείτε Επίσης

4.Διαβάστε του αν σας το ζητήσει και κάντε το με ενθουσιασμό. Ικανοποιήστε του με χαρά το αίτημά του να διαβάσετε κάτι μαζί, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας το ξαναζητήσει. Χαλαρώστε μαζί του και απολαύστε κι εσείς την ιστορία και το μαγικό κόσμο των βιβλίων!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top