Now Reading
Αρνείται το μπιμπερό μετά το θηλασμό – Τι να κάνω;

Αρνείται το μπιμπερό μετά το θηλασμό – Τι να κάνω;

Τι γίνεται όταν δεν θέλει να φάει από το μπιμπερό

Είναι πολύ συνηθισμένο τα μωρά όταν έχουν συνηθίσει να τρέφονται αποκλειστικά μέσω του θηλασμού να δυσκολεύονται να συνηθίσουν το τάισμα με το μπιμπερό, ακόμα κι αν αυτό περιέχει μητρικό γάλα.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι μία φάση που περνάει το μωρό σας. Μην ανησυχήσετε γιατί υπάρχουν τρόποι να «εκπαιδευτεί» να πίνει το γάλα που του προσφέρετε στο μπιμπερό, απλά χρειάζεται να έχετε υπομονή.

Συνεχίστε το πρόγραμμά ταΐσματος, όπως το έχετε διαμορφώσει, μαζί με τα γεύματα σε μπιμπερό. Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να αντιστέκεται αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην αγχωθείτε ή απογοητευτείτε γιατί το μωρό σας μπορεί να αισθανθεί την αλλαγή στη διάθεσή σας.

Πολλές φορές, ο λόγος που τα μωράκια που θηλάζουν αρνούνται να πάρουν το μπιμπερό είναι γιατί γνωρίζουν ότι η μαμά τους έχει κάτι πολύ καλύτερο να τους προσφέρει, το στήθος της.

Αν εκτιμάτε ότι μπορεί αυτό να συμβαίνει στην περίπτωσή σας, ζητήστε από το μπαμπά, τη γιαγιά ή τον παππού του παιδιού να του δίνουν το μπιμπερό, μέχρι να περάσει η φάση της προσαρμογής. Ίσως χρειαστεί εσείς να απομακρυνθείτε, ακόμα και να φύγετε από το δωμάτιο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αφού ζεστάνετε τη θηλή του μπιμπερό για να αποκτήσει θερμοκρασία σώματος, εξηγήστε στον μπαμπά ή σε όποιον αναλάβει αυτό το κομμάτι του ταΐσματος, ότι πρέπει πρώτα να στάξει μερικές σταγόνες από το γάλα στα χείλια ή στο στόμα του μωρού σας για να αναγνωρίσει το μητρικό γάλα.

Δείτε Επίσης

Στη συνέχεια, να πάει κοντά στο στόμα του το μπιμπερό και να περιμένει να το πάρει μόνο του το μωρό στο στόμα του. Αν κλείσει ερμητικά τα χείλια του, μην προσπαθήσετε να το αναγκάσετε να πιει, είναι σίγουρο ότι θα χάσετε αυτή τη μικρή «μάχη». Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις, να κρατάει το μωρό προς τα έξω, να το έχει στα πόδια του ή αγκαλιά και να το κουνάει ελαφρά.

Μία άλλη παράμετρος που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η θηλή του μπιμπερό που χρησιμοποιείτε. Είναι πιθανό το μωρό, που μετά από μερικούς μήνες έχει γίνει πλέον εξπέρ στο θηλασμό να δυσκολεύεται με τις θηλές που προορίζονται για τα νεογέννητα. Πειραματιστείτε με τις διάφορες θηλές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μέχρι να βρείτε αυτή που ταιριάζει στο μωράκι σας.

Ακόμα και αν συνεχίσει να αρνείται να πάρει το μπιμπερό από εσάς, το μπαμπά του ή και τους παππούδες του, μην προσπαθείτε να του το επιβάλλετε. Δοκιμάστε να του προσφέρετε το μπιμπερό κάθε μισή ώρα μέχρι να φάει. Τα μωράκια μπορούν να είναι πολύ πεισματάρικα και ίσως συνεχίσει να αντιστέκεται για κάποια ώρα. Μπορεί αυτή η αναμονή να είναι δύσκολη για εσάς αλλά να είστε σίγουρη ότι όταν το μωράκι σας πεινάσει θα φάει. Στην χειρότερη περίπτωση, που δεν πάρει το μπιμπερό, μπορεί πάντα να πιει από ένα μικρό ποτηράκι (με στόμιο η κανονικό) και την επόμενη φορά να ξαναδοκιμάσετε με το μπιμπερό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top