Now Reading
Ανδρική γονιμότητα και διατροφή

Ανδρική γονιμότητα και διατροφή

Τα «ναι» και τα «όχι»…στο πιάτο του μέλλοντα μπαμπά

Η διατροφή είναι ουσιαστικός παράγοντας για να προετοιμάσετε το σώμα και τον οργανισμό σας προκειμένου να φέρετε στον κόσμο ένα μωρό, και αποδεικνύεται ότι το ίδιο ισχύει και για τους μελλοντικούς μπαμπάδες. Οι δίαιτες γονιμότητας δεν είναι μόνο για τις γυναίκες.

Ορισμένα τρόφιμα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος, ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη. Και αν δεν το γνωρίζατε, ένας άντρας θεωρείται ότι έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων εάν έχει λιγότερα από 39 εκατομμύρια σπέρμα ανά εκσπερμάτιση. Ακούγεται πολύ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο μακριά πρέπει να ταξιδέψουν, δεν είναι τόσο πολλά. Είναι σημαντικό για αυτόν τον λόγο να αξιολογήσετε τη διατροφή σας, προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Θυμηθείτε, ωστόσο, τυχόν ανησυχίες σχετικά με τη γονιμότητα θα πρέπει να τις κυρίως συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Εδώ είναι 8 superfoods που πρέπει να προσθέτουν οι άνδρες στη διατροφή τους για να τονώσουν τη γονιμότητά τους:

Στρείδια + σπόροι κολοκύθας

Και οι δύο έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη, την κινητικότητα του σπέρματος και τον αριθμό των σπέρματος.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια περιέχουν πολλή βιταμίνη C και μελέτες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνει την κινητικότητα, τον αριθμό και τη μορφολογία του σπέρματος. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C περιλαμβάνουν: ντομάτα, μπρόκολο, λαχανάκια και λάχανα.

Σκούρα, φυλλώδη λαχανικά

Το φυλλικό οξύ (επίσης γνωστό ως βιταμίνη Β) στο σπανάκι, το μαρούλι, τα λαχανάκια των Βρυξελλών και τα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή ισχυρού, υγιούς σπέρματος.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την ποιότητα των υπερωριών.

Σολομός + σαρδέλες

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια και τα θαλασσινά – ειδικά σολομός, σκουμπρί, τόνος, ρέγγα και σαρδέλες – βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του σπέρματος.

Χυμός ροδιού

Τα αντιοξειδωτικά στο χυμό ροδιού μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Καρύδια Βραζιλίας

Το σελήνιο που βρίσκεται στα καρύδια Βραζιλίας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, του σχήματος και της κινητικότητας του σπέρματος.

Νερό

Η καλή κι επαρκής ενυδάτωση βοηθά στη δημιουργία καλού σπέρματος

Εδώ είναι 5 τρόφιμα που πρέπει να μειώσουν ή να εξαλείψουν οι άνδρες όταν προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες:

Τηγανητά τρόφιμα

Καθώς μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του σπέρματος.

Δείτε Επίσης

Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά περιέχουν οιστρογόνα και μπορούν να μειώσουν το υγιές σπέρμα. Επιλέξτε γάλα αμυγδάλου ή σόγιας.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα (συμπεριλαμβανομένων μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο, χοτ-ντογκ, κλπ.) μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Καφεΐνη

Οι ερευνητές έχουν συνδέσει την κατανάλωση καφεΐνης τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες κατά τις εβδομάδες που οδήγησαν στη σύλληψη με αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Αλκοόλ

Ένα ή δύο αλκοολούχα ποτά είναι εντάξει, αλλά περισσότερα από 14 ποτά ανά εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και να επηρεάσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι η συνεπής κατανάλωση (πέντε ή περισσότερα ποτά σε χρονικό διάστημα δύο ωρών) έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο σπέρμα.

Η αλλαγή της διατροφής και των διατροφικών συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά όταν η μεγάλη εικόνα περιλαμβάνει όχι μόνο το να φέρετε ένα μωρό στον κόσμο, αλλά και τη διατήρηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, είναι πολύ πιο εύκολο να το σκεφτείτε θετικά.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top