Now Reading
Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες υγείας του αφεψήματος δυόσμου

Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες υγείας του αφεψήματος δυόσμου

Κείμενο: childit.gr / allyou.gr Το αφέψημα δυόσμου έχει πολλά οφέλη για την υγεία και αν το πίνετε τακτικά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας ευεξία. Δεν είναι μόνο εύγευστο, αλλά και χαλαρωτικό. Τι περιέχει όμως ο δυόσμος που τον καθιστά τόσο πολύτιμο; Ο δυόσμος, αλλά και η μέντα…

Κείμενο: childit.gr / allyou.gr

Το αφέψημα δυόσμου έχει πολλά οφέλη για την υγεία και αν το πίνετε τακτικά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας ευεξία.

Δεν είναι μόνο εύγευστο, αλλά και χαλαρωτικό. Τι περιέχει όμως ο δυόσμος που τον καθιστά τόσο πολύτιμο;

Ο δυόσμος, αλλά και η μέντα και το φλισκούνι, που ανήκουν όχι μόνο στην ίδια βοτανολογική οικογένεια (χειλανθή), αλλά και στο ίδιο γένος (mentha), είναι βότανα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και ανόργανα στοιχεία. Όλα αυτά τα συστατικά είναι ευεργετικά και απαραίτητα για τον οργανισμό.

Και κάτι επίσης σπουδαίο είναι ότι το αφέψημα δυόσμου έχει υπέροχη γεύση και άρωμα. Είναι μεγάλη απόλαυση να χαλαρώνεις πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι από δυόσμο την ώρα που επισκέπτεσαι το διαδικτυακό NoviBet Casino που προσφέρει στους παίκτες όλα όσα χρειάζονται ώστε να απολαμβάνουν κορυφαίας ποιότητας νόμιμο online παιχνίδι, τόσο στο σπίτι όσο και εκτός σπιτιού, μέσω του τάμπλετ ή του κινητού τους.

Δείτε Επίσης

Ο δυόσμος και η μέντα ευημερούν στα περισσότερα μέρη της γης. Παρόλο που αυτό το βότανο αναπτύσσεται καλύτερα σε ψυχρότερα κλίματα, μπορείτε και στη χώρα μας να το φυτέψετε στον κήπο σας ή στο σπίτι σας σε γλάστρες, αρκεί να μην το εκθέσετε σε υπερβολικό ήλιο.
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα οφέλη αυτού του υπέροχου αφεψήματος.

Το τσάι δυόσμου βοηθά δρα κατά της κακοσμίας του στόματος
Το τσάι δυόσμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της κακοσμίας του στόματος. Λόγω των αναζωογονητικών αποτελεσμάτων και των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, δρα αποτελεσματικά και αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα σας. Μπορείτε επίσης να μασάτε τα φρέσκα φύλλα δυόσμου. Αυτό το βότανο είναι συχνά βασικό συστατικό σε οδοντόκρεμες και οδοντικά διαλύματα.

Βοηθά στον έλεγχο του βάρους
Το τσάι δυόσμου ή μέντας μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά. Ο συνδυασμός δυόσμου με πράσινο τσάι διεγείρει τον μεταβολισμό σας και καίει λίπος. Βοηθά επίσης στη θεραπεία του λιπώδους ήπατος.
Το αφέψημα δυόσμου μπορεί να βοηθήσει στις ρινικές λοιμώξεις
Όταν έχετε ρινική συμφόρηση το αφέψημα δυόσμου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Περιέχει μενθόλη, που αποτελεί βασικό συστατικό για την ανακούφιση από την ιγμορίτιδα, αλλά επίσης αποφράζει τους αεραγωγούς και ανακουφίζει από τον πονόλαιμο.
Ο δυόσμος είναι εξαιρετικός για το δέρμα και τα μαλλιά
Οποιοδήποτε διάλυμα περιέχει δυόσμο έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του έρπητα στο στόμα (HSV1). Επιπλέον, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και βοηθά στην εξάλειψη της πιτυρίδας και των ψειρών.
Ο δυόσμος είναι χαλαρωτικός
Εάν έχετε άγχος, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό φλιτζάνι αφέψημα δυόσμου. Η μενθόλη έχει εξαιρετικά χαλαρωτικά αποτελέσματα και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, της κόπωσης και της ψυχικής εξάντλησης.
Ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους
Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά οι περισσότερες αναλγητικές αλοιφές περιέχουν μενθόλη, το βασικό συστατικό της μέντας. Μια κομπρέσα εμποτισμένη με ζεστό αφέψημα δυόσμου θα ανακουφίσει και θα χαλαρώσει τους πονεμένους μυς σας.
Δυόσμος για καλό ύπνο
Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα δυόσμου γιατί χαλαρώνει τους μυς και το μυαλό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top