TOP

Αγάπη σημαίνει προσφέρω

Και μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τη σημασία της προσφοράς με το παράδειγμά μας

Αν υπήρξε κάτι που όλοι μας εμπεδώσαμε μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού αυτό είναι η σημασία και η αξία της υγείας ως πολύτιμου αγαθού. Επιπλέον συνειδητοποιήσαμε ότι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους για καλή υγεία είναι το σύστημα περίθαλψης, το οποίο για να μπορεί να συνεχίζει να καλύπτει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες χρειάζεται υποστήριξη.

Ως γονείς η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών μας και η γρήγορη κι επιτυχής ανάρρωσή τους σε περίπτωση που εκείνα κάποια στιγμή νοσήσουν. Πέρα όμως από την έγνοια για τους δικούς μας ανθρώπους ή τα δικά μας παιδιά, οι συνθήκες της πανδημίας μας έχουν κάνει να νοιαζόμαστε περισσότερο και για τους άλλους, για τους γύρω μας, για τους συνανθρώπους μας.

-Σκεφτόμαστε τους άλλους

Το να έχουμε στη σκέψη μας και τους ανθρώπους που έχουν περισσότερες ανάγκες από εμάς και το να δείχνουμε έμπρακτα τη φροντίδα μας σε όσους την χρειάζονται είναι ένα πολύτιμο μάθημα πάντα επίκαιρο που αξίζει να διδάσκουμε στα παιδιά μας – πόσο μάλλον σε μια εποχή όπως η σημερινή που σχεδόν το επιβάλλει.

-Δίνουμε από τα “δικά” μας

Η γενναιοδωρία είναι κάτι που πρέπει να ενσταλάξουμε στα παιδιά και αυτό  μπορεί να γίνει μαθαίνοντας τα να υιοθετήσουν απλές συνήθειες όπως το να δωρίζουν τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα ρούχα τους όταν είναι σε καλή κατάσταση καθώς μεγαλώνουν και αφού δεν τα χρησιμοποιούν πλέον. Το δίνουμε αντί να πετάμε είναι ένα σημαντικό μάθημα προσφοράς – όπως ακόμα το να φτιάχνουμε πράγματα και να τα προσφέρουμε ή να συμμετέχουμε σε δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο ή ενώνοντας τις δυνάμεις με φορείς ή εταιρείες που έχουν κοινωνικό έργο.

Η Nestlé Ελλάς είναι μια εταιρεία με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνικό έργο, με τα προϊόντα αλλά και τις δράσεις της παγκοσμίως έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητες και, συνολικά, για τον πλανήτη. Εστιάζοντας στη γνώση ότι για τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον προχωράει σήμερα σε μια πολύ σημαντική δωρεά. Ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Nestlé Ελλας έχει ενώσει τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών κι είναι γνωστό το ότι είχε προβεί και σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατά την περίοδο του lockdown.

Η νέα δωρεά της στον χώρο της υγεία είναι 6 παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία». Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Ας αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα από αυτό το παράδειγμα. Είναι στο χέρι όλων να μάθουμε να προσφέρουμε και να εστιάζουμε σε μια θετική αντιμετώπιση των δυσκολιών προκειμένου να βγούμε πιο δυνατοί και από αυτή την περιπέτεια.

Sponsored by Nestlé

Καταχώρησε Σχόλιο