Now Reading
Ίσως το πιο θετικό μήνυμα “περί νίκης”… που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

Ίσως το πιο θετικό μήνυμα “περί νίκης”… που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

Ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξουμε στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας!

Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο, σε μια κοινωνία φτιαγμένη κυρίως για νικητές – έχουμε ιερό καθήκον ως γονείς να εμφυσήσουμε στα παιδιά τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας, της προσπάθειας και κυρίως τη χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής!

Το παρακάτω βίντεο που έχει γίνει viral απ’ όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά και θα γίνεται για πολλά χρόνια ακόμα μεταδίδει με τον πιο δυνατό τρόπο αυτό ακριβώς το μήνυμα: ότι το να παίρνεις μέρος σε ένα άθλημα και σε έναν αγώνα δεν είναι για τη νίκη αλλά για τη χαρά της συμμετοχής!

 

https://www.facebook.com/BBCCymruWales/videos/1037956442932442/UzpfSTEwMDAwODQ5MDcyNjU4NzoyMzAyNDE2MjYwMDUxMzc2/?source=feed_text&epa=HASHTAG&__xts__[0]=68.ARCEbRfrPO4yklhw9RfrGhDviuMtP_irb1LPBSQ5GrY7H01yzfJrgEPKllxotKiC_P_ITgO9itzkeMEldDaosnqx0LP-2wLboOqDavJN6Se169ud46KaBaaFTcSuIKWxBYtN0kz0XpaoeSGzkRAtVSzkQFOfzJVsmo_0z0yBAgGO5B-qHu4Ex9V1brqNuqN2Dp3eD8sjKSqS6sDu1TNaHX7kgHKlB-Mki8QGSYuVtDyxZEOFwmQrc79ad-bf0fX_dbsMaI2ZjEnbpuEduacssyJX4qY7i9pu5GYEBTeZ0F0u0O1jSVxeEjv8ONG-DOIa06rfRqVSiwZGxRYwoCFWjZJBBlX2MQfn61vyHg&__tn__=*NKH-R

Καμιά φορά ξεχνάμε ότι οι οικογένειες είναι μια μικρογραφία της ομάδας – κι οι γονείς είμαστε ένα είδος προπονητών που πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι η νίκη δεν είναι το παν!

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών, να τα βοηθήσουμε να πιστεύουν στον εαυτό τους, βάζοντας κάθε φορά ρεαλιστικούς στόχους και επαινώντας κάθε τους προσπάθεια. 

Δείτε Επίσης

Τα βοηθάμε να αγκαλιάζουν τα λάθη τους, να μαθαίνουν από αυτά, να αποκτούν δεξιότητες και να αξιοποιούν τα καλύτερα κομμάτια του εαυτούς τους.

Και δεν υπάρχει καμιά μεγαλύτερη ανταμοιβή ή σημαντικότερο έπαθλο για ένα γονιό από το να βλέπει το παιδί του να μεγαλώνει ήρεμο, χαρούμενο και προσπαθώντας να δίνει τον καλύτερο εαυτό του απαλλαγμένο ωστόσο από το άγχος επιδόσεων ή της πρωτιάς και της νίκης.

Τα παιδιά που δεν εστιάζουν αποκλειστικά στην πρωτιά και στη νίκη, αποδίδουν πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια και απολαμβάνοντας αυτό με το οποίο ασχολούνται!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top