Now Reading
Έχετε νήπιο; Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες επιβίωσης

Έχετε νήπιο; Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες επιβίωσης

Θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα στη διάρκεια αυτής της «φοβερής» ηλικίας.

Είναι τρομερό να βλέπουμε ένα νήπιο να αλλάζει από μέρα σε μέρα. Τρομερό, και με τη θετική και με την αρνητική έννοια της λέξης. Γιατί η εμπειρία της ανατροφής του τη μια στιγμή μάς στέλνει στα ουράνια, και την επόμενη μας κάνει να θέλουμε να φύγουμε τρέχοντας από το σπίτι χωρίς να κοιτάξουμε πίσω. Ακολουθώντας, ωστόσο, τους παρακάτω κανόνες, μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μας, ώστε στο τέλος να μας μείνουν μόνο οι καλές αναμνήσεις. Άλλωστε, όπως λένε οι φήμες, περνάει πάρα πολύ γρήγορα.

1. Κουβαλήστε παντού μαζί σας σνακ. Υγιεινά και ταυτόχρονα νόστιμα κατά προτίμηση, όπως ένα παστέλι ή μια μπάρα δημητριακών. Όχι μόνο κόβουν στη στιγμή την πείνα (όταν αρχίζει το νήπιο να επαναλαμβάνει, εκατό φορές το λεπτό, τη λέξη «πεινάω!») αλλά επιπλέον λειτουργούν ως μια πρώτης τάξης αντιπερισπασμός τη στιγμή, για παράδειγμα, που περνάτε μπροστά από εκείνο τον εφιαλτικό διάδρομο του καταστήματος, με τα εκατοντάδες παιχνίδια.
2. Κουβαλήστε παντού μαζί σας μωρομάντιλα και αντισηπτικά μαντιλάκια. Τα νήπια καταφέρνουν πάντα με ένα μαγικό τρόπο να λερωθούν με σοκολάτες, λάσπες ή μύξες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ελλείψει εναλλακτικής λύσης, να σκουπίσουν τα μικροσκοπικά αλλά βρόμικα χεράκια τους πάνω στα ρούχα τους. Ή, ακόμα χειρότερα, να χρησιμοποιήσουν τα μικροσκοπικά αλλά βρόμικα δαχτυλάκια τους σαν πιπίλα.
3. Συμφιλιωθείτε με τον παραλογισμό. Ξέρετε την ιστορία εκείνου του γονέα που είχε λογικές συζητήσεις με το νήπιό του; Μάλλον όχι, γιατί απλά δεν υπάρχει. Είναι ευκολότερο να καταλάβετε τους κανόνες της κβαντομηχανικής παρά τον τρόπο σκέψης ενός νηπίου γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα σας ζητάει επίμονα εκείνο το κόκκινο μπλουζάκι που βρίσκεται καταλερωμένο στα άπλυτα, μην προσπαθήσετε να το μεταπείσετε με λογικά επιχειρήματα.
4. Συμφιλιωθείτε με τα επικριτικά βλέμματα των αγνώστων. Κάποια στιγμή, που θα περιφέρεστε στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ με ένα νήπιο που ουρλιάζει κατακόκκινο από το θυμό του, επειδή πεινάει, είναι κουρασμένο ή απλά δεν το αφήσατε να πατήσει το κουμπί του ασανσέρ, να είστε προετοιμασμένοι για τα βλέμματα των ανθρώπων που είναι σίγουροι ότι θα ήταν καλύτεροι από εσάς στην ανατροφή ενός παιδιού (αλλά δεν έχει χρειαστεί ποτέ, στην πραγματικότητα, να αντιμετωπίσουν ένα νήπιο).
5. Οργανώστε τα πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα ύπνου του νηπίου. Ακόμα και αν βρείτε τη σούπερ προσφορά για ένα αεροπορικό ταξίδι στο Λονδίνο με λιγότερα χρήματα από το ΚΤΕΛ Ναυπλίου, μην την κλείσετε αν συμπίπτει με την ώρα ύπνου του νηπίου. Γιατί είναι σίγουρο ότι με την γκρίνια του θα κάνει την πτήση εφιαλτική για τους συνεπιβάτες σας.
6. Προετοιμαστείτε για πολλές ιδιοτροπίες στο φαγητό. Το νήπιό σας μπορεί να περάσει εβδομάδες ολόκληρες τρώγοντας μόνο γάλα με δημητριακά ή μανταρίνια ή αρνούμενο να ανοίξει το στόμα του εκτός αν είναι για μελομακάρονα (που δοκίμασε πρόσφατα και έκτοτε παραμιλάει γι’ αυτά). Και δεν αναφερόμαστε στην περίοδο των ιώσεων, όταν μπορεί να τρέφεται με αέρα κοπανιστό. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά: με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, και χωρίς υπερβολικό άγχος, το νήπιο τελικά θα μεγαλώσει.
7. Καθιερώστε σταθερό ένα πρόγραμμα και τηρήστε το όσο μπορείτε. Αν το νήπιό σας θέλει να παρακολουθεί το ίδιο επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς ξανά και ξανά ή να του διαβάζετε το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά, κάντε υπομονή. Τα νήπια λατρεύουν τη ρουτίνα, η οποία τους δίνει χαρά και τα κάνει να νιώθουν ασφαλής.
8. Συνηθίστε την ιδέα ότι θα έχετε παρέα στο μπάνιο. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι για τα επόμενα χρόνια θα έχετε κάποιον να σας παρακολουθεί ενώ κάθεστε στη λεκάνη της τουαλέτας ή κάνετε ένα ντους (εξπρές). Ή, αν κλειδώσετε την πόρτα, θα ακούτε διαρκώς μια φωνούλα να σας φωνάζει «Μαμά! Έλα, μαμά!». Και το τελευταίο σενάριο είναι το αισιόδοξο. Γιατί αν σταματήσετε να ακούτε τη φωνούλα, βγαίνοντας μπορεί να αντικρίσετε το νήπιό σας να έχει ξετρυπώσει το αλεύρι από το ντουλάπι της κουζίνας και να την έχει μετατρέψει σε χιονισμένο τοπίο.
9. Σκεφτείτε ότι αυτή η φάση δεν θα κρατήσει για πάντα. Οι μέρες είναι μεγάλες, αλλά τα χρόνια σύντομα. Όλοι γονείς δυσκολεύονται με την ανατροφή ενός νηπίου, που παραμένει προς το παρόν εξαρτημένο αλλά θέλει να είναι ανεξάρτητο. Που είναι παράλογο, αλλά επιμένει να περάσει το δικό του. Θα νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι, μέχρι που θα ξυπνήσετε μια μέρα και το νήπιό σας θα είναι πλέον ένα αγοράκι ή ένα κοριτσάκι που έχει βγει το πρώτο του ραντεβού. Και τότε, όπως λένε οι φήμες, θα σας λείπει η εποχή που ήταν νήπιο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top