Now Reading
Ένας διαφορετικός… Βαλεντίνος από τον Snoopy!

Ένας διαφορετικός… Βαλεντίνος από τον Snoopy!

Το χιούμορ μας βοηθάει να προσεγγίζουμε, να εξηγούμε και να μιλάμε στα παιδιά για όλα τα θέματα

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο τους δημιουργούνται απορίες. Μαθαίνουν τον εαυτό τους, το σώμα τους, τα συναισθήματά τους. Γνωρίζουν άτομα της ηλικίας τους. Αρχίζουν το σχολείο. Κάνουν φίλους.
Κάπου εκεί στον Φεβρουάριο συνήθως μαθαίνουν και για την ύπαρξη του “Βαλεντίνου”.
Κάνουν χειροτεχνίες στο σχολείο.
Εξασκούνται στο πώς να φτιάχνουν κάρτες και κατασκευές που να πρωταγωνιστεί το σχήμα της καρδιάς.
Με αυτού του είδους τις δραστηριότητες και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες καταπιάνεται το παρακάτω βίντεο – κι είναι μια καλή αφορμή για να συζητήσετε με το παιδί σας τη δική του άποψη και τη δική του μέχρι τώρα στάση για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου… αν μη τι άλλο βλέποντας τις περιπέτειες του Σνούπυ και της παρέας του είναι σίγουρο ότι θα περάσετε όμορφα, θα χαμογελάστε κι ίσως προκύψει και μια ουσιαστική κι εκ βαθέων συζήτηση.

Το δεύτερο βίντεο καταπιάνεται με ποιο σοβαρά ζητήματα. Όπως το αν αρέσουμε στους άλλους. Πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Είμαστε αρκετά αγαπητοί και δημοφιλείς. Αξίζουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων. Νιώθουμε πληγωμένοι; Τι προσδοκίες έχουμε από τους άλλους. Η συγκεκριμένη ιστορία δίνει αφορμή για ακόμα πιο ουσιαστικές συζητήσεις με το παιδί σας. Μπορείτε να του πείτε δικές σας εμπειρίες από το σχολείο και κυρίως μπορείτε να το ρωτήσετε για τις δικές του εμπειρίες και τα δικά του συναισθήματα.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να γίνει μιας πρώτης τάξεως αφορμή για να μιλήσετε με χαλαρό τρόπο με το παιδί για θέματα που το απασχολούν και που ίσως νιώθει αμηχανία για να ρωτήσει. Δώστε έμφαση στα συναισθήματα. Στην αγωνία ή στο φόβο απόρριψης που μπορεί να νιώθει. Μιλήστε για το πώς βλέπει τον εαυτό του. Τονώστε την αυτοπεποίηθησή του την εικόνα του εαυτού του.

Ο έρωτας στη ζωή τους θα έρθει όταν θα είναι η ώρα του… Προς το παρόν εστιάστε στην αγάπη. Στο σεβασμό που πρέπει να δείχνουν μεταξύ τους. Στα όρια που πρέπει να βάζουν στους άλλους και στα όρια που πρέπει να αποδέχονται από τους άλλους. Τονίστε την καλοσύνη και την ευγένεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τον τρόπο που προσεγγίζουν τους άλλους. Και εξηγήστε τους τη σημασία και τη σπουδαιότητα του να έχουν αληθινές φιλίες και να τις σέβονται.

Δείτε Επίσης

Και πάνω απ’ όλα, μην ξεχνάτε ότι το δικό σας παράδειγμα ως γονείς, το πώς είστε με τον σύντροφό σας και το πώς είστε στις κοινωνικές σας σχέσεις, συνεχίζει να τους επηρεάζει πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζετε!

Αλλά ας ξαναδούμε τον Σνούπυ και την παρέα τους και ας διασκεδάσουμε με τις περιπέτειες τους – το χιούμορ είναι πάντα ένας καλός τρόπος προσέγγισης των “δύσκολων” θεμάτων…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top